საიდან იღებს ორგანიზმი ყველაზე მეტ მარილს?

მარილში ყველაზე საშიში ნატრიუმის არსებობაა, რომელიც მავნე კომპონენტია და უარყოფითად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე.
მარილის მირების რეკომენდაციები მუდმივად ახლდება, რადგან ყოველწლიურად უფრო და უფრო მეტი მტკიცებულება ჩნდება, რომ მარილი ცივილიზაციის მრავალი დაავადების დამნაშავეა.
მარილის მიღების სტანდარტები რეგულარულად მცირდება. ისინი განსხვავდება სხვადასხვა ქვეყანაში, მაგრამ ზოგადად არა უმეტეს 5-დან 2 გრამამდე მარილი დღეში. მაგრამ მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, რომ მარილის მნიშვნელოვან ნაწილს ვიღებთ არა მარილის დამატებისას, არამედ ნახევარფაბრიკატებიდან. ჩვენ კი ვერ ვგრძნობთ მას, მაგრამ ის იქ არის.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ცოტა ხნის წინ, დიდმა კვლევამ, რომელშიც თითქმის ნახევარი მილიონი ზრდასრული ბრიტანელი მონაწილეობდა, აღმოაჩინა კავშირი საკვებში დამატებულ მარილსა და დეპრესიისა და შფოთვითი აშლილობის განვითარების რისკს შორის. ჟურნალში Journal of Affective Disorders გამოქვეყნებული მონაცემების მიხედვით, ადამიანებს, რომლებიც რეგულარულად უმატებდნენ მარილს საკვებში, თითქმის 40%-ით უფრო მეტად უვითარდებოდათ ფსიქიკური აშლილობა, ვიდრე მათ, ვინც თავს არიდებდა დამატებით მარილის მიღებას.
6 საკვები, რომელიც დაბერებას აჩქარებს
სამედიცინო მეცნიერების მიღწევები უკვე გვაძლევს საშუალებას დარწმუნებით ვთქვათ:
ახალგაზრდობისა და სილამაზის შენარჩუნება დიდი ხნის განმავლობაში რეალურია. ამაში ადამიანს მხოლოდ ჯანსაღი ძილი, რეგულარული ვარჯიში, კანის მოვლა და მუდმივი სტრესის არარსებობა ეხმარება.
ასევე მნიშვნელოვანია ყურადღება მიაქციოთ იმას, რასაც მიირთმევთ – ცნობილია, რომ ზოგიერთი საკვები უარყოფით გავლენას ახდენს სხეულზე.
ყავა
ყავის სასარგებლო თვისებების შესახებ ბევრს საუბრობენ, მაგრამ ის ხელს უწყობს ორგანიზმიდან წყლის გამოდევნას. ორგანიზმში საჭირო რაოდენობის წყლის ნაკლებობა იწვევს კანის სიმშრალეს და კოლაგენის გამომუშავების შემცირებას. ეს არის ცილა, რომელიც პასუხისმგებელია ახალგაზრდულ კანზე. სწორედ ამიტომ, ყავის მოყვარულებს შეიძლება განუვითარდეთ ნაადრევი ნაოჭები. ექიმები გვირჩევენ არ დალიოთ დღეში ორ-სამ ფინჯანზე მეტი ყავა. და ნუ დაუმატებთ მას შაქარს.
- შაქარი
შაქარი ასევე იწვევს კანის გაუწყლოებას, ნებისმიერი ფორმით - ჩიზქეიქებში, შოკოლადში, ტკბილ გაზიან სასმელებში, ფუნთუშებში. გარდა ამისა, შაქარი იწვევს გლიკირების პროცესს: წარმოქმნილი ნაერთები გროვდება ორგანიზმში და იწვევს კოლაგენისა და ელასტინის გამომუშავების პრობლემებს. მათ გარეშე, როგორც სისხლძარღვები, ასევე კანი ზიანდება. ამიტომ ჯობია ყოველდღე ტკბილეული არ მიირთვათ.
ალკოჰოლი
სასმელი ზოგადად საზიანოა, თუნდაც მცირე რაოდენობით. ალკოჰოლი ასევე ახდენს სხეულის დეჰიდრატაციას. აღინიშნება სახის შეშუპება, ლოყების და ცხვირის სიწითლე. ფორების გაფართოება, ცხვირის ნაოჭი უფრო გამოხატულია და წარბებს შორის ჩნდება ნაოჭები.
მარილიანი ჩიფსები და კრეკერები
ბევრია ტრანსცხიმი, არომატიზირებული დანამატები და მარილი - ეს ყველაფერი იწვევს კანის გამუქებას, გამონაყარს, შეშუპებას და დანაოჭებას. ეს მარილიანი საჭმელები ასევე არის თქვენი ყოველდღიური კალორაჟის მიღების მყარი დანამატი. ზედმეტი კილოგრამები კი, ახალგაზრდობას არავის მატებს.
წითელი ხორცი
ასაკის მატებასთან ერთად ჩვენი ორგანიზმი კარგავს ფერმენტებს, რომლებსაც შეუძლიათ წითელი ხორცის ცილის მონელება. ამიტომ დიეტოლოგები გვირჩევენ სტეიკის ან სხვა კერძების მიღებას არა უმეტეს კვირაში ორჯერ. უმჯობესია დაიცვათ მრავალფეროვანი დიეტა: არ უგულებელყოთ თევზი, ქათამი, იხვი, ზღვის პროდუქტები და ზოგჯერ მიიღოთ საქონლის და ღორის ხორცი.
კარტოფილი ფრი
ჯერ ერთი, ის მარილიანია და მარილის საშიშროებაზე უკვე ვისაუბრეთ. მეორეც, ის კალორიულია. მესამე, მისი მომზადებისას გამოიყენება ცხელი ზეთი, რომელსაც არავითარი სარგებელი არ მოაქვს ორგანიზმისთვის. სხვა საკითხებთან ერთად, ამერიკული ქიმიური ასოციაციის ექსპერტები დარწმუნებულნი არიან, რომ ეს კერძი შეიძლება იყოს კიბოს განვითარების მიზეზი.