/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

ხორცის მოხმარება ზრდის კიბოს განვითარების რისკს

ხორცის მოხმარება ზრდის კიბოს განვითარების რისკს
ოქსფორდის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაამტკიცეს, კავშირი ხორცის რეგულარულ მოხმარებასა და კიბოს განვითარების რისკის ზრდას შორის.

კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა BMC Medicine-ში.

მეცნიერთა ჯგუფმა, კოდი კოტლინგის ხელმძღვანელობით, გააანალიზა 2006-2010 წ.წ. პერიოდში 472 377 ბრიტანელის მონაცემი. მონაწილეთა 52% ხორცსა და თევზს ღებულობდა კვირაში ხუთ- და მეტჯერ, 44% ხორცს ჭამდა კვირაში 5- და ნაკლებჯერ, ხოლო 4% იყო ვეგეტარიანელი ან ისინი, რომლებიც მხოლოდ თევზს მიირთმევდნენ. გამოირკვა, რომ ხორცისა და თევზის კერძების მომხმარებელთა 12% დაავადდა კიბოთი კვლევის პერიოდის განმავლობაში.

კიბოს საერთო რისკი 2%-ით ნაკლები იყო მათ შორის, ვინც კვირაში ხუთ- ან ნაკლებჯერ ღებულობდა ხორცს. მათთან, ვინც მხოლოდ თევზს ჭამდა, 10%-ით ნაკლები იყო კიბოს განვითარების რისკი, ხოლო ვეგეტარიანელებს შორის ონკოლოგიური დაავადების განვითარების რისკი 14%-ით ნაკლები აღმოჩნდა.

მკვლევარები აღნიშნავენ, რომ მათი შრომის შედეგები არ მოიცავს მიზეზ-შედეგობრივ კავშირს კვების რეჟიმსა და კიბოს განვითარებას შორის, რადგანაც მონაცემები შეკრებილი იყო დროის გარკვეულ მონაკვეთში და არა მონაწილეთა მთელი ცხოვრების განმავლობაში. მკვლევარები ასევე მიიჩნევენ, რომ მომავალში აუცილებელია ამ ურთიერთკავშირის უკეთ შესწავლა, დიდი რაოდენობით მოხალისეთა მონაწილეობით დროის უფრო ხანგრძლივ პერიოდში.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რა სახის შეიძლება იყოს შარდის შეუკავებლობა?
რა სახის შეიძლება იყოს შარდის შეუკავებლობა?
არსებობს შარდის შეუკავებლობის რამდენიმე სახე:
სრულად
შარდის შეუკავებლობა მამაკაცებში - როგორ მოვიქცეთ ამ პრობლემის დროს
შარდის შეუკავებლობა მამაკაცებში - როგორ მოვიქცეთ ამ პრობლემის დროს
შარდვის დარღვევა სიმპტომების მთელი ჯგუფია, რომელთაგან თითოეული შეიძლებაშარდგამომყოფი სისტემის სერიოზულ პრობლემაზე მიუთითებდეს
სრულად
დავეხმაროთ ერთმანეთს
დავეხმაროთ ერთმანეთს
შარდის შეუკავებლობისას გამოგადგებათ
სრულად
რატომ ირღვევა შარდვის პროცესი ქალის ორგანიზმში
რატომ ირღვევა შარდვის პროცესი ქალის ორგანიზმში
- რამდენად ხშირია ქალებში შარდის შეუკავებლობა?
სრულად
საჩოთირო პრობლემა
საჩოთირო პრობლემა
45 წლის შემდეგ ჩემს ცხოვრებაში თავი იჩინა პრობლემამ, რომელზეც ქალები არ საუბრობენ. ეს პრობლემა სერიოზულ დისკომფორტს მიქმნის. გამუდმებით მეშინია,
სრულად
ენურეზი და ფსიქოლოგიური პრობლემები
ენურეზი და ფსიქოლოგიური პრობლემები
შარდის შეუკავებლობის ერთ-ერთი სახეობაა ღამის ენურეზი. განასხვავებენ ღამის ენურეზის პირველად და მეორეულ ფორმებს.
სრულად
ქალის ცხოვრების შემოდგომა
ქალის ცხოვრების შემოდგომა
გთხოვთ, დაწვრილებით აგვიხსნათ, რა ცვლილებები მიმდინარეობს კლიმაქსის დროს ქალის ორგანიზმში, როდის იწყება იგი, რისი ბრალია
სრულად
შარდვის დარღვევა და შარდის ბუშტის პათოლოგიები ქალებში
შარდვის დარღვევა და შარდის ბუშტის პათოლოგიები ქალებში
შარდის ბუშტის დაზიანება და შარდვის დარღვევა ქალებში საკმაოდ გავრცელებული მოვლენაა. ის მხოლოდ შარდის ბუშტიდან გამომდინარე მიზეზებით კი არ არის გამოწვეული,
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
კატეგორია : რჩევები

