ვინ და რატომ უნდა ჭამოს მიწის თხილი
დიეტოლოგები იმასაც აცხადებენ, რომ არაქისის ზეთი, რომელშიც შერეულია მიწის თხილის კანის ნაწილაკები, საუკეთესო საკვებია, ბევრად უფრო ღირებული, ვიდრე გასუფთავებული ნიგვზის ზეთი.
პროტეინების გარდა მიწის თხილში უხვადაა ანტიოქსიდანტი-პოლიფენოლები, კერძოდ პ-კუმარის მჟავა. ამ უკანასკნელის რაოდენობა რამდენადმე იზრდება არაქისის მოხალვისას, საბოლოო ჯამში მოხალვა მიწის თხილის ანტიოქსიდანტურ თვისებებს 22 %-ით ზრდის.
ექსპერტები იმასაც ასკვნიან, რომ ანტიოქსიდანტების შემცველობის კუთხით მიწის თხილი ვაშლსა და სტაფილოსაც კი ჯაბნის. საყურადღებოა, რომ მიწის თხილში უხვადაა ნიკოტინის მჟავა, რომელიც აღადგენს დაზიანებულ უჯრედებს და გვიცავს ალცჰაიმერის დაავადებისგან.
თინათინ გოცაძე