იწვევს თუ არა კვერცხი ქოლესტერინის დონის მატებას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

იწვევს თუ არა კვერცხი ქოლესტერინის დონის მატებას

იმისათვის, რომ ქოლესტერინის მომატება აიცილოთ თავიდან.

კვერცხის ყოველდღიურად, ზომიერად მიღება უმეტეს სიტუაციებში სასარგებლოა გულისთვის.

კვერცხის მირთმევა ორგანიზმს აწვდის რამდენიმე მნიშვნელოვან საკვებ ნივთიერებას, მათ შორის პროტეინს, B12 ვიტამინს და ქოლინს, მაგრამ კვერცხს ასევე აქვს 207 მილიგრამი დიეტური ქოლესტერინი. ეს არის დღიური ლიმიტის თითქმის ორი მესამედი. თუმცა, დიეტური ქოლესტერინი განსხვავდება სისხლში არსებული ქოლესტერინისგან. ქოლესტერინის მიღება ჯანსაღი წყაროებიდან სულაც არ ნიშნავს, რომ სისხლში ქოლესტერინი გაიზრდება.

შეიძლება თუ არა კვერცხის ჭამა გულისთვის ჯანსაღი დიეტის დროს

გულისთვის ჯანსაღი კვება შეიძლება მოიცავდეს კვერცხს.

დაკვირვების შემდეგ, მკვლევარებმა აღმოაჩინეს, რომ დღეში მინიმუმ ერთი კვერცხის მოხმარება არ იყო დაკავშირებული გულ-სისხლძარღვთა დაავადების რისკთან ცხოვრების წესისა და დიეტური ფაქტორების მორგების შემდეგ. შემდგომმა ანალიზმა, რომელიც მოიცავდა მეტა-ანალიზს, აჩვენა, რომ კვერცხის ზომიერი მოხმარება (დღეში ერთ კვერცხამდე) არ არის დაკავშირებული გულ-სისხლძარღვთა დაავადების რისკთან.

ამერიკის გულის ასოციაციის მიხედვით, ჯანსაღმა პირებმა შეიძლება ყოველდღიურად შეიტანონ კვერცხი რაციონში.

კვერცხის მიღება მაღალცხიმიან ხორცთან ერთად არ უნდა გახდეს ჩვევა. ქოლესტერინის წყაროების მოხმარება ნაჯერ და ტრანს ცხიმებთან ერთად იწვევს სისხლში ქოლესტერინის მატებას. შეეცადეთ მიირთვათ კვერცხი ბოსტნეულთან ერთად, როცა ეს შესაძლებელია.

კვლევების დასკვნების მიხედვით, კვერცხის ჭამა მისაღებია ზოგადად ჯანმრთელი ადამიანებისთვის, ხოლო კვერცხის გული არ იწვევს ქოლესტერინის მატებას.