რომელი პროდუქტები იწვევს მუცლის შებერილობას

დისაქარიდებს, მონოსაქარიდებს და პოლიოლებს (FODMAP).
ლაქტოზა საკვების ერთერთი კომპონენტია, რომელიც იწვევს საჭმლის მონელების პრობლემებს. მას შეიცავს რძე, იოგურტი, ყველის ზოგიერთი სახეობა. დისკომფორტის მომტანია ასევე დიდი რაოდენობით ოლიგოსაქარიდების მიღება, რომელიც არის ხორბლის, ჭვავის თესლში, პარკოსნებში, ნიორსა და ხახვში.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
საჭმლის მონელების პროცესზე გავლენას ახდენს მონოსაქარიდები - მოლეკულები, რომლებიც ხილს ტკბილ გემოს ანიჭებენ. მას შეიცავს ლეღვი, მანგო, ფინიკი, თაფლი. პროდუქტებში პოლიოლების - შაქრისშემცვლელები - შემცველობისას, ასევე დიდია შებერილობის განვითარების რისკი. ეს ნაერთები დიდი რაოდენობითაა ხილში, ბოსტნეულსა და ტკბილეულში.
გაღიზინაებული ნაწლავის სინდრომისას ამ კატეგორიის საკვების შეზღუდვამ (და არა სრულად ამოღება) მნიშვნელოვნად შეიძლება გააუმჯობესოს მდგომარეობა.