/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სიახლეები

რა საკვებს ყრიან ყველაზე ხშირად

რა საკვებს ყრიან ყველაზე ხშირად
ეს გამოწვეულია საკვების შესახებ მცდარი შეხედულებებით.

მეცნიერთა საერთაშორისო ჯგუფმა დაადგინა, რომ ჯანსაღი საკვები ხშირად ნაგავში ხვდება არა იმიტომ, რომ გაფუჭებულია, არამედ მომხმარებელთა არასწორი წარმოდგენების გამო. ადამიანებს სჯერათ, რომ ჯანსაღი საკვები უფრო სწრაფად ფუჭდება, ვიდრე ნაკლებად ჯანსაღი, და ეს აღქმა გავლენას ახდენს მათ გადაწყვეტილებებზე. ნაშრომი გამოქვეყნდა Journal of Marketing-ში.

კვლევის ავტორებმა ჩაატარეს ექსპერიმენტების სერია და დაადგინეს, რომ პროდუქტები, რომლებიც აღიქმება ჯანსაღად, უფრო მეტ ეჭვს იწვევს მყიდველებში, როდესაც ის ვადის გასვლის თარიღს უახლოვდება.

შედეგად, ასეთ პროდუქტებს დიდი ფასდაკლებები სჭირდებათ, ნაკლებად ხშირად ყიდულობენ და უფრო ხშირად იყრიან ვადის გასვლამდეც კი. უფრო მეტიც, როდესაც საუბარია საკვებზე, რომელიც სადილის შემდეგ დარჩა, მომხმარებლები ასევე უფრო სწრაფად იშორებენ ჯანსაღ დარჩენილ საკვებს და აღიქვამენ მათ ნაკლებად უსაფრთხოდ.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მეცნიერები ხაზს უსვამენ, რომ ასეთი იდეები არა მხოლოდ ხელს უწყობს საკვების ნარჩენების ზრდას, არამედ ხელს უშლის ჯანსაღი კვების პოპულარიზაციას. ისინი გვთავაზობენ ამგვარ წარმოდგენებთან ბრძოლას საგანმანათლებლო ინიციატივებით და უფრო გამჭვირვალე შეფუთვით, რომელიც ხაზს უსვამს შენახვის ვადას. საგანმანათლებლო ინციატივები დაეხმარება ადამიანებს გააცნობიერონ, რომ ყველა „ჯანსაღი“ საკვები უფრო სწრაფად როდი ფუჭდება. გარდა ამისა, ფასწარმოების დინამიურ მოდელებს შეუძლია დაეხმაროს მაღაზიებს დააბალანსოს რისკის აღქმა პროდუქტის რეალურ მახასიათებლებთან.

მკვლევარები ამბობენ, რომ კომუნიკაციისა და შეფუთვის დიზაინში მცირე ცვლილებებმაც შეიძლება გავლენა მოახდინოს მომხმარებელთა ქცევაზე, შეამციროს ნარჩენები და გახადოს ჯანსაღი კვება უფრო ხელმისაწვდომი. ეს არ არის მხოლოდ მდგრადი მოხმარების საკითხი - ეს არის ნაბიჯი უფრო ჭკვიანი და სამართლიანი კვების სისტემისკენ.

რამდენ ხანს ინახება საყინულეში თევზი, ხორცი და ბოსტნეული

შეკითხვა ექიმს
<p>-Რამოდენიმე დღეა ხან მუცელი მტკივა ხან წელი ხან თავი ხან უბრალოდ გულისრევის შეგრძნებამაქ საჭმლის დროს ვიბერები! Ზოგჯერ უბრალოდ სუსტადვარ ზოგჯერ შემახურებს 5 წუთი მერე შემაციებს 5 წუთს მერე ისევ კარგადვარ ზოგჯერ თავი კიარ მტკივა უბრალოდ რაღაც რიგზე არარის თავში ესეთი განცთამაქ დამძიმებული მძიმე გულირომისდის ადამიანს რაღაც ეგეთი შეგრძნება თავის არეში! Რისი ბრალი იქნება ვინ ვნახო ან რატესტი გავიკეთო დიაგნოსტიკისთვის</p>

სხვადასხვა კატეგორიის პროდუქციის სახლში შენახვის წესები და ვადები განსხვავებულია.

საყინულეში ხორცის, თევზისა და ბოსტნეულის შენახვის ვადებია:

  • ვირთევზა, კამბალა, თინუსი - 6 თვე
  • ქათამი, ინდაური - 3 თვე
  • ორაგული, სკუმბრია - 3 თვე
  • ღორის ხორცი - 2 თვე
  • ცხვრის ხორცი - 3 თვე
  • გატარებული ხორცი - 3 თვე
  • საქონლის ხორცი - 9 თვე
  • პური - 1 თვე
  • ჭარხალი, წიწაკა, ოსპი - 3 თვე
  • ხილი - 12 თვე
  • ბოსტნეული - 12 თვე

გაყინვამდე უმჯობესია ბოსტნეულის ბლანჩირება. ბოსტნეულის უმეტესობა, როგორიცაა ყვავილოვანი კომბოსტო, ბროკოლი, წითელი კომბოსტო, ჭარხალი, ყაბაყი და ბადრიჯანი შეიძლება გაიყინოს. ბოსტნეული, რომელიც შეიცავს ბევრ წყალს (სალათის ფოთოლი, პომიდორი და კიტრი) უმჯობესია არ გავყინოთ.

