/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

რა შეცდომებს ვუშვებთ სუპის მომზადებისა და ჭამის დროს

რა შეცდომებს ვუშვებთ სუპის მომზადებისა და ჭამის დროს
უნდა გადაწუროთ თუ არა პირველი ბულიონი, როგორ გავზარდოთ წვნიანში მცენარეული ცილის წილი, დავამატოთ თუ არა არაჟანი და რატომ არის მნიშვნელოვანი ბოსტნეულის ფერზე ყურადღების გამახვილება.

სულ რამდენიმე წლის წინ ჩვენი მენიუ განიხილდებოდა იმ კუთხით, რომ სადილზე აუცილებელი იყო "პირველი კერძის" ან "ცხელი წვნიანის" სავალდებულო მიღება. და ეს იყო დოგმა. არსებობდა მითები, რომ წინააღმდეგ შემთხვევაში გასტრიტი ან თუნდაც წყლული დაგემართებოდა. მაგრამ როგორ არის სინამდვილეში?

სუპი არ არის ადამიანის ჯანსაღი კვების რაციონის განუყოფელი ნაწილი. თუმცა, სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ წვნიანი შეიტანოთ როგორც ზრდასრულთა, ასევე ბავშვის რაციონში.

საკითხავია, როგორი უნდა იყოს კარგი სუპი?

  • მიზანშეწონილია ხორცის ბულიონიპირველი ნახარში გადაწუროთ ცხიმის საერთო შემცველობის შესამცირებლად. თუ ბულიონი არ არის ცხიმიანი, არ გჭირდებათ მისი გადაწურვა, მაგრამ ხარშვისას აუცილებლად მოხსენით ქაფი.
  • ბოსტნეულის ბულიონი, თევზი, სოკო - შესანიშნავი საშუალებაა მენიუს გამრავალფეროვნებისათვის. კრემ-სუპები, მისოს სუპები - კარგი არჩევანია! გახსოვდეთ: რაც უფრო მრავალფეროვანია თქვენი კვების რაციონი, მით უკეთესია იგი ჯანმრთელობისათვის!
  • სუპის მირთმევა კვების რაციონში ბოსტნეულის რაოდენობის გაზრდის შესანიშნავი საშუალებაა. წვნიანი სასურველია შეიცავდეს მინიმუმ სამი ფერის ბოსტნეულ: მაგალითად, სტაფილო, წითელი წიწაკა და მწვანე ოხრახუში.
  • წვნიანში ცხიმიანი ნაღები და არაჟანი დაამატება გაზრდის კერძის კალორაჟს, ამიტომ მოერიდეთ მათ ან აირჩიე ნაკლებად ცხიმიანი ალტერნატივები.
  • ბოსტნეულიდან ცილის ულუფის მისაღებად წვნიანში რეკომენდებულია პარკოსნების დამატება. ეს შეიძლება იყოს ბარდა, ოსპი, ლობიო.
  • წვნიანს შეგიძლიათ და უნდა დაამატოთ მარცვლეული, მაკარონი და კარტოფილიც კი (მაგრამ უმჯობესია აირჩიოთ მხოლოდ ერთ-ერთი).

იცით, რომ კარტოფილი კი არ გვასუქებს, არამედ ჭარბი კვება და დაბალი აქტივობა

  • ბოსტნეულის ბულიონში შეგიძლიათ და უნდა დაამატოთ ფრინველის ხორცი და თევზი - მოხარშული ან გუფთების სახით.

თუმცა, უნდა გავითვალისწინოთ, რომ წვნიანი ძალიან კარგად ანაყრებს მისი მოცულობის გამო. მაგრამ იმის გამო, რომ ის დაბალკალორიულია, დანაყრების გრძნობა დიდხანს არ გრძელდება და მალე კვლავ მოგინდებათ ჭამა. თუ წვნიანი მსუბუქია, დაამატეთ მთელი მარცვლეულის პურის ნაჭერი, ბოსტნეულის სალათი ან სრული ძირითადი კერძი.

რატომ ჯობია არ მივცეთ უჭმელ ბავშვებს წვნიანი?

  • ის კუჭს აავსებს და სხვა რამის ჭამის სურვილს გააქრობს.

აუცილებელია თუ არა სუპი ნაწლავის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის?

