გოგრის სასარგებლო თვისებები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

გოგრის სასარგებლო თვისებები

ის შეიცავს ორგანიზმისთვის საჭირო და აუცილებელ ელემენტებს, მას საკმაოდ მაღალი ნუტრიციული ღირებულება აქვს.

გოგრის შემადგენლობაში შედის:

howtobreakdownapumpkin-step4-1669034157.gif

  • ბეტა-კაროტინი - მას ჩვენი ორგანიზმი A ვიტამინად გარდაქმნის;
  • C ვიტამინი - აუმჯობესეს იმუნურ ფუნქციებს;
  • A ვიტამინი, ლუთეინი, ზეაქსანტინი - ისინი იცავენ თვალის ჯანმრთელობას, განსაკუთრებით სასარგებლოა ასაკის მატებასთან ერთად გამოწვეული მხედველობის დაქვეითების პრევენციისათვის;
  • ფოლიუმი, რკინა - ეს ნივთიერებები აუმჯობესებს იმუნური სისტემის ფუნქციონირებას;
  • ანტიოქსიდანტები (C, E ვიტამინები) - ხელს უშლის უჯრედების დაზიანებას, აუმჯობესებს კანის სტრუქტურას;
  • კალიუმი, ბოჭკო - რაც გულის ფუნქციონირებას აუმჯობესებს, მცირდება სისხლის მაღალი არტერიული წნევა;
  • თუთია და მაგნიუმი - აუმჯობესებს ძილის ხარისხს;

ამასთან, გოგრა საკმაოდ დაბალკალორიული პროდუქტია, წონაში კლებას უწყობს ხელს.