რომელი ტკბილეული შეიძლება მივირთვათ დიეტის დროს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი ტკბილეული შეიძლება მივირთვათ დიეტის დროს

ყველაზე სასარგებლო ტკბილეული, რომლის მიღებაც დიეტის დროსაა შესაძლებელი არის ზეფირი, პასტილა და მარმელადი. ნამცხვრები და ტორტები კი უნდა დავივიწყოთ.

ზეფირი შეიცავს ნახშირწყლებს, ფოსფორს და რკინას, ხოლო მარმელადი - პექტინს, რომელიც დადებითად მოქმედებს კუჭუკანა ჯირკვლის მუშაობაზე. შეგვიძლია, მივიღოთ პასტილაც.

ასევე სასარგებლოა ჩირი. რამდენიმე ცალი შავი ქლიავის ჩირისა და კურაგის მიღებით შეიძლება დავიკმაყოფილოთ შიმშილის გრძნობა, მოვაწესრიგოთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობა და ავიმაღლოთ განწყობა.

თაფლისა და ჰალვის სარგებლობა აჭარბებს კალორიულობისგან მიყენებულ ზიანს. თაფლი დადებითად მოქმედებს იმუნურ სისტემაზე, ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას. კარგი ჰალვა შეიცავს მზესუმზირას.

მთავარი ყველაფერში ზომიერების დაცვაა. საკონდიტრო ნაწარმის გადაჭარბებული მიღებისას იზრდება ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტის, კბილების კარიესის, სიმსუქნისა და სხვა დავადებების განვითარების რისკი.