არა, ამისათვის უნდა მივიღოთ ბოჭკოვანი (მინიმუმ 400 გრამი ბოსტნეული და ხილი დღეში), მთელი მარცვლეულის და სითხეები.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
ასაკში, წონის მატებასთან ერთად, სახსრების პრობლემებიც დამეწყო.
სრულად

სამკურნალო წერილები

გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
ძალიან მინდა, თქვენს მკითხველებს ვასწავლო ჩემი საყვარელი წამლის რეცეპტი,
სრულად

სამკურნალო წერილები

კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამის წყალი ხელს უწყობს მენოპაუზის უარყოფითი სიმპტომების მოხსნას, ალების რაოდენობის შემცირებას და ძილის ნორმალიზებას.
სრულად

რა შეცდომებს ვუშვებთ სუპის მომზადებისა და ჭამის დროს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა შეცდომებს ვუშვებთ სუპის მომზადებისა და ჭამის დროს

სულ რამდენიმე წლის წინ ჩვენი მენიუ განიხილდებოდა იმ კუთხით, რომ სადილზე აუცილებელი იყო "პირველი კერძის" ან "ცხელი წვნიანის" სავალდებულო მიღება. და ეს იყო დოგმა. არსებობდა მითები, რომ წინააღმდეგ შემთხვევაში გასტრიტი ან თუნდაც წყლული დაგემართებოდა. მაგრამ როგორ არის სინამდვილეში?

სუპი არ არის ადამიანის ჯანსაღი კვების რაციონის განუყოფელი ნაწილი. თუმცა, სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ წვნიანი შეიტანოთ როგორც ზრდასრულთა, ასევე ბავშვის რაციონში.

საკითხავია, როგორი უნდა იყოს კარგი სუპი?

  • მიზანშეწონილია ხორცის ბულიონიპირველი ნახარში გადაწუროთ ცხიმის საერთო შემცველობის შესამცირებლად. თუ ბულიონი არ არის ცხიმიანი, არ გჭირდებათ მისი გადაწურვა, მაგრამ ხარშვისას აუცილებლად მოხსენით ქაფი.
  • ბოსტნეულის ბულიონი, თევზი, სოკო - შესანიშნავი საშუალებაა მენიუს გამრავალფეროვნებისათვის. კრემ-სუპები, მისოს სუპები - კარგი არჩევანია! გახსოვდეთ: რაც უფრო მრავალფეროვანია თქვენი კვების რაციონი, მით უკეთესია იგი ჯანმრთელობისათვის!
  • სუპის მირთმევა კვების რაციონში ბოსტნეულის რაოდენობის გაზრდის შესანიშნავი საშუალებაა. წვნიანი სასურველია შეიცავდეს მინიმუმ სამი ფერის ბოსტნეულ: მაგალითად, სტაფილო, წითელი წიწაკა და მწვანე ოხრახუში.
  • წვნიანში ცხიმიანი ნაღები და არაჟანი დაამატება გაზრდის კერძის კალორაჟს, ამიტომ მოერიდეთ მათ ან აირჩიე ნაკლებად ცხიმიანი ალტერნატივები.
  • ბოსტნეულიდან ცილის ულუფის მისაღებად წვნიანში რეკომენდებულია პარკოსნების დამატება. ეს შეიძლება იყოს ბარდა, ოსპი, ლობიო.
  • წვნიანს შეგიძლიათ და უნდა დაამატოთ მარცვლეული, მაკარონი და კარტოფილიც კი (მაგრამ უმჯობესია აირჩიოთ მხოლოდ ერთ-ერთი).

იცით, რომ კარტოფილი კი არ გვასუქებს, არამედ ჭარბი კვება და დაბალი აქტივობა

  • ბოსტნეულის ბულიონში შეგიძლიათ და უნდა დაამატოთ ფრინველის ხორცი და თევზი - მოხარშული ან გუფთების სახით.

თუმცა, უნდა გავითვალისწინოთ, რომ წვნიანი ძალიან კარგად ანაყრებს მისი მოცულობის გამო. მაგრამ იმის გამო, რომ ის დაბალკალორიულია, დანაყრების გრძნობა დიდხანს არ გრძელდება და მალე კვლავ მოგინდებათ ჭამა. თუ წვნიანი მსუბუქია, დაამატეთ მთელი მარცვლეულის პურის ნაჭერი, ბოსტნეულის სალათი ან სრული ძირითადი კერძი.

რატომ ჯობია არ მივცეთ უჭმელ ბავშვებს წვნიანი?

  • ის კუჭს აავსებს და სხვა რამის ჭამის სურვილს გააქრობს.

აუცილებელია თუ არა სუპი ნაწლავის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის?

არა, ამისათვის უნდა მივიღოთ ბოჭკოვანი (მინიმუმ 400 გრამი ბოსტნეული და ხილი დღეში), მთელი მარცვლეულის და სითხეები.