რომელია მთელ მსოფლიოში დღეგრძელების საყვარელი პროდუქტი
კვლევაში მონაწილოებას ღებულობდნენ მსოფლიოს რამდენიმე რეგიონის ე.წ. „ცისფერი ზონის“ (ადგილი, სადაც 100 წელს გადაცილებული ყველაზე მეტი ადამიანი ცხოვრობს) მაცხოვრებლებმა. ყველა ამ რეგონის საერთო იყო ყოველდღიურად ხილისა და ბოსტნეულის მიღება, რომელიც ძირითადად თავად მოჰყავთ. ადგილობრივი და დაუმუშავებელი ბოსტნეულის მოხმარებასა და ბუნებაში ცხოვრებას ასევე მნიშვნელოვანი წვლილი შეაქვს სიიცოცხლის გახანგრძლივებაში.
კვლევის დროს აღმოჩნდა რომ ცისფერი ზონის მაცხოვრებელები ასევე ხშირად მიირთმევენ გოგრას.
იაპონიის კუნძულ ოკინავას მაცხოვრებლები უპირატესობას ანიჭებენ „კაბოჩას“ ანუ იაპონურ გოგრას, რომელიც მდიდარია უჯრედისით, ვიტამინებით და რკინით.
ბერძნულ კუნძულ იკარიაზე ხშირად მიირთმევენ ჯავზის გოგრას, რომელშიც უხვად არის ბეტა-კაროტინი, რაც კოგნიტიური ჩვევების შენარჩუნებას უწყობს ხელს და აქვეითებს ანთებითი პროცესების ინტენსივობას.
კოსტა-რიკას ნახევარკუნძულ ნიკოიას დღეგრძელებს მოჰყავთ და მიირთმევენ გოგრის ზამთრის სახეობებს. ისინი გოგრას მიირთმევენ სიმინდითა და ლობიოთი. ამდენად, ახდენენ ცხიმების (გოგრა), ცილების (ლობიო) და ნახშირწყლების (სიმინდი) დაბალანსებას და ამავდროულად ღებულობენ ბევრ უჯრედისს.
მიუხედავად გოგრის სახეობების მრავალფეროვნებისა, ყველა მათგანი შეიცავს დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს და ამიტომ წარმოადგენს მსოფლიოში დღეგრძელი ადამიანების რაციონის ნაწილს. ОтветитьПереслатьПредложить звонокСоздать событие