/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სიახლეები

News

News
იწვევს თუ არა პასიური მოწევა შაქრიან დიაბეტს? ბრიტანელ მეცნიერებს მიაჩნიათ, რომ პასიური მოწევა ზრდის შაქრიანი დიაბეტით დაავადების რისკს.

თამბაქოს წევასა და გლუკოზისადმი ტოლერანტობის დარღვევას შორის კავშირის დასადგენად ბრიტანელ მეცნიერთა ჯგუფმა გამოკვლევა ჩაატარა. გამოკვლევაში, რომელიც 15 წელი გრძელდებოდა, 4572-მა კაცმა მიიღო მონაწილეობა. მათ შორის იყვნენ მწეველები, ყოფილი მწეველები, პასიური მწეველები და არამწეველები, რომლებსაც არც სხვის მიერ მოწეული სიგარეტის კვამლის ჩასუნთქვა უხდებოდათ.

როგორც ცნობილია, გლუკოზისადმი ტოლერანტობის მოშლა არაინსულინდამოკიდებული შაქრიანი დიაბეტის რისკფაქტორს წარმოადგენს. კვლევის თითოეულ მონაწილეს გლუკოზისადმი ტოლერანტობის დასადგენად ორჯერ, კვლევის დაწყებამდე და 15 წლის შემდეგ, ჩაუტარდა გლუკოზით დატვირთვის სინჯი. ტესტირების შედეგებმა აჩვენა, რომ ყველაზე ხშირად (ასიდან 22 შემთხვევაში) გლუკოზისადმი ტოლერანტობის დარღვევა უვითარდებოდათ მწეველებს. ხოლო არამწეველებს, რომლებიც პასიური მწეველების რიგს მიეკუთვნებოდნენ, შემთხვევათა 17%-ში განუვითარდათ გლუკოზისადმი ტოლერანტობა. რაც შეეხება არამწეველებს, რომლებსაც არ ჰქონდათ არანაირი კონტაქტი თამბაქოს კვამლთან, გლუკოზისადმი ტოლერანტობა შემთხვევათა 12%-ში განუვითარდათ. კვლევის ავტორებმა გამოთქვეს ვარაუდი იმის შესახებ, რომ თამბაქოს კვამლში არსებულ ტოქსინს შეუძლია მოქმედება კუჭუკანა ჯირკვალზე - ორგანოზე, რომელშიც გამომუშავდება ინსულინი - სისხლში შაქრის დონის მარეგულირებელი ჰორმონი. პასიური მწეველებიც იმავე ტოქსინების მოქმედებას განიცდიან, რასაც აქტიური მწეველები და ამასთან ზოგი ტოქსინის კონცენტრაცია მათ უფრო მაღალი აქვთ.

დამნაშავე პესტიციდები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მსოფლიოში დიაბეტით დაავადებულთა მკვეთრი ზრდა შეიძლება პესტიციდებითა და სხვა მავნე ქიმიური ნივთიერებით გარემოს დაბინძურებასთან იყოს დაკავშირებული. ამ ჰიპოთეზას ადასტურებს სამხრეთ კორეელი მეცნიერების მიერ ჩატარებული გამოკვლევის შედეგები. II ტიპის დიაბეტის მთავარ რისკფაქტორად სიმსუქნე მიიჩნევა, მაგრამ ახალი მონაცემების თანახმად დიაბეტის არანაკლებ მნიშვნელოვანი მიზეზი შეიძლება იყოს დამაბინძურებელი, გამძლე ორგანული ნივთიერებები (დგონ), როგორიცაა პესტიციდების, ტექნიკური ემულგატორების, საღებავების და სხვათა წარმოებაში გამოყენებული ნივთიერებები. დღესდღეობით მრავალი დგონ-ის წარმოება აკრძალულია, მაგრამ ისინი მაინც დიდი რაოდენობით არსებობენ გარემოში, ხვდებიან საკვებ პროდუქტებში და შესაბამისად ადამიანის ორგანიზმში. ძუძუმწოვრების ორგანიზმში დგონ ცხიმოვან ქსოვილში გროვდება. შარშან სამხრეთ კორეის უნივერსიტეტის სპეციალისტთა ჯგუფი მივიდა იმ დასკვნამდე, რომ II ტიპის დიაბეტის განვითარების რისკი ადამიანის ორგანიზმში დაგროვილი დგონ-ის რაოდენობის პირდაპირპროპორციულია. ახალმა გამოკვლევამ აჩვენა, რომ სხეულის ჭარბი წონა და სიმსუქნე მხოლოდ მაშინ ხდება II ტიპის დიაბეტის წინმსწრები ინსულინრეზისტენტობის მიზეზი, თუ ეს გადახრები მიმდინარეობს სისხლში პესტიციდებისა და პოლიქლორბიფენილების დონის ზრდით. პროექტის კოორდინატორის თქმით, მიღებული მონაცემები იძლევა იმის თქმის საფუძველს, რომ დიაბეტის განვითარებაში გადამწყვეტი ფაქტორი არის არა უშუალოდ ცხიმოვანი ქსოვილის სიჭარბე, არამედ ამ ქსოვილში მავნე ქიმიური შენაერთების დაგროვება. ჯერჯერობით უცნობია, რა მექანიზმით იწვევს დგონ დიაბეტის განვითარებას, თუმცა კორეელ მეცნიერებს მიზეზშედეგობრივი კავშირის არსებობაში ეჭვი არ ეპარებათ. ამაზე მიუთითებს II ტიპის დიაბეტით ამერიკელი პილოტების მასობრივი დაავადება. ისინი ვიეტნამში ომის დროს ჯუნგლების თავზე პესტიციდებს აფრქვევდნენ. ასევე ხშირია დიაბეტი იმ ადამიანებში, რომლებიც ცხოვრობენ დგონ-ით დაბინძურებულ რაიონებში.

