/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

რომელი პროდუქტებია გულის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო

რომელი პროდუქტებია გულის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო
დიდი ბრიტანეთის, ჩინეთის, ჰონგკონგისა და ა.შ.შ.-ს მკლვევარებმა დაასახელეს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო პროდუქტები.

აღმოჩნდა, რომ ბოსტნეულის დიდი რაოდენობით მიღება ხელს არ უწყობს ამ დაავადებებისგან დაცვას.

400 ათასზე მეტი ადამიანის მონაცემთა მსხვილმასშტაბიანმა ანალიზმა აჩვენა, რომ დიდი რაოდენობით უმი ან მოხარშული ბოსტნეულის მიღება, პრაქტიკულად არ მოქმედებს მიოკარდიუმის ინფარქტის, ინსულტის ან გულ-სისხლძარღვთა სხვა დაავადებების გამო ჰოსპიტალიზაციის ან სიკვდილის რისკზე. ამისათვის მეცნიერებმა შეისწავლეს ფაქტორების კომპლექსი, როგორიცაა სოციალურ-ეკონომიკური მდგომარეობა, ფიზიკური აქტივობა, კვებითი ჩვევები და სხვა.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სპეციალისტებმა ასევე აღნიშნეს, რომ ბოსტნეულის მოხმარებისას, მოჩვენებითი დაცვის ეფექტი შეიძლება ნარჩენი გამრუდებით (residual confounding) აიხსნას, რომელიც გამოიხატება შედეგების უზუსტობით არასაკმარისად დეტალიზირებული ინფორმაციის, არასწორი კლასიფიკაციისა ან მონცემთა ინტერპრეტაციის გამო.

მკლვევართა ჯგუფს მიაჩნია, რომ ამ სამეცნიერო შრომას გააჩნია დიდი მნიშვნელობა საკვების გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებზე ზემოქმედების გასაგებად. თუმცა, მედიკოსები აზუსტებენ, რომ დაბალანსებული დიეტა და სხეულის მასის ინდექსის ნორმულ მაჩვენებელზე შენარჩუნება აუცილებელია ნებისმიერ შემთხვევაში.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რატომ გვაქვს ლტოლვა ტკბილი და მარილიანი საკვებისადმი
რატომ გვაქვს ლტოლვა ტკბილი და მარილიანი საკვებისადმი
დიეტოლოგმა კუესტამ ტკბილი და მარილიანი საკვებისადმი ადამიანების მათში ლტოლვა სტრესის მაღალი დონით ახსნა.
სრულად
ხმელთაშუა ზღვის დიეტის "მწვანე" ვერსია, რომელიც განსაკუთრებით სასარგებლოა ღვიძლისთვის
ხმელთაშუა ზღვის დიეტის "მწვანე" ვერსია, რომელიც განსაკუთრებით სასარგებლოა ღვიძლისთვის
ნიგვზის, მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეულის, მწვანე ჩაის და წყლის პერის (ლემნა) სმუზის
სრულად
რა ხდება ორგანიზმში, როდესაც ხორცზე უარს ამბობთ - თუნდაც მცირე ხნით
რა ხდება ორგანიზმში, როდესაც ხორცზე უარს ამბობთ - თუნდაც მცირე ხნით
ხორცის მიღების რამდენიმე კვირით შეზღუდვამ შესაძლოა ცვლილებები გამოიწვიოს, მათ შორის:
სრულად
დიეტა, რომელიც ტვინს 7 წლით აახალგაზრდავებს
დიეტა, რომელიც ტვინს 7 წლით აახალგაზრდავებს
კვებას ტვინზე დიდი გავლენა აქვს დაბერების პარალელურად დემენციის შემთხვევები იზრდება.
სრულად
სხეულის მასის ინდექსი (სმი): თანამედროვე ნორმები და ჯანსაღი წონის საზომი
სხეულის მასის ინდექსი (სმი): თანამედროვე ნორმები და ჯანსაღი წონის საზომი
თანამედროვე სამყაროში, სადაც ჯანსაღი ცხოვრების წესი სულ უფრო პრიორიტეტული ხდება,
სრულად
ორაგულის სასარგებლო თვისებები
ორაგულის სასარგებლო თვისებები
ორაგული ორაგულისებრთა ოჯახის გამორჩეული წარმომადგენელია. ამ თევზის სხეული დაფარულია წვრილი ქერცლით.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

რომელი პროდუქტებია გულის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტებია გულის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო

აღმოჩნდა, რომ ბოსტნეულის დიდი რაოდენობით მიღება ხელს არ უწყობს ამ დაავადებებისგან დაცვას.

400 ათასზე მეტი ადამიანის მონაცემთა მსხვილმასშტაბიანმა ანალიზმა აჩვენა, რომ დიდი რაოდენობით უმი ან მოხარშული ბოსტნეულის მიღება, პრაქტიკულად არ მოქმედებს მიოკარდიუმის ინფარქტის, ინსულტის ან გულ-სისხლძარღვთა სხვა დაავადებების გამო ჰოსპიტალიზაციის ან სიკვდილის რისკზე. ამისათვის მეცნიერებმა შეისწავლეს ფაქტორების კომპლექსი, როგორიცაა სოციალურ-ეკონომიკური მდგომარეობა, ფიზიკური აქტივობა, კვებითი ჩვევები და სხვა.

სპეციალისტებმა ასევე აღნიშნეს, რომ ბოსტნეულის მოხმარებისას, მოჩვენებითი დაცვის ეფექტი შეიძლება ნარჩენი გამრუდებით (residual confounding) აიხსნას, რომელიც გამოიხატება შედეგების უზუსტობით არასაკმარისად დეტალიზირებული ინფორმაციის, არასწორი კლასიფიკაციისა ან მონცემთა ინტერპრეტაციის გამო.

მკლვევართა ჯგუფს მიაჩნია, რომ ამ სამეცნიერო შრომას გააჩნია დიდი მნიშვნელობა საკვების გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებზე ზემოქმედების გასაგებად. თუმცა, მედიკოსები აზუსტებენ, რომ დაბალანსებული დიეტა და სხეულის მასის ინდექსის ნორმულ მაჩვენებელზე შენარჩუნება აუცილებელია ნებისმიერ შემთხვევაში.