/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

გამარჯობათ, ესეთი რამე მაინტერესებს, ჩემი ძმისშვილი არის 4 წლის ვაჟი. თავის ტოლებთან შედარებით ასერომვთქვათ ოდნავ ჩამორჩება მათ მენტალურად. დაგვყავს ბაღში, ასევე სახელმწიფო პროგრამაზე ბავშვთა განვითარების ცენტრში. აქვს პრობლემა იმასთან დაკავშირებით რომ, არის ნერვიული, არის ძალიან ჯინიანი. თუ ვეტყვით ასე ნუ გაააკეთებ ეს ცუდია მაინც იმას აკეთებს. ლაპარაკითაც თავის ტოლებს ჩამორჩება. არ თამაშობს არავისთან, ურჩევნია იყოს თავისთვის, ანუ ვერ შედის კონტაქტში. ლოგოპეტი გვყავდა რომელიც სახლში აკითხავდა და მის დანახვაზე ტირილს იწყებდა ახლოს არ ეკარებოდა, იმიტომ რომ ის უთითებდა ქცევებზე და ეს ჩვენი ბავშვი ამას ვერ იტანდა, ანუ მისი ვერ გაქონდა ლოგოპედთან და მთლად შეძულდა იმ ქალის მოსვლა. ადვილად იმახსოვრებს ყველაფერს, განსაკუთრებით აქვს თვალის მეხსიერება კარგი. დავაკვირდით იმასაც რომ მისი ბაღის ამხანაგებს შეუძლიათ ბაღში ნანახი მის მშობლებს მიუტანონ ენით ანუ მოუყვნენ რა მოხდა იმ დღეს. ამას კიდევ ასეთები არ ახასიათებს, არასდროს არაფერს ამბობს ბაღში რა ხდებოდა ან რამე. გვეუბნებიან რომ აქვს ქცევის პრობლემები რომლის გამოსწორებას სჭირდება სპეციფიკური მიდგომა... გვეშინია რომ მენტალურად ვერ განვითარდება როგორც მისი ტოლები. თერაპევტმა გვითხრა როგორც უნდა მოვიქცეთ, ანუ ბავშვი უნდა ჩავრთოდ საზოგადოებრივ აქტივობებში. ვასეირნოთ სუფთა ჰაერზე, ვუყიდოთ რამე შინაური ცხოველი და ა.შ. მას ასევე ჰყავს 1 წლის დაიკო, ექიმმა გვითხრა რომ ისიც რისკის ჯგუფშია იმიტომ რომ ქცევა არის გადამდები და შეიძლება მისი ძმისგან გადაიღოსო. ვცდილობთ ეკრანთან და ტელეფონთან არ მივუშვათ. იმიტომ რომ ბიჭს ყოველთვის მულტფილმებს ვაყურებინებდით ტელეფონში და იმანაც გავლენა მოახდინა მის ტვინზე. რა უნდა ვქნათ და რა მოვიმოქმედოთ რომ 4 წლის ბიჭმა თავის თანატოლებს დაეწიოს ქცევითი განვითარებაში. და რა იყოს მათზე უკან დახეული მენტალურად. გვირჩიეთ კიდევ დამატებით რამე. მადლობა

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სიახლეები

წითელი ღვინით გამოწვეული თავის ტკივილი

წითელი ღვინით გამოწვეული თავის ტკივილი
კალიფორნიელმა მეცნიერებმა შექმნეს ხელსაწყო, რომელიც საშუალებას მოგვცემს, თავიდან ავიცილოთ თავის ტკივილი წითელი ღვინის მიღების შემდეგ.

პორტატიული ხელსაწყო სისხლში იმ ბიოგენური ამინების დონეს განსაზღვრავს, რომლებსაც წითელი ღვინო, ყველი, შოკოლადი შეიცავს. ამინები მათი მომწიფებისა და ფერმენტაციის პროცესში წარმოიქმნება. ერთ-ერთი პოპულარული თეორიის თანახმად, მგრძნობიარე ადამიანებში ეს ნივთიერებები თავის ტკივილს, წნევის ეპიზოდურ აწევასა და სხვა უსიამოვნო სიმპტომებს იწვევს.

მკვლევარებმა მოწყობილობა სხვადასხვა მარკის ღვინოში, ლუდსა და საკეში (იაპონური ბრინჯის არაყი) ორი სახის ბიოგენური ამინის - ჰისტამინისა და თირამინის - დონის განსაზღვრისთვის გამოიყენეს. აღმოჩნდა, რომ:

  • ამინები ყველაზე ნაკლები ლუდში ყოფილა.
  • ჰისტამინი ყველაზე მეტია საკეში, თირამინი კი - წითელ ღვინოში.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ამჟამად მკვლევარები ცდილობენ, ახალი მოწყობილობა ჯიბის კომპიუტერის ზომამდე შეამცირონ, რათა შესაძლებელი გახდეს მისი ტარება ღვინის ტესტირებისთვის. გარდა ამისა, მეცნიერები მოითხოვენ, ღვინის ეტიკეტზე მითითებული იყოს სასმელში ბიოგენური ამინების დონე. კენკრა და სპირტიანი სასმელები ალკოჰოლთან შერწყმა ხილსა და კენკრაში შემავალი ანტიოქსიდანტების მოქმედებას აძლიერებს. ხილისა და ალკოჰოლის კოქტეილების ეს სასარგებლო თვისება ამერიკელმა და ტაილანდელმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს.