სახიფათოა თუ არა ალკოჰოლი?

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა მტკივნეული ორივე მხრიდან და იღლია მაგრამ მარჯვენა მხარე იღლია და მხარი საღამოს იმატებს ტკივილი რისი ბრალი შეიძლება იყოს და ვის უნდა მივმართო?</p>

სმის დროს ჭამა რომ აუცილებელია, არავისთვის წარმოადგენს საიდუმლოს - ამას ექიმებიც გვირჩევენ და ცხოვრებისეული გამოცდილებაც გვკარნახობს, მაგრამ ახლახან შვედმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ეს მხოლოდ კეთილ რჩევად არ უნდა მივიღოთ, რადგან მშიერ კუჭზე დალევა ჯანმრთელობისთვის შესაძლოა მეტად სახიფათო აღმოჩნდეს. ეს განსაკუთრებით დიაბეტიანებს ეხება. სტოკჰოლმელმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ალკოჰოლის მიღების შემდეგ ორგანიზმში ინსულინის გამომუშავება ოთხჯერ იმატებს. სისხლში 0,4 პრომილე ალკოჰოლის შემცველობისას კუჭქვეშა ჯირკვალში სისხლის მიმოქცევა ოთხჯერ აქტიურდება, რაც იწვევს შაქრის დაუყოვნებლივ გადამუშავებას ინსულინის დაშლის ოთხჯერადი მატების ხარჯზე. ამ დროს ადამიანს ასხამს ცივი ოფლი, უხშირდება გულისცემა, ცუდად აზროვნებს და შესაძლოა, აგრესიულიც კი გახდეს. ეს ორგანიზმისთვის ძლიერი სტრესია, რომლის მიზეზიც სისხლში შაქრის დაბალი შემცველობა გახლავთ. დიაბეტიანებისთვის ალკოჰოლის მშიერ კუჭზე მიღებისას ნეგატიური შედეგის რისკი კიდევ უფრო მაღალია. ინსულინის დაშლასა და სისხლში არსებულ ალკოჰოლს შორის უშუალო კავშირის არსებობა ხსნის, რატომ სჭირდება ორგანიზმს მეტი საკვები ალკოჰოლის მოხმარებისას - ამას შაქრის ნაკლებობა განაპირობებს. ამავე მიზეზით აიხსნება ის ფაქტი, რომ დალევის შემდეგ შიმშილის შეგრძნება იჩენს თავს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

