/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ მყავს ბიᲭი ამა წლის აგცისტოᲨი გახდა 20 Თვის, დადის კერᲫო ბაᲦᲨი, ამ ბოლო სამი Თვის განმავლობაᲨი უკვე რამოდენიმეჯერ ჰქონდა ბაქტერია ყელის, ტესტი გავუკეᲗეᲗ და ყელᲨი ბაქტერია ჰქონდა , ნუ საზᲦვარგარეᲗ ვცხოვრობᲗ და სახელს ვერ გადავᲗარგმნი, მოკლედ ეხლაც აქვს ყელის ინფექცია, მყავდა ექიმᲒან ყელი წიᲗელი აქვსო, გლანდები Შესიებულუ, ბავᲨვს ცივს არც ვაᲭმევ არც ვასნევ, ასევე ბაᲦᲨიც გაფრᲗხილებულდბი არიან და საიდან ემარᲗება ვერ გავიგე Თან 3 ან 4 სᲦე სუცხე აქვს ჯერ 37 იწყდბა მერე 38 და მერე 39 ადის, 39 რომ გქონდა სანტელი გავუკეᲗეᲗ უკანა ნაწილᲨი, ექიმმა როგორც გვიᲗხრა, გუᲨინ ვიყავიᲗ პედიატრᲗან ანტიბიოტიკი დაგვინიᲨნა ერᲗი კვირა კლამოქსი, დაიწყო სმა მაგფამ სიცხე ისევ აქვს 37.7 , რა მოვიმოქმედო რომ ბავᲨვს დაუწიოს სიცხემ? ამ ასაკᲨი Ძმრიანი ნასკები ᲨეიᲫლება? სულ წამლებს ვაᲫლსვᲗ და არ მინდა გაიᲭყიპოს, რა მოვიმოქმედო რომ ავარიდო ამ ბაქტერიას

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიასახლისის კუთხე

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები
ყველას უყვარს ლამაზი, კომფორტული ჭურჭელი, მაგრამ საინტერესოა, რა მასალისგან არის ის დამზადებული, როგორ უნდა მოვიხმაროთ და ხომ არ მიაყენებს ზიანს ჩვენს ჯანმრთელობას. არსებობს ჭურჭელი, რომელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილი, გააცხელოთ მიკროტალღოვან ღუმელში და შემდეგ კერძის დარჩენილი ნაწილი მაცივარში შედგათ (მასში საკვები შესანიშნავად ინახება). ასეთი ჭურჭელი იატაკზე დაცემის შემთხვევაშიც კი არ ტყდება. გარდა ამისა, ადვილად ირეცხება, თანაც ძალიან მოხერხებული და სასიამოვნო შესახებია. ყველა ეს ღირსება სილიკონისგან დამზადებულ ჭურჭელს ახასიათებს. რა არის სილიკონი? ეს არის ნივთიერება, რომელიც კვარცის ქვიშისგან მზადდება. რამდენიმე ქიმიური რეაქციის შემდეგ წარმოიქმნება უსუნო, პლასტიკური, თერმულად მდგრადი, ნეიტრალური ნივთიერება. სილიკონის სხვადასხვა სახეობას იყენებენ მშენებლობაში, ოპტიკაში, სილამაზის ინდუსტრიაში.

არსებობს ჭურჭელი, რომელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილი, გააცხელოთ მიკროტალღოვან ღუმელში და შემდეგ კერძის დარჩენილი ნაწილი მაცივარში შედგათ (მასში საკვები შესანიშნავად ინახება). ასეთი ჭურჭელი იატაკზე დაცემის შემთხვევაშიც კი არ ტყდება. გარდა ამისა, ადვილად ირეცხება, თანაც ძალიან მოხერხებული და სასიამოვნო შესახებია. ყველა ეს ღირსება სილიკონისგან დამზადებულ ჭურჭელს ახასიათებს. რა არის სილიკონი? ეს არის ნივთიერება, რომელიც კვარცის ქვიშისგან მზადდება. რამდენიმე ქიმიური რეაქციის შემდეგ წარმოიქმნება უსუნო, პლასტიკური, თერმულად მდგრადი, ნეიტრალური ნივთიერება. სილიკონის სხვადასხვა სახეობას იყენებენ მშენებლობაში, ოპტიკაში, სილამაზის ინდუსტრიაში.

