ხმელთაშუაზღვის დიეტა ყველასთვის ეფექტური როდია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ხმელთაშუაზღვის დიეტა ყველასთვის ეფექტური როდია

ღვინის, რძის პროდუქტებისა და ხორცის შეზღუდული რაოდენობით მიღებას.

მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ ხმელთაშუაზღვის დიეტის ეფექტურობა სოციალურ-ეკონომიკურ სტატუსზე იყო დამოკიდებული. მაღალი შემოსავლის ან განათლების მქონე ადამიანებს ეს დიეტა იცავდა გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებისგან. მათში, ვისი სოციალურ-ეკონომიკური სტატუსი დაბალი იყო, მსგავსი ეფექტი არ აღინიშნებოდა.

საქმე ისაა, რომ მაღალი შემოსავლის ან განათლების დონის მქონე ადამიანები მოიხმარდნენ პოლიფენოლებითა და ანტიოქსიდანტებით უფრო მდიდარ პროდუქტებს. გარდა ამისა, მათი რაციონი ხილისა და ბოსტნეულის მეტი მრავალფეროვნებით გამოირჩეოდა.

ლალი ჩხიკვაძე