/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიასახლისის კუთხე

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები
ყველას უყვარს ლამაზი, კომფორტული ჭურჭელი, მაგრამ საინტერესოა, რა მასალისგან არის ის დამზადებული, როგორ უნდა მოვიხმაროთ და ხომ არ მიაყენებს ზიანს ჩვენს ჯანმრთელობას. არსებობს ჭურჭელი, რომელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილი, გააცხელოთ მიკროტალღოვან ღუმელში და შემდეგ კერძის დარჩენილი ნაწილი მაცივარში შედგათ (მასში საკვები შესანიშნავად ინახება). ასეთი ჭურჭელი იატაკზე დაცემის შემთხვევაშიც კი არ ტყდება. გარდა ამისა, ადვილად ირეცხება, თანაც ძალიან მოხერხებული და სასიამოვნო შესახებია. ყველა ეს ღირსება სილიკონისგან დამზადებულ ჭურჭელს ახასიათებს. რა არის სილიკონი? ეს არის ნივთიერება, რომელიც კვარცის ქვიშისგან მზადდება. რამდენიმე ქიმიური რეაქციის შემდეგ წარმოიქმნება უსუნო, პლასტიკური, თერმულად მდგრადი, ნეიტრალური ნივთიერება. სილიკონის სხვადასხვა სახეობას იყენებენ მშენებლობაში, ოპტიკაში, სილამაზის ინდუსტრიაში.

არსებობს ჭურჭელი, რომელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილი, გააცხელოთ მიკროტალღოვან ღუმელში და შემდეგ კერძის დარჩენილი ნაწილი მაცივარში შედგათ (მასში საკვები შესანიშნავად ინახება). ასეთი ჭურჭელი იატაკზე დაცემის შემთხვევაშიც კი არ ტყდება. გარდა ამისა, ადვილად ირეცხება, თანაც ძალიან მოხერხებული და სასიამოვნო შესახებია. ყველა ეს ღირსება სილიკონისგან დამზადებულ ჭურჭელს ახასიათებს. რა არის სილიკონი? ეს არის ნივთიერება, რომელიც კვარცის ქვიშისგან მზადდება. რამდენიმე ქიმიური რეაქციის შემდეგ წარმოიქმნება უსუნო, პლასტიკური, თერმულად მდგრადი, ნეიტრალური ნივთიერება. სილიკონის სხვადასხვა სახეობას იყენებენ მშენებლობაში, ოპტიკაში, სილამაზის ინდუსტრიაში.

სილიკონის ჭურჭელი სამზარეულოში შეუცვლელია. ამ მასალისგან დამზადებული ნამცხვრისა და ტორტის ფორმები, რა თქმა უნდა, არ იწვის. რაც მთავარია, ასეთ ფორმებში ყველაფერი ძალიან სწრაფად მზადდება. სილიკონის ვაკუუმური თავსახურები ჰერმეტულად იცავენ საკვებს - ხელს უშლიან მასში ჰაერის შეღწევას და არც გარეთ უშვებენ ცხელ ორთქლს. ყინულისთვის განკუთვნილი ფორმები საყინულეშიც კი ინარჩუნებენ სირბილეს. იქიდან ადვილად ამოიღებთ ნაყინის ბურთულებსა თუ ბალახის ნაყენის გაყინულ ნატეხებს სახის გასაწმენდად. კიდევ ერთი სასარგებლო სიახლეა ნიჩბები და კოვზები ისეთი ჭურჭლისთვის, რომელიც მიწვის საწინააღმდეგო ფენით არის დაფარული. შიგნით მოთავსებულია ლითონის ან მაგარი პლასტიკის კარკასი, გარედან კი სილიკონის შრე, რომელიც არ კაწრავს ქვაბებისა და ტაფების ფაქიზ ზედაპირს. სილიკონის რბილი ხელთათმანი დაგიცავთ ქვაბის ცხელი სახელურისა თუ ღუმლის სიმხურვალისგან. ის არ სრიალებს, თუნდაც დაასველოთ. სილიკონის დანა შეგიძლიათ გამოიყენოთ ტორტის ან ღუმელში მომზადებული კერძის პირდაპირ ფორმაში დასაჭრელად - ის ჭურჭლის ზედაპირს არ დააზიანებს.

