დათვის დაავადება - ემოციურ ნიადაგზე აღმოცენებული ფაღარათი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დათვის დაავადება - ემოციურ ნიადაგზე აღმოცენებული ფაღარათი

  • მიირთვით თიამინით (B1 ვიტამინით), კალციუმით, კალიუმითა და მაგნიუმით მდიდარი საკვები. თქვენს სუფრას ხშირად უნდა ამშვენებდეს ორთქლზე მომზადებული ან მშრალად მოხარშული ხორცი და გულ-ღვიძლი, ლობიო, ბარდა, მარცვლეული, სიმინდისა და შვრიის ბურბუშელა, სოია, ყავისფერი ბრინჯი, კარტოფილი, ყვავილოვანი კომბოსტო და წითელი კომბოსტოს მწნილი, ყაბაყი და ზღვის მცენარეები.
  • ერიდეთ ყავას, მაგარ ჩაის და ალკოჰოლურ სასმელებს, გარდა ლუდისა. მიირთვით მწვანე ჩაი პიტნით, ჟასმინით, ცაცხვით და მარწყვით.
  • კვირაში ორჯერ მაინც ივარჯიშეთ, იცურავეთ, იძუნძულეთ, საღამოობით ისეირნეთ სუფთა ჰაერზე. ძილის წინ გაანიავეთ ოთახი.
  • მიიღეთ კატაბალახას, ვარდის, ნემსიწვერას, ლიმონის, ჩაის ხის ეთერზეთოვანი აბაზანები.

საპასუხისმგებლო ღონისძიებამდე სამი დღით ადრე მიიღეთ შემდეგი ზომები:

მიირთვით ჩვეულებრივზე ხშირად, მაგრამ მყარ, ძნელად მოსანელებელ საკვებს ერიდეთ. 3-4 საათში ერთხელ მცირე ულუფებით მიიღეთ ადვილად ასათვისებელი პროდუქტი: იოგურტი, მაწონი, ხაჭო, თხელი ბრინჯის ან მანანის ფაფა, ღვიძლის პაშტეტი, ხორცის ბულიონი, მოხარშული ხბო, ქათამი, თევზი, სვით კისელი. რაციონიდან ამოიღეთ უჯრედისის შემცველი საკვები: შავი და თეთრი პური, ხილი და ბოსტნეული. ძილის წინ გაიკეთეთ მოცვის ნახარშის ან მაყვლის ნაყენის ოყნა (1 ჩაის კოვზ მოცვს დაასხით 2 ჭიქა ცხელი წყალი, ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში ნელ ცეცხლზე, გაწურეთ და გააცივეთ; 1 ჩაის კოვზ დაქუცმაცებულ მაყვლის ფოთოლს დაასხით 2 ჭიქა ადუღებული წყალი, 2 საათით დააყენეთ და გადაწურეთ).

უეცარი შეტევის დროს

1 ჭიქა თბილ ანადუღარ წყალში გახსენით 2 ს/კ ბრინჯის ან კარტოფილის სახამებელი და მიიღეთ ნახევარ საათში ერთხელ სუფრის კოვზით. მიღების წინ შეანჯღრიეთ. ამის შემდეგ ნახევარ ჭიქა ცივ ანადუღარ წყალში გახსენით 1 ს/კ სახამებელი, დაასხით 1 ჭ ცხელი წყალი, წამოადუღეთ და გააცივეთ. მიიღებული მასა გაყავით  ორად. ნახევარი განაზავეთ 2 ჭიქა ცივ წყალში და გაიკეთეთ. 2 საათის შემდეგ პროცედურა გაიმეორეთ.

მიირთვით და ყველაფერი რიგზე იქნება...

დიეტოლოგებმა აღმოაჩინეს კვების სისტემა, რომელიც ტკივილის სინდრომს ხსნის. ნებისმიერი დაავადების დროს, რომელსაც თან სდევს ტკივილი, სასარგებლოა მწვანე ბოსტნეული (ბროკოლი, ისპანახი, კომბოსტო), რომელიც შეიცავს მაგნიუმს, ბ ჯგუფის ვიტამინებსა და ისეთ ქიმიურ ნივთიერებებს, რომლებიც ასტიმულირებს სეროტონინის - ბუნებრივი ანალგეტიკის - გამომუშავებას. ტკივილს ამცირებს ყოველდღიურად 10-12 გ თევზის ქონის მიღებაც. რაც შეეხება სიმინდისა და მზესუმზირას ზეთს, მარგარინს, რძესა და ნაყინს, ექიმები გვირჩევენ, ძლიერი ტკივილების დროს მათ მიღებას ვერიდოთ.

კბილების რყევის დროს

  • 2 ჩ/ჭ არაყში ჩაყარეთ 15 ცალი დაფნის ფოთოლი და 2-3 წუთით წამოადუღეთ ნელ ცეცხლზე. გამოივლეთ თბილი, 2-3-ჯერ.
  • ჟოლოს (ან მაყვლის), კაკლისა და პიტნის ფოთლები ჩაყარეთ მომინანქრებულ ჭურჭელში, დაასხით ცხელი ღვინის ძმარი და სამი დღე გააჩერეთ. გამოივლეთ დღეში რამდენჯერმე.