როგორ მოვიქცეთ ყნოსვის დარღვევის დროს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ მოვიქცეთ ყნოსვის დარღვევის დროს

თუ როგორ მოქმედებს ადამიანების ცხოვრებაზე ყნოსვასთან დაკავშირებული პრობლემები, ამის გასარკვევად მეცნიერებმა კვლევა ჩაატარეს. მეცნიერთა შეკითხვებს უპასუხა თითქმის 700 ადამიანმა, რომელთა ნაწილს ყნოსვა დაქვეითებული, ნაწილს - გაუკუღმართებული ჰქონდა დანარჩენები კი ნორმალურად შეიგრძნობდნენ სუნს და მათგან ჩამოყალიბდა საკონტროლო ჯგუფი.

კლვევამ აჩვენა, რომ ყნოსვის დარღვევა სერიოზულად აქვეითებდა ადამიანის ცხოვრების ხარისხს. ისინი ვეღარ ღებულობდნენ სიამოვნებას ჭამისგან და საკვების მომზადებისგანაც კი. მათ, ვისაც ადრე უყვარდა საკვების მომზადება, ყოველგვარი ინტერესი დაკარგეს ამ საქმიანობისადმი და არც კი ცდილობდნენ რაიმეს მომზადებას ახალი რეცეპტით.

ამასთან, ყნოსვის პრობლემისა და საჭმლისგან სიამოვნების მიღების დაკარგვის გამო ადამიანები ან ნაკლებად ჭამდნენ ან ერთფეროვნად იკვებებოდნენ, რაც იწვევდა წონის მნიშვნელოვან დაქვეითებას. ეს კი სხვადასხვა დაავადებების განვითარების საწინდარი შეიძლება გახდეს.

მეცნიერები გემოსა და ყნოსვის გაუკუღმართების შემთხვევაში ადამიანებს ურჩევენ სენსორული რეცეპტორების სტიმულაციას პიტნის და რაფსის ზეთის საშუალებით. ასევე, ამ ადამიანებმა უარი უნდა თქვან ყავაზე, სოკოზე, ნაღების კარაქზე, კოჭაზე, შავ წიწაკასა და შებრაწულ ტოსტებზე.

საქმე ისაა, რომ ეს პროდუქტები ჩვეულებრივ ყნოსვის დაკარგვისას, უგემური ხდება. ეს იმასთანაა დაკავშირებული, რომ ჩვეული სუნის არარსებობისას, ამ პროდუქტებში სხვა ქიმიური შემადგენელების სუნის დომინირება შეიძლება აღინიშნოს, რაც არც თუ ისე სასიმაოვნოდ აღიქმება.