რომელი პროდუქტებია გულის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტებია გულის დაავადებების პროფილაქტიკისათვის უსარგებლო

აღმოჩნდა, რომ ბოსტნეულის დიდი რაოდენობით მიღება ხელს არ უწყობს ამ დაავადებებისგან დაცვას.

400 ათასზე მეტი ადამიანის მონაცემთა მსხვილმასშტაბიანმა ანალიზმა აჩვენა, რომ დიდი რაოდენობით უმი ან მოხარშული ბოსტნეულის მიღება, პრაქტიკულად არ მოქმედებს მიოკარდიუმის ინფარქტის, ინსულტის ან გულ-სისხლძარღვთა სხვა დაავადებების გამო ჰოსპიტალიზაციის ან სიკვდილის რისკზე. ამისათვის მეცნიერებმა შეისწავლეს ფაქტორების კომპლექსი, როგორიცაა სოციალურ-ეკონომიკური მდგომარეობა, ფიზიკური აქტივობა, კვებითი ჩვევები და სხვა.

სპეციალისტებმა ასევე აღნიშნეს, რომ ბოსტნეულის მოხმარებისას, მოჩვენებითი დაცვის ეფექტი შეიძლება ნარჩენი გამრუდებით (residual confounding) აიხსნას, რომელიც გამოიხატება შედეგების უზუსტობით არასაკმარისად დეტალიზირებული ინფორმაციის, არასწორი კლასიფიკაციისა ან მონცემთა ინტერპრეტაციის გამო.

მკლვევართა ჯგუფს მიაჩნია, რომ ამ სამეცნიერო შრომას გააჩნია დიდი მნიშვნელობა საკვების გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებზე ზემოქმედების გასაგებად. თუმცა, მედიკოსები აზუსტებენ, რომ დაბალანსებული დიეტა და სხეულის მასის ინდექსის ნორმულ მაჩვენებელზე შენარჩუნება აუცილებელია ნებისმიერ შემთხვევაში.