სილიკონის ჭურჭელი სამზარეულოში შეუცვლელია. ამ მასალისგან დამზადებული ნამცხვრისა და ტორტის ფორმები, რა თქმა უნდა, არ იწვის. რაც მთავარია, ასეთ ფორმებში ყველაფერი ძალიან სწრაფად მზადდება. სილიკონის ვაკუუმური თავსახურები ჰერმეტულად იცავენ საკვებს - ხელს უშლიან მასში ჰაერის შეღწევას და არც გარეთ უშვებენ ცხელ ორთქლს. ყინულისთვის განკუთვნილი ფორმები საყინულეშიც კი ინარჩუნებენ სირბილეს. იქიდან ადვილად ამოიღებთ ნაყინის ბურთულებსა თუ ბალახის ნაყენის გაყინულ ნატეხებს სახის გასაწმენდად. კიდევ ერთი სასარგებლო სიახლეა ნიჩბები და კოვზები ისეთი ჭურჭლისთვის, რომელიც მიწვის საწინააღმდეგო ფენით არის დაფარული. შიგნით მოთავსებულია ლითონის ან მაგარი პლასტიკის კარკასი, გარედან კი სილიკონის შრე, რომელიც არ კაწრავს ქვაბებისა და ტაფების ფაქიზ ზედაპირს. სილიკონის რბილი ხელთათმანი დაგიცავთ ქვაბის ცხელი სახელურისა თუ ღუმლის სიმხურვალისგან. ის არ სრიალებს, თუნდაც დაასველოთ. სილიკონის დანა შეგიძლიათ გამოიყენოთ ტორტის ან ღუმელში მომზადებული კერძის პირდაპირ ფორმაში დასაჭრელად - ის ჭურჭლის ზედაპირს არ დააზიანებს.

არსებობს მყარი სილიკონისგან დამზადებული ჭურჭელიც. მას ზოგიერთი ჩინური საწარმო აწარმოებს. ასეთი სილიკონი ადამიანისთვის საშიშია, ამიტომ კვების მრეწველობაში მისი გამოყენება აკრძალულია. ხარისხიანი სამზარეულო ნივთები მზადდება თხევადი სილიკონისგან, რომელიც გაცილებით მოქნილი და გამჭვირვალეა, ვიდრე მისი მყარი სახეობები. სხვათა შორის, მედიცინაშიც სწორედ თხევადი სილიკონი გამოიყენება. კარგ, ხარისხიან სილიკონის ჭურჭელს სუნი არ აქვს. მის შემადგენლობაში მხოლოდ ნეიტრალური საღებავები შედის. ამის შესახებ მითითებულია ნაწარმისთვის დართულ სერტიფიკატზე.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სილიკონის ჭურჭელი

ნამდვილი აღმოჩენაა ნებისმიერი დიასახლისისთვის. რატომ?

1. ის უძლებს როგორც სიცხეს, ისე სიცივეს. მასში პროდუქტები შეგიძლიათ გაყინოთ (ფორმა უძლებს -60 გრადუსამდე ტემპერატურას), მოათავსოთ მიკროტალღოვან ღუმელში ან ჰაერღუმელში (სილიკონი უძლებს +280 გრადუსამდე ტემპერატურას), ხოლო თვით ჭურჭელი უშიშრად გამოხარშოთ.

2. სილიკონის ჭურჭელი კერძს არ იწვავს. თუ დიეტაზე ხართ და ზეთსა და კარაქს არ იყენებთ, სილიკონის ფორმა თქვენთვის პირდაპირ მისწრებაა - კერძის ამოსაღებად ის უბრალოდ უნდა გადაღუნოთ.

ასევე დაგაინტერესებთ
ჭურჭლის სარეცხი მანქანა

3. არ აკავებს არანაირ სუნს. მის ზედაპირზე არ რჩება თევზისა თუ სანელებლების არომატი.

4. კარგად უძლებს მჟავებსა და ტუტეებს. სილიკონისგან დამზადებული აქსესუარები ჭურჭლის სარეცხი საშუალებების ზემოქმედებით არ იშლება. მათზე არც ხილისა და კენკრის მჟავე წვენები მოქმედებს. ეს იმას ნიშნავს, რომ საკვებში მავნე ნაერთები არ გადავა.

