რომელია ყველაზე სასარგებლო ბოსტნეული

მისი ნებისმიერი სახით მომზადებისას (იქნება ეს თერმულად დამუშავებული თუ უმი სახით) ინარჩუნებს. ჭარხალი შეიცავს ბეტანინს, ბეტაინს, კალიუმისა და კალციუმის მარილებს, იოდს და უჯრედისს, რომლებიც დადებით გავლენას ახდენს ჯანმრთელობაზე.
ჭარხალი აუმჯობესებს კაპილარების მდგომარეობას, აძლიერებს სისხლძარღვების კედლებს, აქვეითებს არტერიულ წნევას, აწესრიგებს კუჭის მოქმედებას. ბეტაინი, რომელსაც უმი ჭარხალი შეიცავს, ეხმარება ორგანიზმს ოსტეოპოროზთან, ალცჰაიმერის დაავადებასთან, ათეროსკლეროზთან, გულის პათოლოგიებთან, ანემიასთან, მასტოპათიასთან, თრომბოფლებიტთან გამკლავებაში.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
პიგმენტი ბეტაციანინი, რომელიც ჭარხალს დამახასიათებელ მუქ-წითელ შეფერილობას ანიჭებს, მძლავრი ანტიოქსიდანტია.
გასათვალისწინებელია, უმი ჭარხლის ხშირად მიღება არაა რეკომენდებული კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებებისა და შაქრიანი დიაბეტით დაავადებულთათვის.