სპირტიანი სასმლის მარწყვით ან მაყვლით შეზავებისას კენკრის შემადგენლობაში შემავალი ანტიოქსდიდანტების ეფექტი დაახლოებით სამჯერ იზრდება. ექსპერტი დიეტოლოგები მიიჩნევენ, რომ ასეთ ალკოჰოლურ სასმელს ნამდვილად შეუძლია გააძლიეროს ხილისა და ბოსტნეულის სასარგებლო თვისებები, თუმცა დასძენენ, რომ ვერც ერთი ანტიოქსიდანტი ვერ შეძლებს იმ ზიანის კომპენსირებას, რომელსაც ჯანმრთელობას ალკოჰოლური სასმლის ჭარბი მიღება აყენებს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

ფსიქოლოგებმა დაასახელეს 3 ნიშანი იმისა, რომ ადამიანი შვებულებაში შეიძლება დაავადდეს
ფსიქოლოგებმა დაასახელეს 3 ნიშანი იმისა, რომ ადამიანი შვებულებაში შეიძლება დაავადდეს
ამას ფსიქოლოგები „დამსვენებლის სინდრომს“ უწოდებენ.
სრულად
ექიმი ასახელებს თირკმელებისთვის საშიშ პროდუქტებს
ექიმი ასახელებს თირკმელებისთვის საშიშ პროდუქტებს
La Nacion: ჭარბი მარილი, გაზიანი სასმელები და ცხოველური ცილები შეიძლება საზიანო აღმოჩნდეს თირკმელებისათვის.
სრულად
ივნისის ბოლომდე საქართველოში ულტრაიისფერი გამოსხივების მაღალი რისკია მოსალოდნელია
ივნისის ბოლომდე საქართველოში ულტრაიისფერი გამოსხივების მაღალი რისკია მოსალოდნელია
ულტრაიისფერი გამოსხივება: როგორ დავიცვათ თავი მაღალი რისკის დღეებში.
სრულად
კონდიცირებული ოთახიდან სიცხეში უეცრად გასვლისას იზრდება სითბური დარტყმის რისკი
კონდიცირებული ოთახიდან სიცხეში უეცრად გასვლისას იზრდება სითბური დარტყმის რისკი
კონდიციონერმა შეიძლება გააუარესოს იმუნური სისტემის ფუნქციონირება.
სრულად
მთვარეული მამაკაცი სამშენებლო ამწეზე აძვრა და 126 მეტრის სიმაღლეზე გაიღვიძა
მთვარეული მამაკაცი სამშენებლო ამწეზე აძვრა და 126 მეტრის სიმაღლეზე გაიღვიძა
მალაიზიაში მძინარე მამაკაცი სამშენებლო ამწეზე, 126 მეტრის სიმაღლეზე ავიდა, იტყობინება SCMP.
სრულად
საჭმლის მონელების სირთულეები – როგორ დავეხმაროთ ორგანიზმს სიმსუბუქის შენარჩუნებაში?
საჭმლის მონელების სირთულეები – როგორ დავეხმაროთ ორგანიზმს სიმსუბუქის შენარჩუნებაში?
ადამიანის ორგანიზმის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის, სიცოცხლისუნარიანობისა და ენერგიისთვის გადამწყვეტი მნიშვნელობა ენიჭება სწორ კვებას.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

წითელი ღვინით გამოწვეული თავის ტკივილი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

წითელი ღვინით გამოწვეული თავის ტკივილი

პორტატიული ხელსაწყო სისხლში იმ ბიოგენური ამინების დონეს განსაზღვრავს, რომლებსაც წითელი ღვინო, ყველი, შოკოლადი შეიცავს. ამინები მათი მომწიფებისა და ფერმენტაციის პროცესში წარმოიქმნება. ერთ-ერთი პოპულარული თეორიის თანახმად, მგრძნობიარე ადამიანებში ეს ნივთიერებები თავის ტკივილს, წნევის ეპიზოდურ აწევასა და სხვა უსიამოვნო სიმპტომებს იწვევს.

მკვლევარებმა მოწყობილობა სხვადასხვა მარკის ღვინოში, ლუდსა და საკეში (იაპონური ბრინჯის არაყი) ორი სახის ბიოგენური ამინის - ჰისტამინისა და თირამინის - დონის განსაზღვრისთვის გამოიყენეს. აღმოჩნდა, რომ:

  • ამინები ყველაზე ნაკლები ლუდში ყოფილა.
  • ჰისტამინი ყველაზე მეტია საკეში, თირამინი კი - წითელ ღვინოში.

ამჟამად მკვლევარები ცდილობენ, ახალი მოწყობილობა ჯიბის კომპიუტერის ზომამდე შეამცირონ, რათა შესაძლებელი გახდეს მისი ტარება ღვინის ტესტირებისთვის. გარდა ამისა, მეცნიერები მოითხოვენ, ღვინის ეტიკეტზე მითითებული იყოს სასმელში ბიოგენური ამინების დონე. კენკრა და სპირტიანი სასმელები ალკოჰოლთან შერწყმა ხილსა და კენკრაში შემავალი ანტიოქსიდანტების მოქმედებას აძლიერებს. ხილისა და ალკოჰოლის კოქტეილების ეს სასარგებლო თვისება ამერიკელმა და ტაილანდელმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს.

სპირტიანი სასმლის მარწყვით ან მაყვლით შეზავებისას კენკრის შემადგენლობაში შემავალი ანტიოქსდიდანტების ეფექტი დაახლოებით სამჯერ იზრდება. ექსპერტი დიეტოლოგები მიიჩნევენ, რომ ასეთ ალკოჰოლურ სასმელს ნამდვილად შეუძლია გააძლიეროს ხილისა და ბოსტნეულის სასარგებლო თვისებები, თუმცა დასძენენ, რომ ვერც ერთი ანტიოქსიდანტი ვერ შეძლებს იმ ზიანის კომპენსირებას, რომელსაც ჯანმრთელობას ალკოჰოლური სასმლის ჭარბი მიღება აყენებს.