რატომ აფერხებს რძე რკინის აბსორბციას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ აფერხებს რძე რკინის აბსორბციას

ზოგიერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ კაზეინი იკავშირებს ორგანიზმში არსებულ რკინის მოლეკულებს, რაც ანელებს რკინის შეწოვას და შეიძლება გამოიწვიოს რკინადეფიციტური ანემია.

ძროხის რძის გადაჭარბებული მოხმარება ერთ წელზე უფროსი ასაკის ბავშვებში ანემიის ერთ-ერთი მიზეზია.

ძროხის რძის ჭარბად მოხმარებისას, შეიძლება განვითარდეს რკინის შეწოვის დაქვეითება და რკინის დეფიციტის მაღალი რისკი.

რკინის დეფიციტისა და ანემიის ნიშნები და სიმპტომებია სიფერმკრთალე, დაღლილობა, სისუსტე, Ჰაერის უკმარისობა, ქცევითი პრობლემები, მტვრევადი თმა და ფრჩხილები.

რძის გადაჭარბებული მოხმარების გამო ანემიის თავიდან აცილებას შეიძლება ხელი შეუწყოს:

ძროხის რძის მოხმარების შეზღუდვამ. დღეში 600 მლ-ზე ნაკლები.

ბავშვებმა უნდა მიიღონ დღეში მინიმუმ 3 პორცია რკინით მდიდარი საკვები.

არ უნდა შეწყვიტოთ ძროხის რძის დალევა ან რაიმე მისგან დამზადებული რაიმეს ჭამა, თუმცა რძის პროდუქტების მოხმარების შემცირება შეიძლება სასარგებლო იყოს, თუ რკინადეფიციტური ანემიის რისკის ქვეშ ხართ.

ამ თემაზე ჩატარებული კვლევების უმეტესობამ დაადგინა, რომ რკინის დონე მხოლოდ მაშინ იკლებს, როდესაც ადამიანები ჭამდნენ ან სვამდნენ ჭარბი რაოდენობით რძის პროდუქტებს.

გენეტიკამ და სხვა ფაქტორებმა შეიძლება გავლენა მოახდინოს იმაზე თუ რამდენი რძის მიღებას შეუძლია ადამიანს დღეში. ექიმი ან დიეტოლოგი შეძლებს დაგეხმაროთ განსაზღვროთ, გჭირდებათ თუ არა რძის პროდუქტების მოხმარების შემცირება.