D ვიტამინმა შეიძლება შეანელოს ბიოლოგიური დაბერება
D ვიტამინმა შეიძლება შეანელოს ბიოლოგიური დაბერება
კვლევა ვარაუდობს, რომ D ვიტამინის დანამატები შეიძლება დაეხმაროს ანთების და ზოგიერთი ქრონიკული დაავადების რისკის შემცირებას.
სრულად
ამერიკელს 18 წლის განმავლობაში შეჰყავდა საკუთარ სხეულში  გველის შხამი ანტიდოტის შექმნის მიზნით
ამერიკელს 18 წლის განმავლობაში შეჰყავდა საკუთარ სხეულში გველის შხამი ანტიდოტის შექმნის მიზნით
ამერიკელმა მეცნიერებმა შექმნეს რთული ანტიდოტი, რომელიც ანეიტრალებს საშიში გველების 13 სახეობის შხამს.
სრულად
რა საკვებს ყრიან ყველაზე ხშირად
რა საკვებს ყრიან ყველაზე ხშირად
ეს გამოწვეულია საკვების შესახებ მცდარი შეხედულებებით.
სრულად
ნაპოვნია სიბერეში კუნთების და ჯანმრთელობის შენარჩუნების საშუალება
ნაპოვნია სიბერეში კუნთების და ჯანმრთელობის შენარჩუნების საშუალება
GeroScience: HDAC11 ცილის დეფიციტი ორგანიზმში იცავს სარკოპენიისგან.
სრულად
რატომ გვტკივა თავი სახლის დალაგების შემდეგ
რატომ გვტკივა თავი სახლის დალაგების შემდეგ
საყოფაცხოვრებო ქიმიკატების გამოყენების გამო სახლის დალაგების შემდეგ შესაძლოა თავის ტკივილის განვითარება.
სრულად
იმედი L-ის მომხმარებელს AI ასისტენტი მოემსახურება
იმედი L-ის მომხმარებელს AI ასისტენტი მოემსახურება
იმედი L-ის დაზღვეულებისთვის სიახლეა. პირველად სადაზღვევო ინდუსტრიაში, იმედი L-მა შექმნა ინოვაციური პროდუქტი - AI ასისტენტი რომელიც დაზღვეულებს შესაძლებლობას მისცემს მარტივად და კომფორტულად მიიღონ მათთვის საჭირო, დაზღვევასთან დაკავშირებული მომსახურება.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

News - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

News

თამბაქოს წევასა და გლუკოზისადმი ტოლერანტობის დარღვევას შორის კავშირის დასადგენად ბრიტანელ მეცნიერთა ჯგუფმა გამოკვლევა ჩაატარა. გამოკვლევაში, რომელიც 15 წელი გრძელდებოდა, 4572-მა კაცმა მიიღო მონაწილეობა. მათ შორის იყვნენ მწეველები, ყოფილი მწეველები, პასიური მწეველები და არამწეველები, რომლებსაც არც სხვის მიერ მოწეული სიგარეტის კვამლის ჩასუნთქვა უხდებოდათ.

როგორც ცნობილია, გლუკოზისადმი ტოლერანტობის მოშლა არაინსულინდამოკიდებული შაქრიანი დიაბეტის რისკფაქტორს წარმოადგენს. კვლევის თითოეულ მონაწილეს გლუკოზისადმი ტოლერანტობის დასადგენად ორჯერ, კვლევის დაწყებამდე და 15 წლის შემდეგ, ჩაუტარდა გლუკოზით დატვირთვის სინჯი. ტესტირების შედეგებმა აჩვენა, რომ ყველაზე ხშირად (ასიდან 22 შემთხვევაში) გლუკოზისადმი ტოლერანტობის დარღვევა უვითარდებოდათ მწეველებს. ხოლო არამწეველებს, რომლებიც პასიური მწეველების რიგს მიეკუთვნებოდნენ, შემთხვევათა 17%-ში განუვითარდათ გლუკოზისადმი ტოლერანტობა. რაც შეეხება არამწეველებს, რომლებსაც არ ჰქონდათ არანაირი კონტაქტი თამბაქოს კვამლთან, გლუკოზისადმი ტოლერანტობა შემთხვევათა 12%-ში განუვითარდათ. კვლევის ავტორებმა გამოთქვეს ვარაუდი იმის შესახებ, რომ თამბაქოს კვამლში არსებულ ტოქსინს შეუძლია მოქმედება კუჭუკანა ჯირკვალზე - ორგანოზე, რომელშიც გამომუშავდება ინსულინი - სისხლში შაქრის დონის მარეგულირებელი ჰორმონი. პასიური მწეველებიც იმავე ტოქსინების მოქმედებას განიცდიან, რასაც აქტიური მწეველები და ამასთან ზოგი ტოქსინის კონცენტრაცია მათ უფრო მაღალი აქვთ.