5. ეკოლოგიურად სუფთაა, აბსოლუტურად უსაფრთხო, რადგან სავსებით ნეიტრალური ნივთიერებაა, არ შეიცავს არავითარ მავნე კომპონენტს, არ გააჩნია შხამიანი ნივთიერებების დაგროვების უნარი.

მოვლის წესები

თქვენი საყვარელი ჭურჭელი დიდხანს რომ გემსახუროთ, საჭიროა, დაიცვათ მარტივი წესები:

1. ნუ დადგამთ ღია ცეცხლზე ან პირდაპირ ელექტროზედაპირზე.

2. ვიდრე კერძს ულუფებად გაანაწილებდეთ, ფორმიდან ამოიღეთ - დანამ სილიკონი შეიძლება ადვილად გაჭრას ან გახვრიტოს.

3. ნუ გარეცხავთ სილიკონის ჭურჭელს ფხვნილით - საამისოდ რბილი ჟელეს გამოყენება ჯობს.

4. ტორტის პირველი გამოცხობისას ფორმას ცხიმი წაუსვით. ასევე მოიქეცით ხორცის შეწვის დროსაც. მომავალში ცხიმის გამოყენება აღარ დაგჭირდებათ.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რამდენიმე რჩევა იდეალური სისუფთავის შესანარჩუნებლად
რამდენიმე რჩევა იდეალური სისუფთავის შესანარჩუნებლად
როგორ მოვიშოროთ თავიდან კანალიზაციის უსიამოვნო სუნი
სრულად
ჯანსაღი კვება და ქართული სამზარეულო
ჯანსაღი კვება და ქართული სამზარეულო
ჯანსაღი კვების აუცილებლობა ცალსახაა. მრავალი პროფესიონალის მიერ კვება განიხილება, როგორც უმთავრესი ფაქტორი ადამიანის ორგანიზმის პოზიტიური თუ ნეგატიური ფუნქციონირებისთვის.
სრულად
ხუთი ყველაზე გავრცელებული შეცდომა საყოფაცხოვრებო ნივთების ყიდვისას
ხუთი ყველაზე გავრცელებული შეცდომა საყოფაცხოვრებო ნივთების ყიდვისას
გაყიდვების სეზონზე ძალიან ადვილია თავის დაკარგვა და ძალიან ძნელი – ყველაფრის ყიდვის სურვილის დათრგუნვა.
სრულად
რამდენად ხშირად უნდა მოწმინდოთ  იატაკი ტუალეტსა და აბაზანაში?
რამდენად ხშირად უნდა მოწმინდოთ იატაკი ტუალეტსა და აბაზანაში?
ტუალეტი და აბაზანა ის ადგილებია, სადაც ჰიგიენა განსაკუთრებულ როლს ასრულებს.
სრულად
საწებლის მომზადება ზაფხულიდან იწყება
საწებლის მომზადება ზაფხულიდან იწყება
გთავაზობთ რამდენიმე საწებლის რეცეპტს:
სრულად
დავივიწყოთ მავნე საყოფაცხოვრებო ჩვევები
დავივიწყოთ მავნე საყოფაცხოვრებო ჩვევები
ადამიანები მავნე ჩვევებისგან გათავისუფლებას გამუდმებით ცდილობენ.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
კატეგორია : რჩევები

