რომელი პროდუქტების მიღებას უნდა მოვერიდოთ ჰიპოთირეოზის დროს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტების მიღებას უნდა მოვერიდოთ ჰიპოთირეოზის დროს

მისი კალორიულობის შემცირება და ზოგიერთი ჯგუფის პროდუქტის მენიუდან საერთოდ გამორიცხვა.

ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციის დაქვეითებისას, პაციენტებს აღენიშნებთ ნივთიერებათა ცვლის სიჩქარის შემცირება, რის შედეგადაც ისინი მარტივად იმატებენ წონაში. ამიტომ საჭიროა რაციონის კალორიულობის შემცირება, და უპირატესად მარტივი ნახშირწყლების შეზღუდვა.

კერძოდ, ჰიპოთირეოზის შემთხვევაში, უნდა მოვერიდოთ ცომეულის, ნამცხვრების, დესერტებისა და ტკბილეულის მიღებას, რადგანაც მათ წილად მოდის დღიური კალორიულობის მეტი ნაწილი. ეს პროდუქტები რეკომენდებულია შევცვალოთ უფრო სასარგებლო ხილით, ბოსტნეულით, ფრინველის ან უცხიმო წითელი ხორცით.