მარხვის შემდეგ არასამარხვო კვებაზე თანდათანობით გადასვლა მნიშვნელოვანია
ხშირად არის სიტუაციები, როდესაც ადამიანი მკაცრად იცავს მარხვას და ელოდება აღდგომას, როდესაც აბსოლუტურად ყველაფრის ჭამა შეიძლება.
შედეგად, ის ჭამს ზედმეტად და ზოგჯერ რამდენიმე კვირის განმავლობაში აღინიშნება შეშუპება, ჭამის შემდეგ სისავსის, სიმძიმის შეგრძნება, მეტეორიზმი. მარხვის დროს რძის პროდუქტები შეიძლება იყოს შეზღუდული, რის გამოც ბევრ ხანდაზმულ ადამიანში აღინიშნოს ლაქტოზის უკმარისობა.
როდესაც ადამიანი მარხვის შემდეგ რძის პროდუქტებს შეიტანს რაციონში, მასაც შეიძლება დაეწყოს შებერილობა და კუჭის მოქმედების პრობლემები. რძის უკმარისობა ყველას არ აქვს, მაგრამ თუ ეს მოხდა, მთავარი წესია რძის პროდუქტების თანდათანობით დამატება რაციონში.
ლაქტოზას აუტანლობა არის მდგომარეობა, რომლის დროსაც ორგანიზმი ვერ ითვისებს რძესა და რძის პროდუქტებში არსებულ რძის შაქარს ლაქტოზას. რაციონი ხორცისა და რძის პროდუქტების მცირე ულუფებით უნდა გამდიდრდეს. მაშინვე არ უნდა მივიღოთ ჭარბი ტკბილეული. ხმელთაშუა ზღვის დიეტის წესების მიხედვით, რომელიც ორგანიზმისთვის ოპტიმალურად არის მიჩნეული, კვირაში ორჯერ უნდა მიირთვათ წითელი ხორცი (ძროხის, ღორის, ცხვრის), მაგრამ არავითარ შემთხვევაში ძეხვი.
მარხვის შემდეგ ორგანიზმის აღდგენა საკმაოდ რთულია, ამიტომ მარხვის დასრულება სამიდან ხუთ-ექვს დღემდე უნდა გაგრძელდეს.
შეგიძლიათ დაიწყოთ დღეში არაუმეტეს ერთი კვერცხის ჭამა. გარდა ამისა, მარხვის დასრულების შემდეგ ყოველ ახალ დღეს უნდა დაემატოს ერთი პროდუქტი: თუ პირველ დღეს ეს იყო კვერცხი, მაშინ მეორე დღეს შეგიძლიათ დაამატოთ რძის პროდუქტები, მესამე დღეს - თევზი, ხოლო მეოთხე ან. მეხუთე დღეს შეიტანოთ ხორცი. სხეული თანდათანობით დაიწყებს აღდგენას და ფერმენტების გამომუშავებას ამ პროდუქტების გადასამუშავებლად.
ასევე სიფრთხილეა საჭირო ალკოჰოლური სასმელის გამოყენებისას. არ არსებობს ალკოჰოლის უსაფრთხო დოზა ორგანიზმისთვის, მაგრამ არსებობს მისაღები დოზა, რომელმაც არ გამოიწვევს სერიოზულ შედეგებს.