-ეს ექომები ზოგინიმას ალბიბს ზოჰინამას ვერ ვიჰებ რაინდა ვეამო ცზიმი მე სხვა ცხიმი არმიყვარს გული მერევა ამოტომ მზესუმზირის ზეთის გარდა ვეტ ვჭამ ვერაფწრს დანიმასაცნუკად ვასხავ ოლეიმას უივე მოხარშულნწიწიბურაში ან კარტოფილზე ნსხვარაკეს არვჭამ.იშვიათად 1სიფრია კობზი ლობიო დანიმასაც უკად ვასხავ. შემწვარ მოხრაკულსნარაფწრს ვჭამ.თევზი მლაშეანუმარილოც კი მლაშეა და ვერ ვჭამ მე წმევას მოწევს ისე მემლაშება ვერც ხორცეულიბას ვერ ვჭამ გულინმერევა რძის ნაწარმზეც არმიყვარს ზოგა ვწრ ვინელებ .ვერც ვმკურნალობ თავს.ამდენინფულინარარისნრომნძირიანა ჩავუტარო კვლევა როცა გადაადგიკება მოჭირს ტახიკარდიის განომჰოდა ვერ ვუგებ რა ვჭამონრომ ქოლესტერინი არმომემატოს.ერატი ამზეღს ვჭამდი ცხიმისნსახით და ესეც არვარგაო მეიბნებიან ზეითუნის ეთი უნდა ჭამოვი და გული მერევა ვერ ვჭამ სხვაბცხომს.ვერც კვწრცს ვერ ვჭამ მწუენს.ჰოდა ცზიმინრით მივიღონრომ ქოლესტერინი არამეწიოს?რავეამო მირჩიეთ რა.კარაქინერბონქონი თებზი ზეითუნის სიმინდის ზეთი ვერა ვერ ვჭამ.მარტო ოლეიმას ზეთს ვჭამ დღეში დაახლოებით გამომდოს 3სიფრის კობზი.ხან 2

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

ხორცის მოხმარება ზრდის კიბოს განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ხორცის მოხმარება ზრდის კიბოს განვითარების რისკს

კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა BMC Medicine-ში.

მეცნიერთა ჯგუფმა, კოდი კოტლინგის ხელმძღვანელობით, გააანალიზა 2006-2010 წ.წ. პერიოდში 472 377 ბრიტანელის მონაცემი. მონაწილეთა 52% ხორცსა და თევზს ღებულობდა კვირაში ხუთ- და მეტჯერ, 44% ხორცს ჭამდა კვირაში 5- და ნაკლებჯერ, ხოლო 4% იყო ვეგეტარიანელი ან ისინი, რომლებიც მხოლოდ თევზს მიირთმევდნენ. გამოირკვა, რომ ხორცისა და თევზის კერძების მომხმარებელთა 12% დაავადდა კიბოთი კვლევის პერიოდის განმავლობაში.

კიბოს საერთო რისკი 2%-ით ნაკლები იყო მათ შორის, ვინც კვირაში ხუთ- ან ნაკლებჯერ ღებულობდა ხორცს. მათთან, ვინც მხოლოდ თევზს ჭამდა, 10%-ით ნაკლები იყო კიბოს განვითარების რისკი, ხოლო ვეგეტარიანელებს შორის ონკოლოგიური დაავადების განვითარების რისკი 14%-ით ნაკლები აღმოჩნდა.

მკვლევარები აღნიშნავენ, რომ მათი შრომის შედეგები არ მოიცავს მიზეზ-შედეგობრივ კავშირს კვების რეჟიმსა და კიბოს განვითარებას შორის, რადგანაც მონაცემები შეკრებილი იყო დროის გარკვეულ მონაკვეთში და არა მონაწილეთა მთელი ცხოვრების განმავლობაში. მკვლევარები ასევე მიიჩნევენ, რომ მომავალში აუცილებელია ამ ურთიერთკავშირის უკეთ შესწავლა, დიდი რაოდენობით მოხალისეთა მონაწილეობით დროის უფრო ხანგრძლივ პერიოდში.