არსებობს მყარი სილიკონისგან დამზადებული ჭურჭელიც. მას ზოგიერთი ჩინური საწარმო აწარმოებს. ასეთი სილიკონი ადამიანისთვის საშიშია, ამიტომ კვების მრეწველობაში მისი გამოყენება აკრძალულია. ხარისხიანი სამზარეულო ნივთები მზადდება თხევადი სილიკონისგან, რომელიც გაცილებით მოქნილი და გამჭვირვალეა, ვიდრე მისი მყარი სახეობები. სხვათა შორის, მედიცინაშიც სწორედ თხევადი სილიკონი გამოიყენება. კარგ, ხარისხიან სილიკონის ჭურჭელს სუნი არ აქვს. მის შემადგენლობაში მხოლოდ ნეიტრალური საღებავები შედის. ამის შესახებ მითითებულია ნაწარმისთვის დართულ სერტიფიკატზე.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სილიკონის ჭურჭელი

ნამდვილი აღმოჩენაა ნებისმიერი დიასახლისისთვის. რატომ?

1. ის უძლებს როგორც სიცხეს, ისე სიცივეს. მასში პროდუქტები შეგიძლიათ გაყინოთ (ფორმა უძლებს -60 გრადუსამდე ტემპერატურას), მოათავსოთ მიკროტალღოვან ღუმელში ან ჰაერღუმელში (სილიკონი უძლებს +280 გრადუსამდე ტემპერატურას), ხოლო თვით ჭურჭელი უშიშრად გამოხარშოთ.

2. სილიკონის ჭურჭელი კერძს არ იწვავს. თუ დიეტაზე ხართ და ზეთსა და კარაქს არ იყენებთ, სილიკონის ფორმა თქვენთვის პირდაპირ მისწრებაა - კერძის ამოსაღებად ის უბრალოდ უნდა გადაღუნოთ.

ასევე დაგაინტერესებთ
ჭურჭლის სარეცხი მანქანა

3. არ აკავებს არანაირ სუნს. მის ზედაპირზე არ რჩება თევზისა თუ სანელებლების არომატი.

4. კარგად უძლებს მჟავებსა და ტუტეებს. სილიკონისგან დამზადებული აქსესუარები ჭურჭლის სარეცხი საშუალებების ზემოქმედებით არ იშლება. მათზე არც ხილისა და კენკრის მჟავე წვენები მოქმედებს. ეს იმას ნიშნავს, რომ საკვებში მავნე ნაერთები არ გადავა.

5. ეკოლოგიურად სუფთაა, აბსოლუტურად უსაფრთხო, რადგან სავსებით ნეიტრალური ნივთიერებაა, არ შეიცავს არავითარ მავნე კომპონენტს, არ გააჩნია შხამიანი ნივთიერებების დაგროვების უნარი.

მოვლის წესები

თქვენი საყვარელი ჭურჭელი დიდხანს რომ გემსახუროთ, საჭიროა, დაიცვათ მარტივი წესები:

1. ნუ დადგამთ ღია ცეცხლზე ან პირდაპირ ელექტროზედაპირზე.

2. ვიდრე კერძს ულუფებად გაანაწილებდეთ, ფორმიდან ამოიღეთ - დანამ სილიკონი შეიძლება ადვილად გაჭრას ან გახვრიტოს.

3. ნუ გარეცხავთ სილიკონის ჭურჭელს ფხვნილით - საამისოდ რბილი ჟელეს გამოყენება ჯობს.

