გულძმარვა - რა უნდა ვიცოდეთ მის შესამსუბუქებლად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

გულძმარვა - რა უნდა ვიცოდეთ მის შესამსუბუქებლად

მას თან ახლავს წვისა და ტკივილის შეგრძნება მკერდის ძვლის უკან, რომელსაც მჟავა რეფლუქსი - კუჭიდან საყლაპავში მჟავას ამოსვლა იწვევს. გულძმარვა ხშირად ძლიერდება ჭამის შემდეგ, საღამოობით, წინ დახრისას.

გულძმარვა შეიძლება გამოიწვიოს ცხარე საკვებმა, ცირტუსებმა, ცხიმიანმა და შემწვარმა საკვებმა, შოკოლადმა, კოფეინმა, ალკოჰოლმა. რისკ-ფაქტორებია ჭარბი წონა, დიდი ულუფებით კვება, ორსულობა.

გულძმარვის შესამსუბუქებლად:

  • საჭიროა წონის კონტროლი - ჭარბი წონა ზრდის მუცელშიდა წნევას. ეს კი მჟავას საყლაპავში დაბრუნებას იწვევს;
  • მნიშვნელოვანია, იმ საკვების მიღებისგან თავის შეკავება, რომელიც აძლიერებს გულძმარვას;
  • ჭამის შემდეგ სამი საათის განმავლობაში არ არის სასურველი დაწოლა;
  • არ არის რეკომენდებული გვიან ჭამა;
  • მოერიდეთ თამბაქოს და ალკოჰოლს;
  • არ მიირთვათ დიდი ულუფები
  • მიირთვით ბოჭკოს შემცველი პროდუქტები, მთლიანი მარცვლეული, სტაფილო, ბროკოლი, თხილეული. მიიღეთ ხილი, რომელსაც წყლის მაღალი შემცველობა აქვს - ეს პროდუქტები ხელს უწყობს გულძმარვის შემსუბუქებას.