რომელი პროდუქტებია მავნე ბავშვისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტებია მავნე ბავშვისთვის

ზოგიერთი პროდუქტი განსაკუთრებით კრიტიკულია ბავშვებისათვის ადრეულ ასაკში.

ყველაზე საშიშ პროდუქტად ექსპერტები ასახელებენ შაქარს. შაქარი ბლოკავს ვირუსებისა და ბაქტერიების მშთანთქმელ ნეიტროფილებს და ორანიზმს უფრო მგრძნობიარეს ხდის ინფექციებისადმი. ამასთან, იმუნიტეტი ერთნაირად რეაგირებს ნებისმიერი სახეობის შაქარზე იქნება ეს ფრუქოტზა, გლუკოზა, თაფლი თუ ხილის წვენი. ამიტომ მეორე ადგილზე ბავშვზე ნეგატრიური ზემოქმედებით არის ტკბილი ხილის წვენი. მაგალითად 1 ჭიქა ყურძნის წვენი შეიცავს დაახლოებით 30 გ ანუ 2 სუფრის კოვზ შაქარს.

საკონდიტრო ნაწარმში არსებული კლასიკური თეთრი შაქარი ასევე შეიძლება იყოს განწყობის ცვლილების, ჭირვეულობისა და ჰიპერაქტიურობის მიზეზი. სისხლში შაქრის დონის მკვეთრი მატება იწვევს ინსულინის გამოტყორცნას. თავდაპირველად ბავშვს აღენიშნება ჰიპერაღგზნება და შემდეგ სისხლში შაქრის დონის მკვეთრი დაქვეითების შედეგად, დაღლილობა და გაღიზიანებადობა.

მესამე ადგილზე მავნებლობის თვასაზრისით არის საბავშვო დესერტები: მოჭიქული ხაჭოები და შოკოლადის მინანქარი. მოჭიქული ხაჭოს შემდაგენლობაში 40% შაქარია, ხოლო მინანქარი იწარმოება დაბალი ხარისხის შოკოლადისგან პალმის ზეთის დამატებით.

მავნე პროდუქტების რეიტინგში შედის ასევე კარტოფილი ფრი. ის ტვირთავს ბავშის საჭმლის მომნელებელ სისტემას და შეიძლება გამოიწვიოს კუჭუკანა ჯირკვლის ანთება.