4. ტორტის პირველი გამოცხობისას ფორმას ცხიმი წაუსვით. ასევე მოიქეცით ხორცის შეწვის დროსაც. მომავალში ცხიმის გამოყენება აღარ დაგჭირდებათ.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რაციონი ანემიის დროს
რაციონი ანემიის დროს
ადამიანის ჯანმრთელობა ყველაზე დიდი ღირებულებაა. ჯანმრთელობას ცხოვრების ჯანსაღი წესი განსაზღვრავს,
სრულად
დიეტა ვირუსული A ჰეპატიტის დროს
დიეტა ვირუსული A ჰეპატიტის დროს
ჩემს შვილს აქვს ბოტკინის დაავადება. არის მკაცრ დიეტაზე. რამდენ ხანს უნდა გაგრძელდეს დიეტა და როდიდან შეიძლება შეუზღუდავი კვება? რამდენად საშიშია ამ დაავადების შორეული შედეგები?
სრულად
პროდუქტები, რომლებიც  გახდომაში გვეხმარება
პროდუქტები, რომლებიც გახდომაში გვეხმარება
ასეთი სურსათი მართლაც არსებობს. ზოგიერთი საკვები მხოლოდ სასარგებლო ნივთიერებებით კი არ გვამარაგებს, არამედ ზედმეტ ცხიმსაც წვავს.
სრულად
მოზარდი ორგანიზმი და დიეტა
მოზარდი ორგანიზმი და დიეტა
გოგონასთვის, ისევე როგორც ვაჟისთვის, 13 წელი გარდატეხის, სქესობრივი მომწიფების, ორგანიზმის აქტიური ზრდის პერიოდად ითვლება. წონის მატება ამ პერიოდისთვის ხ
სრულად
გახდომა დიეტის გარეშე
გახდომა დიეტის გარეშე
ჰოვარდ ფლორის (ავსტრია) ინსტიტუტის მეცნიერთა ჯგუფმა წონის კლებისა და ჭარბ ცხიმთან ბრძოლის ახალი გზა აღმოაჩინა.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები

არსებობს ჭურჭელი, რომელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილი, გააცხელოთ მიკროტალღოვან ღუმელში და შემდეგ კერძის დარჩენილი ნაწილი მაცივარში შედგათ (მასში საკვები შესანიშნავად ინახება). ასეთი ჭურჭელი იატაკზე დაცემის შემთხვევაშიც კი არ ტყდება. გარდა ამისა, ადვილად ირეცხება, თანაც ძალიან მოხერხებული და სასიამოვნო შესახებია. ყველა ეს ღირსება სილიკონისგან დამზადებულ ჭურჭელს ახასიათებს. რა არის სილიკონი? ეს არის ნივთიერება, რომელიც კვარცის ქვიშისგან მზადდება. რამდენიმე ქიმიური რეაქციის შემდეგ წარმოიქმნება უსუნო, პლასტიკური, თერმულად მდგრადი, ნეიტრალური ნივთიერება. სილიკონის სხვადასხვა სახეობას იყენებენ მშენებლობაში, ოპტიკაში, სილამაზის ინდუსტრიაში.

სილიკონის ჭურჭელი სამზარეულოში შეუცვლელია. ამ მასალისგან დამზადებული ნამცხვრისა და ტორტის ფორმები, რა თქმა უნდა, არ იწვის. რაც მთავარია, ასეთ ფორმებში ყველაფერი ძალიან სწრაფად მზადდება. სილიკონის ვაკუუმური თავსახურები ჰერმეტულად იცავენ საკვებს - ხელს უშლიან მასში ჰაერის შეღწევას და არც გარეთ უშვებენ ცხელ ორთქლს. ყინულისთვის განკუთვნილი ფორმები საყინულეშიც კი ინარჩუნებენ სირბილეს. იქიდან ადვილად ამოიღებთ ნაყინის ბურთულებსა თუ ბალახის ნაყენის გაყინულ ნატეხებს სახის გასაწმენდად. კიდევ ერთი სასარგებლო სიახლეა ნიჩბები და კოვზები ისეთი ჭურჭლისთვის, რომელიც მიწვის საწინააღმდეგო ფენით არის დაფარული. შიგნით მოთავსებულია ლითონის ან მაგარი პლასტიკის კარკასი, გარედან კი სილიკონის შრე, რომელიც არ კაწრავს ქვაბებისა და ტაფების ფაქიზ ზედაპირს. სილიკონის რბილი ხელთათმანი დაგიცავთ ქვაბის ცხელი სახელურისა თუ ღუმლის სიმხურვალისგან. ის არ სრიალებს, თუნდაც დაასველოთ. სილიკონის დანა შეგიძლიათ გამოიყენოთ ტორტის ან ღუმელში მომზადებული კერძის პირდაპირ ფორმაში დასაჭრელად - ის ჭურჭლის ზედაპირს არ დააზიანებს.