დამნაშავე პესტიციდები

მსოფლიოში დიაბეტით დაავადებულთა მკვეთრი ზრდა შეიძლება პესტიციდებითა და სხვა მავნე ქიმიური ნივთიერებით გარემოს დაბინძურებასთან იყოს დაკავშირებული. ამ ჰიპოთეზას ადასტურებს სამხრეთ კორეელი მეცნიერების მიერ ჩატარებული გამოკვლევის შედეგები. II ტიპის დიაბეტის მთავარ რისკფაქტორად სიმსუქნე მიიჩნევა, მაგრამ ახალი მონაცემების თანახმად დიაბეტის არანაკლებ მნიშვნელოვანი მიზეზი შეიძლება იყოს დამაბინძურებელი, გამძლე ორგანული ნივთიერებები (დგონ), როგორიცაა პესტიციდების, ტექნიკური ემულგატორების, საღებავების და სხვათა წარმოებაში გამოყენებული ნივთიერებები. დღესდღეობით მრავალი დგონ-ის წარმოება აკრძალულია, მაგრამ ისინი მაინც დიდი რაოდენობით არსებობენ გარემოში, ხვდებიან საკვებ პროდუქტებში და შესაბამისად ადამიანის ორგანიზმში. ძუძუმწოვრების ორგანიზმში დგონ ცხიმოვან ქსოვილში გროვდება. შარშან სამხრეთ კორეის უნივერსიტეტის სპეციალისტთა ჯგუფი მივიდა იმ დასკვნამდე, რომ II ტიპის დიაბეტის განვითარების რისკი ადამიანის ორგანიზმში დაგროვილი დგონ-ის რაოდენობის პირდაპირპროპორციულია. ახალმა გამოკვლევამ აჩვენა, რომ სხეულის ჭარბი წონა და სიმსუქნე მხოლოდ მაშინ ხდება II ტიპის დიაბეტის წინმსწრები ინსულინრეზისტენტობის მიზეზი, თუ ეს გადახრები მიმდინარეობს სისხლში პესტიციდებისა და პოლიქლორბიფენილების დონის ზრდით. პროექტის კოორდინატორის თქმით, მიღებული მონაცემები იძლევა იმის თქმის საფუძველს, რომ დიაბეტის განვითარებაში გადამწყვეტი ფაქტორი არის არა უშუალოდ ცხიმოვანი ქსოვილის სიჭარბე, არამედ ამ ქსოვილში მავნე ქიმიური შენაერთების დაგროვება. ჯერჯერობით უცნობია, რა მექანიზმით იწვევს დგონ დიაბეტის განვითარებას, თუმცა კორეელ მეცნიერებს მიზეზშედეგობრივი კავშირის არსებობაში ეჭვი არ ეპარებათ. ამაზე მიუთითებს II ტიპის დიაბეტით ამერიკელი პილოტების მასობრივი დაავადება. ისინი ვიეტნამში ომის დროს ჯუნგლების თავზე პესტიციდებს აფრქვევდნენ. ასევე ხშირია დიაბეტი იმ ადამიანებში, რომლებიც ცხოვრობენ დგონ-ით დაბინძურებულ რაიონებში.

სახიფათოა თუ არა ალკოჰოლი?

სმის დროს ჭამა რომ აუცილებელია, არავისთვის წარმოადგენს საიდუმლოს - ამას ექიმებიც გვირჩევენ და ცხოვრებისეული გამოცდილებაც გვკარნახობს, მაგრამ ახლახან შვედმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ეს მხოლოდ კეთილ რჩევად არ უნდა მივიღოთ, რადგან მშიერ კუჭზე დალევა ჯანმრთელობისთვის შესაძლოა მეტად სახიფათო აღმოჩნდეს. ეს განსაკუთრებით დიაბეტიანებს ეხება. სტოკჰოლმელმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ალკოჰოლის მიღების შემდეგ ორგანიზმში ინსულინის გამომუშავება ოთხჯერ იმატებს. სისხლში 0,4 პრომილე ალკოჰოლის შემცველობისას კუჭქვეშა ჯირკვალში სისხლის მიმოქცევა ოთხჯერ აქტიურდება, რაც იწვევს შაქრის დაუყოვნებლივ გადამუშავებას ინსულინის დაშლის ოთხჯერადი მატების ხარჯზე. ამ დროს ადამიანს ასხამს ცივი ოფლი, უხშირდება გულისცემა, ცუდად აზროვნებს და შესაძლოა, აგრესიულიც კი გახდეს. ეს ორგანიზმისთვის ძლიერი სტრესია, რომლის მიზეზიც სისხლში შაქრის დაბალი შემცველობა გახლავთ. დიაბეტიანებისთვის ალკოჰოლის მშიერ კუჭზე მიღებისას ნეგატიური შედეგის რისკი კიდევ უფრო მაღალია. ინსულინის დაშლასა და სისხლში არსებულ ალკოჰოლს შორის უშუალო კავშირის არსებობა ხსნის, რატომ სჭირდება ორგანიზმს მეტი საკვები ალკოჰოლის მოხმარებისას - ამას შაქრის ნაკლებობა განაპირობებს. ამავე მიზეზით აიხსნება ის ფაქტი, რომ დალევის შემდეგ შიმშილის შეგრძნება იჩენს თავს.