კვებითი ჩვევები, რომლებიც ამცირებს ფარისებრი ჯირკვლის პრობლემებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

კვებითი ჩვევები, რომლებიც ამცირებს ფარისებრი ჯირკვლის პრობლემებს

თუმცა, მისი მართვა შესაძლებელია დიეტის მარტივი ცვლილებების შეტანით.

მიიღეთ საკმარისი იოდი

იოდი არის აუცილებელი ელემენტი ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონების წარმოების რეგულაციისთვის. აქედან გამომდინარე მნიშვნელოვანია მიიღოთ იოდით მდიდარი საკვები: ზღვის პროდუქტები, ყვავილოვანი კომბოსტო, თევზი, რძის პროდუქტები.

თერმულად დაამუშავეთ ბოსტნეული

უმი ბოსტნეული, მაგალითად, ბროკოლი, ბრიუსელის კომბოსტო, ყვავილოვანი კომბოსტო, კალე, ჭარხალი, ბოლოკი, შეიცავს გოიტროგენებს, რომლებიც აფერხებენ ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონების გამომუშავებას. ამიტომ, აუცილებელია მათი თერმულად დამუშავება.

მიირთვით პრობიოტიკები

პრობიოტიკები დადებითად მოქმედებენ ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციაზე.

მიიღეთ კონკრეტული ნუტრიენტები

  • სელენი - თხილეული, მთლიანი მარცვლეული
  • თუთია - წითელი ხორცი, ფრინველის ხორცი
  • თიროზინი - კვერცხი, რძის ნაწარმი, ფრინველის ხორცი
  • A ვიტამინი - სტაფილო, ტკბილი კარტოფილი, მწვანეფოთლოვანი ბოსტნეული