არსებობს მყარი სილიკონისგან დამზადებული ჭურჭელიც. მას ზოგიერთი ჩინური საწარმო აწარმოებს. ასეთი სილიკონი ადამიანისთვის საშიშია, ამიტომ კვების მრეწველობაში მისი გამოყენება აკრძალულია. ხარისხიანი სამზარეულო ნივთები მზადდება თხევადი სილიკონისგან, რომელიც გაცილებით მოქნილი და გამჭვირვალეა, ვიდრე მისი მყარი სახეობები. სხვათა შორის, მედიცინაშიც სწორედ თხევადი სილიკონი გამოიყენება. კარგ, ხარისხიან სილიკონის ჭურჭელს სუნი არ აქვს. მის შემადგენლობაში მხოლოდ ნეიტრალური საღებავები შედის. ამის შესახებ მითითებულია ნაწარმისთვის დართულ სერტიფიკატზე.

სილიკონის ჭურჭელი

ნამდვილი აღმოჩენაა ნებისმიერი დიასახლისისთვის. რატომ?

1. ის უძლებს როგორც სიცხეს, ისე სიცივეს. მასში პროდუქტები შეგიძლიათ გაყინოთ (ფორმა უძლებს -60 გრადუსამდე ტემპერატურას), მოათავსოთ მიკროტალღოვან ღუმელში ან ჰაერღუმელში (სილიკონი უძლებს +280 გრადუსამდე ტემპერატურას), ხოლო თვით ჭურჭელი უშიშრად გამოხარშოთ.

2. სილიკონის ჭურჭელი კერძს არ იწვავს. თუ დიეტაზე ხართ და ზეთსა და კარაქს არ იყენებთ, სილიკონის ფორმა თქვენთვის პირდაპირ მისწრებაა - კერძის ამოსაღებად ის უბრალოდ უნდა გადაღუნოთ.

3. არ აკავებს არანაირ სუნს. მის ზედაპირზე არ რჩება თევზისა თუ სანელებლების არომატი.

4. კარგად უძლებს მჟავებსა და ტუტეებს. სილიკონისგან დამზადებული აქსესუარები ჭურჭლის სარეცხი საშუალებების ზემოქმედებით არ იშლება. მათზე არც ხილისა და კენკრის მჟავე წვენები მოქმედებს. ეს იმას ნიშნავს, რომ საკვებში მავნე ნაერთები არ გადავა.

5. ეკოლოგიურად სუფთაა, აბსოლუტურად უსაფრთხო, რადგან სავსებით ნეიტრალური ნივთიერებაა, არ შეიცავს არავითარ მავნე კომპონენტს, არ გააჩნია შხამიანი ნივთიერებების დაგროვების უნარი.

მოვლის წესები

თქვენი საყვარელი ჭურჭელი დიდხანს რომ გემსახუროთ, საჭიროა, დაიცვათ მარტივი წესები:

1. ნუ დადგამთ ღია ცეცხლზე ან პირდაპირ ელექტროზედაპირზე.

2. ვიდრე კერძს ულუფებად გაანაწილებდეთ, ფორმიდან ამოიღეთ - დანამ სილიკონი შეიძლება ადვილად გაჭრას ან გახვრიტოს.

3. ნუ გარეცხავთ სილიკონის ჭურჭელს ფხვნილით - საამისოდ რბილი ჟელეს გამოყენება ჯობს.

4. ტორტის პირველი გამოცხობისას ფორმას ცხიმი წაუსვით. ასევე მოიქეცით ხორცის შეწვის დროსაც. მომავალში ცხიმის გამოყენება აღარ დაგჭირდებათ.