-დიდხანს და აკვირდოთ და და ადგინეთ რომ ის პროდიქტები რომლებიც შედარებით მეტ სისველეს შეიხავენ ანუ წყალს მწყენს.მექმნება პრობლემა ზოგი მიცელს მტკენს ზოგჯწრ წმევა მეწევა ზოგჯწრ მჟაბიანობა მემატება.ზოგჯწრ ჰადანეტებული წყირვილის გამხსა მიჩნდება.იმეტეაად კი მკავიანობას მიმატებს.მარატქლია პრობლემა მაქვს საჭმლისონელებია ფაქტია მაგრამ მე მაინტერესებს რა კავშირშია სველი პროდიქტები საჭმლისონელებია სოსტემის გაღოზიანებასთქნ?შეძლებთ ეს რომ ამკხსნათ?თუნდაც ბთქვად ერთ მაგალოთს მოგიყვანთ. კარტოფილი.რომელოც მეტ სიაველეს აიხავს და ნაკლებ ცხომს იყხოვს მომზადებისას ანუ თინსაც მკხარშვისას ნაკლები ცხიმის დამატებას იყხოვს იფრომვმებს მკავიანობას მიმატებს ვიდრე ის რომელოც მშრალია როცა მოხარშავ იშლება ეგრევე და ბევრ ცხიმის მოახმას იყხოვს ეს იფრო მრჰება მერჰება....ან ჰრეჩიხა ვთქვად თუ ბოლომდე გამოვაშრე ხარშვის დროს და ლამის ჩაკრობამდე მოვოყვანე ქვაბში ომას რომ ცხომაობასხაბ ცოტას და ბჭამ მერჰება და თუ ცოტა მაინც სულ ოდნავ მაონც დავიტივე სისვწლე თინდაც 1ჩაის კოვზი ის მერე მკავიანობას მინატებს.შეგიძლიათ ეს მომენტონახანათ?ზოგადათ ეს მომენტი.არგყხ9ვთ არ. ხემს დიაგნოზს და არც მკირნალობას.

სამკურნალო წერილები

სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
ასაკში, წონის მატებასთან ერთად, სახსრების პრობლემებიც დამეწყო.
სრულად

სამკურნალო წერილები

გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
ძალიან მინდა, თქვენს მკითხველებს ვასწავლო ჩემი საყვარელი წამლის რეცეპტი,
სრულად

სამკურნალო წერილები

კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამის წყალი ხელს უწყობს მენოპაუზის უარყოფითი სიმპტომების მოხსნას, ალების რაოდენობის შემცირებას და ძილის ნორმალიზებას.
სრულად

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სილიკონის ჭურჭელი და მისი მოვლის წესები

არსებობს ჭურჭელი, რომელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილი, გააცხელოთ მიკროტალღოვან ღუმელში და შემდეგ კერძის დარჩენილი ნაწილი მაცივარში შედგათ (მასში საკვები შესანიშნავად ინახება). ასეთი ჭურჭელი იატაკზე დაცემის შემთხვევაშიც კი არ ტყდება. გარდა ამისა, ადვილად ირეცხება, თანაც ძალიან მოხერხებული და სასიამოვნო შესახებია. ყველა ეს ღირსება სილიკონისგან დამზადებულ ჭურჭელს ახასიათებს. რა არის სილიკონი? ეს არის ნივთიერება, რომელიც კვარცის ქვიშისგან მზადდება. რამდენიმე ქიმიური რეაქციის შემდეგ წარმოიქმნება უსუნო, პლასტიკური, თერმულად მდგრადი, ნეიტრალური ნივთიერება. სილიკონის სხვადასხვა სახეობას იყენებენ მშენებლობაში, ოპტიკაში, სილამაზის ინდუსტრიაში.

სილიკონის ჭურჭელი სამზარეულოში შეუცვლელია. ამ მასალისგან დამზადებული ნამცხვრისა და ტორტის ფორმები, რა თქმა უნდა, არ იწვის. რაც მთავარია, ასეთ ფორმებში ყველაფერი ძალიან სწრაფად მზადდება. სილიკონის ვაკუუმური თავსახურები ჰერმეტულად იცავენ საკვებს - ხელს უშლიან მასში ჰაერის შეღწევას და არც გარეთ უშვებენ ცხელ ორთქლს. ყინულისთვის განკუთვნილი ფორმები საყინულეშიც კი ინარჩუნებენ სირბილეს. იქიდან ადვილად ამოიღებთ ნაყინის ბურთულებსა თუ ბალახის ნაყენის გაყინულ ნატეხებს სახის გასაწმენდად. კიდევ ერთი სასარგებლო სიახლეა ნიჩბები და კოვზები ისეთი ჭურჭლისთვის, რომელიც მიწვის საწინააღმდეგო ფენით არის დაფარული. შიგნით მოთავსებულია ლითონის ან მაგარი პლასტიკის კარკასი, გარედან კი სილიკონის შრე, რომელიც არ კაწრავს ქვაბებისა და ტაფების ფაქიზ ზედაპირს. სილიკონის რბილი ხელთათმანი დაგიცავთ ქვაბის ცხელი სახელურისა თუ ღუმლის სიმხურვალისგან. ის არ სრიალებს, თუნდაც დაასველოთ. სილიკონის დანა შეგიძლიათ გამოიყენოთ ტორტის ან ღუმელში მომზადებული კერძის პირდაპირ ფორმაში დასაჭრელად - ის ჭურჭლის ზედაპირს არ დააზიანებს.

