მექსიკური რესტორნების ინფექციის წყარო

მექსიკურ რესტორნებში მოსახლეობის მოწამვლის 64 შემთხვევა დაადასტურა, რაც გამოწვეულია ნაწლავის ჩხირით. დღეს მთავრობა ადგენს კიდევ რამდენიმე ასეულ შემთხვევას ანალოგიური სიმპტო-მებით.
388 მოწამვლა დაფიქსირდა ნიუ-იორკში, ნიუჯერსისა და დელავერში. ფიქრობენ, რომ ეს დაკავშირებულია Taco Bell-ის რესტორნების ქსელის სტუმრობასთან. მცირე ხნის წინ Taco Bell-ის ხელმძღავნელობამ განაცხადა, რომ დამოუკიდებელი ექსპერტიზის მონაცემებით-
რესტორნებში პროდუქტების ინფიცირების წყარო გახდა მწვანე ხახვის პარტია, რომლის რამდენიმე ნიმუშში ბაქტერიების მაღალპათოგენური შტამები აღმოჩნდა.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ამ დასკვნის შემდეგ მწვანე ხახვი სრულიად ამოიღეს Taco Bell-ის რესტორნების 5 982 ფილიალის მენიუდან აშშ-ისა და კანადის ტერიტორიებზე. მიუხედავად ამისა, აშშ-ის მედიკამენტებისა და პროდუქტების სამმართველო, რომელიც ასევე ღებულობდა მონაწილეობას გამოკვლევაში, არ თვლის ხახვის ბაქტერიებს მომხდარის ძირითად მიზეზად. მოწამვლის ყველა დაფიქსირებული შემთხვევა გამოწვეულია E.coli-ს 0157:H7 საშიში შტამით, რომელიც აშშ-ში 1982 წელს აღმოჩნდა.
ყოველწლიურად ქვეყანაში ფიქსირდება 73 ათასზე მეტი შემთხვევა და აქედან 60 სასიკვდილოა. პაციენტების სიკვდილის მიზეზი სწორედ ნაწლავის ჩხირია. როგორც წესი, ნაწლავის ჩხირით ინფიცირების სიმპტომებია - ფაღარათი, პირღებინება, სხეულის ტემპერატურის მომატება. მძიმე შემთხვევებში ინფექციამ შეიძლება გამოიწვიოს თირკმელების უკმარისობა და ავადმყოფის დაღუპვა.