გალღობა სჯობს დამზოგავ რეჟიმში - გადაიტანეთ პროდუქტები საყინულედან მაცივარში. ამისთვის 24 საათი საკმარისი იქნება.

ასეთი სქემა ხელს შეუწყობს მეტი ვიტამინის შენარჩუნებას და ზოგადად გავლენას მოახდენს პროდუქტების ხარისხზე.

ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიკროტალღური ღუმელი საკვების გალღობისთვის. აუცილებელია ჩართოთ შესაბამისი რეჟიმი და პერიოდულად გადააბრუნოთ პროდუქტები თანაბრად გასალღობად.

საჭიროზე მაღალი სიმძლავრით გალღობისას, პროდუქტი კარგავს ვიტამინებსა და მინერალებს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

როგორ შევარჩიოთ მზისგან დამცავი ჩვენი კანის ტიპის მიხედვით და რატომ ტოვებს ზოგი მათგანი თეთრ ლაქებს?
როგორ შევარჩიოთ მზისგან დამცავი ჩვენი კანის ტიპის მიხედვით და რატომ ტოვებს ზოგი მათგანი თეთრ ლაქებს?
ყველამ ვიცით, რომ მზისგან დამცავი საშუალებების ყოველდღიურად გამოყენება რომ ჩვენს კანს ნაადრევი დაბერების, ლაქებისა და მელანომის წარმოქმნისგან, თუმცა
სრულად
როგორ ახანგრძლივებს ჩაი სიცოცხლეს?
როგორ ახანგრძლივებს ჩაი სიცოცხლეს?
ჩაი არა მხოლოდ ჰიდრატაციას უზრუნველყოფს, არამედ მდიდარია ანტიოქსიდანტებითა და ნაერთებით, რომლებიც აუმჯობესებს ჯანმრთელობას, კონცენტრაციას და სიცოცხლის ხანგრძლივობას.
სრულად
ანონიმურმა დონორმა საკუთარი ორგანოების წყალობით შვიდი სიცოცხლე გადაარჩინა
ანონიმურმა დონორმა საკუთარი ორგანოების წყალობით შვიდი სიცოცხლე გადაარჩინა
El Periodico: ესპანეთში ანონიმურმა დონორმა საკუთარი ორგანოების წყალობით შვიდი სიცოცხლე გადაარჩინა.
სრულად
კიბოს მკურნალობის უახლესი მიღწევები: იმედისმომცემი სიახლეები ბოლო ერთი წლის განმავლობაში
კიბოს მკურნალობის უახლესი მიღწევები: იმედისმომცემი სიახლეები ბოლო ერთი წლის განმავლობაში
ბოლო ერთი წლის განმავლობაში, კიბოს მკურნალობის სფეროში უამრავი მნიშვნელოვანი მიღწევა და სიახლე დაფიქსირდა, რაც პაციენტებსა და ექიმებს ახალ იმედს უსახავს.
სრულად
როგორ დაამარცხა 35 წლის ვლადიმერ აფციაურმა უკიდურესი მორბიდული სიმსუქნე?
როგორ დაამარცხა 35 წლის ვლადიმერ აფციაურმა უკიდურესი მორბიდული სიმსუქნე?
მსოფ­ლიო ჯან­დაც­ვის ორ­გა­ნი­ზა­ცი­ამ სიმ­სუქ­ნე არა­ინ­ფექ­ცი­ურ ეპი­დე­მი­ად და­ა­ხა­სი­ა­თა.
სრულად
კოგნიტარიატი: რას ნიშნავს ინტელექტუალური მუშაკების ახალი ტერმინი?
კოგნიტარიატი: რას ნიშნავს ინტელექტუალური მუშაკების ახალი ტერმინი?
ტვინით მუშაობა აერთიანებს ახალი კლასის წარმომადგენლებს - და მასთან ერთად, გადაწვას, პროფესიულ დეფორმაციას და შემოსავლების ნაკლებობის შედეგად დეპრესიას.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

რა საკვებს ყრიან ყველაზე ხშირად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა საკვებს ყრიან ყველაზე ხშირად

მეცნიერთა საერთაშორისო ჯგუფმა დაადგინა, რომ ჯანსაღი საკვები ხშირად ნაგავში ხვდება არა იმიტომ, რომ გაფუჭებულია, არამედ მომხმარებელთა არასწორი წარმოდგენების გამო. ადამიანებს სჯერათ, რომ ჯანსაღი საკვები უფრო სწრაფად ფუჭდება, ვიდრე ნაკლებად ჯანსაღი, და ეს აღქმა გავლენას ახდენს მათ გადაწყვეტილებებზე. ნაშრომი გამოქვეყნდა Journal of Marketing-ში.