არსებობს მყარი სილიკონისგან დამზადებული ჭურჭელიც. მას ზოგიერთი ჩინური საწარმო აწარმოებს. ასეთი სილიკონი ადამიანისთვის საშიშია, ამიტომ კვების მრეწველობაში მისი გამოყენება აკრძალულია. ხარისხიანი სამზარეულო ნივთები მზადდება თხევადი სილიკონისგან, რომელიც გაცილებით მოქნილი და გამჭვირვალეა, ვიდრე მისი მყარი სახეობები. სხვათა შორის, მედიცინაშიც სწორედ თხევადი სილიკონი გამოიყენება. კარგ, ხარისხიან სილიკონის ჭურჭელს სუნი არ აქვს. მის შემადგენლობაში მხოლოდ ნეიტრალური საღებავები შედის. ამის შესახებ მითითებულია ნაწარმისთვის დართულ სერტიფიკატზე.

სილიკონის ჭურჭელი

ნამდვილი აღმოჩენაა ნებისმიერი დიასახლისისთვის. რატომ?

1. ის უძლებს როგორც სიცხეს, ისე სიცივეს. მასში პროდუქტები შეგიძლიათ გაყინოთ (ფორმა უძლებს -60 გრადუსამდე ტემპერატურას), მოათავსოთ მიკროტალღოვან ღუმელში ან ჰაერღუმელში (სილიკონი უძლებს +280 გრადუსამდე ტემპერატურას), ხოლო თვით ჭურჭელი უშიშრად გამოხარშოთ.

2. სილიკონის ჭურჭელი კერძს არ იწვავს. თუ დიეტაზე ხართ და ზეთსა და კარაქს არ იყენებთ, სილიკონის ფორმა თქვენთვის პირდაპირ მისწრებაა - კერძის ამოსაღებად ის უბრალოდ უნდა გადაღუნოთ.

3. არ აკავებს არანაირ სუნს. მის ზედაპირზე არ რჩება თევზისა თუ სანელებლების არომატი.

4. კარგად უძლებს მჟავებსა და ტუტეებს. სილიკონისგან დამზადებული აქსესუარები ჭურჭლის სარეცხი საშუალებების ზემოქმედებით არ იშლება. მათზე არც ხილისა და კენკრის მჟავე წვენები მოქმედებს. ეს იმას ნიშნავს, რომ საკვებში მავნე ნაერთები არ გადავა.

5. ეკოლოგიურად სუფთაა, აბსოლუტურად უსაფრთხო, რადგან სავსებით ნეიტრალური ნივთიერებაა, არ შეიცავს არავითარ მავნე კომპონენტს, არ გააჩნია შხამიანი ნივთიერებების დაგროვების უნარი.

მოვლის წესები

თქვენი საყვარელი ჭურჭელი დიდხანს რომ გემსახუროთ, საჭიროა, დაიცვათ მარტივი წესები:

1. ნუ დადგამთ ღია ცეცხლზე ან პირდაპირ ელექტროზედაპირზე.

2. ვიდრე კერძს ულუფებად გაანაწილებდეთ, ფორმიდან ამოიღეთ - დანამ სილიკონი შეიძლება ადვილად გაჭრას ან გახვრიტოს.

3. ნუ გარეცხავთ სილიკონის ჭურჭელს ფხვნილით - საამისოდ რბილი ჟელეს გამოყენება ჯობს.

4. ტორტის პირველი გამოცხობისას ფორმას ცხიმი წაუსვით. ასევე მოიქეცით ხორცის შეწვის დროსაც. მომავალში ცხიმის გამოყენება აღარ დაგჭირდებათ.