რა შეიძლება გახდეს აკნეს განვითარების მიზეზი

მიუნხენის უნივერსიტეტის მკვლევარებმა გაზომეს აკნეს მქონე 100 ადამიანის სისხლში სხვადასხვა საკვები ნივთიერებების მაჩვენებელი. აღმოჩნდა, რომ მათ 94% ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების კონცენტრაცია სისხლში რეკომენდებულ დონეზე დაბალი ჰქონდა.
მკვლევარებმა ასევე შეისწავლეს პაციენტების კვების რაციონი და გამოარკვიეს, რომ მათ, ვინც რეგულარულად ღებულობს პარკოსნებს, ასევე ნაკლებად იყენებს მზესუმზირის ზეთს, ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების დონე სისხლში უფრო მაღალი ჰქონდათ, ვიდრე იმ ადამიანებს, ვინც განსხვავებულად იკვებებოდა.
ცნობილია, რომ ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებს, რომელსაც შეიცავს პარკოსნები, ნიგოზი, ზღვის თევზი, გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო თვისება, ასევე აქვეითებს გამონაყარის მაპროვოცირებელი IGF-1ჰორმონის დონეს.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
პაციენტებს, სისხლში ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების დაბალი კონცენტრაციის შემთხვევაში, IGF-1-ის დონე მნიშვნელოვნად მომატებული ჰქონდათ.
ცხადია აკნეს განვითარებასა და ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების კონცანტრაციას შორის კავშირის დასადგენად საჭიროა შემდგომი კლვევები, თუმცა მეცნიერები ფიქრობენ, რომ კვების რაციონის გარკვეული ცვლილებები (რაც ხელს შეუწყობს სისხლში ამ ცხიმოვანი მჟავების კონაცენტრაციის გაზრდას) შეიძლება იყოს მკურნალობის სტანდარტული მეთოდების დამატება.