დიეტოლოგები წონაში დაკლების მსურველებს არ უკრძალავენ 6 საათის შემდეგ ვახშმობას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიეტოლოგები წონაში დაკლების მსურველებს არ უკრძალავენ 6 საათის შემდეგ ვახშმობას

არანორმირებული გრაფიკის შემთხვევაში არასწორია სტანდარტულად კვება, როდესაც საუზმე 9:00, სადილი 13:00, ხოლო ვახშამი საღამოს 5:00 საათზე.

კვების რეჟიმის არჩევისას, უნდა გავითვალისწინოთ დღის ფაქტობრივი რეჟიმი. საკვების მიღების დრო დამოკიდებულია გაღვიძებისა და დაძინეების საათზე.

საუზმე უნდა მივიღოთ გაღვიძებიდან 1-2 საათის განმავლობაში, სადილი სამუშაო დღის შუა პერიოდში, იმ დროს როდესაც შიმშილის გრძნობა გამოვლინდება, ხოლო ვახშიამი დაძინებამდე 3-4 საათით ადრე.

როდესაც სამსახური გვიან მთავრდება და ადამიანს სურს დაძინება, ვახშმობა შეიძლება დაძინებამდე 2 საათით ადრე. წონაში კლებისას, მნიშვნელოვანია, რომ ვახშამი შეიცავდეს ცილასა და უჯრედისს.

სრულფასოვანი ძილისთვის კუჭი არ უნდა იყოს გადატვირთული, რადგანაც სისხლის დიდი ნაკადი კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისკენ იქნება მიმართული, საკვების აქტიური მონელებისათვის.