კვლევის ავტორებმა ჩაატარეს ექსპერიმენტების სერია და დაადგინეს, რომ პროდუქტები, რომლებიც აღიქმება ჯანსაღად, უფრო მეტ ეჭვს იწვევს მყიდველებში, როდესაც ის ვადის გასვლის თარიღს უახლოვდება.

შედეგად, ასეთ პროდუქტებს დიდი ფასდაკლებები სჭირდებათ, ნაკლებად ხშირად ყიდულობენ და უფრო ხშირად იყრიან ვადის გასვლამდეც კი. უფრო მეტიც, როდესაც საუბარია საკვებზე, რომელიც სადილის შემდეგ დარჩა, მომხმარებლები ასევე უფრო სწრაფად იშორებენ ჯანსაღ დარჩენილ საკვებს და აღიქვამენ მათ ნაკლებად უსაფრთხოდ.

მეცნიერები ხაზს უსვამენ, რომ ასეთი იდეები არა მხოლოდ ხელს უწყობს საკვების ნარჩენების ზრდას, არამედ ხელს უშლის ჯანსაღი კვების პოპულარიზაციას. ისინი გვთავაზობენ ამგვარ წარმოდგენებთან ბრძოლას საგანმანათლებლო ინიციატივებით და უფრო გამჭვირვალე შეფუთვით, რომელიც ხაზს უსვამს შენახვის ვადას. საგანმანათლებლო ინციატივები დაეხმარება ადამიანებს გააცნობიერონ, რომ ყველა „ჯანსაღი“ საკვები უფრო სწრაფად როდი ფუჭდება. გარდა ამისა, ფასწარმოების დინამიურ მოდელებს შეუძლია დაეხმაროს მაღაზიებს დააბალანსოს რისკის აღქმა პროდუქტის რეალურ მახასიათებლებთან.

მკვლევარები ამბობენ, რომ კომუნიკაციისა და შეფუთვის დიზაინში მცირე ცვლილებებმაც შეიძლება გავლენა მოახდინოს მომხმარებელთა ქცევაზე, შეამციროს ნარჩენები და გახადოს ჯანსაღი კვება უფრო ხელმისაწვდომი. ეს არ არის მხოლოდ მდგრადი მოხმარების საკითხი - ეს არის ნაბიჯი უფრო ჭკვიანი და სამართლიანი კვების სისტემისკენ.

რამდენ ხანს ინახება საყინულეში თევზი, ხორცი და ბოსტნეული

სხვადასხვა კატეგორიის პროდუქციის სახლში შენახვის წესები და ვადები განსხვავებულია.

საყინულეში ხორცის, თევზისა და ბოსტნეულის შენახვის ვადებია:

  • ვირთევზა, კამბალა, თინუსი - 6 თვე
  • ქათამი, ინდაური - 3 თვე
  • ორაგული, სკუმბრია - 3 თვე
  • ღორის ხორცი - 2 თვე
  • ცხვრის ხორცი - 3 თვე
  • გატარებული ხორცი - 3 თვე
  • საქონლის ხორცი - 9 თვე
  • პური - 1 თვე
  • ჭარხალი, წიწაკა, ოსპი - 3 თვე
  • ხილი - 12 თვე
  • ბოსტნეული - 12 თვე

გაყინვამდე უმჯობესია ბოსტნეულის ბლანჩირება. ბოსტნეულის უმეტესობა, როგორიცაა ყვავილოვანი კომბოსტო, ბროკოლი, წითელი კომბოსტო, ჭარხალი, ყაბაყი და ბადრიჯანი შეიძლება გაიყინოს. ბოსტნეული, რომელიც შეიცავს ბევრ წყალს (სალათის ფოთოლი, პომიდორი და კიტრი) უმჯობესია არ გავყინოთ.

გალღობა სჯობს დამზოგავ რეჟიმში - გადაიტანეთ პროდუქტები საყინულედან მაცივარში. ამისთვის 24 საათი საკმარისი იქნება.

ასეთი სქემა ხელს შეუწყობს მეტი ვიტამინის შენარჩუნებას და ზოგადად გავლენას მოახდენს პროდუქტების ხარისხზე.

ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიკროტალღური ღუმელი საკვების გალღობისთვის. აუცილებელია ჩართოთ შესაბამისი რეჟიმი და პერიოდულად გადააბრუნოთ პროდუქტები თანაბრად გასალღობად.

საჭიროზე მაღალი სიმძლავრით გალღობისას, პროდუქტი კარგავს ვიტამინებსა და მინერალებს.