რომელი პროდუქტები იწვევს მუცლის შებერილობას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები იწვევს მუცლის შებერილობას

დისაქარიდებს, მონოსაქარიდებს და პოლიოლებს (FODMAP).

ლაქტოზა საკვების ერთერთი კომპონენტია, რომელიც იწვევს საჭმლის მონელების პრობლემებს. მას შეიცავს რძე, იოგურტი, ყველის ზოგიერთი სახეობა. დისკომფორტის მომტანია ასევე დიდი რაოდენობით ოლიგოსაქარიდების მიღება, რომელიც არის ხორბლის, ჭვავის თესლში, პარკოსნებში, ნიორსა და ხახვში.

საჭმლის მონელების პროცესზე გავლენას ახდენს მონოსაქარიდები - მოლეკულები, რომლებიც ხილს ტკბილ გემოს ანიჭებენ. მას შეიცავს ლეღვი, მანგო, ფინიკი, თაფლი. პროდუქტებში პოლიოლების - შაქრისშემცვლელები - შემცველობისას, ასევე დიდია შებერილობის განვითარების რისკი. ეს ნაერთები დიდი რაოდენობითაა ხილში, ბოსტნეულსა და ტკბილეულში.

გაღიზინაებული ნაწლავის სინდრომისას ამ კატეგორიის საკვების შეზღუდვამ (და არა სრულად ამოღება) მნიშვნელოვნად შეიძლება გააუმჯობესოს მდგომარეობა.