7 საუკეთესო საკვები ყაბზობის შესამსუბუქებლად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

7 საუკეთესო საკვები ყაბზობის შესამსუბუქებლად

ბოჭკოებით მდიდარი საკვები განსაკუთრებით კარგია ყაბზობის თავიდან ასაცილებლად.

7 საუკეთესო საკვები, რომელიც უნდა შეიტანოთ დიეტაში ყაბზობის დროს

მთლიანი მარცვლეული

მთლიანი მარცვლეული ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის რეგულარობას.

ის მდიდარია უხსნადი და ხსნადი ბოჭკოებით, რაც ნაწლავის რეგულარულ მოძრაობას უწყობს ხელს.

სასარგებლოა: შვრია, ყავისფერი ბრინჯი, მთლიანი ხორბალი, ქერი.

პრობიოტიკები და პრებიოტიკები

ორივე მათგანი ხელს უწყობს ნაწლავის ჯანსაღი მიკრობიომის განვითარებას, რომელიც ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას.

სასარგებლოა: იოგურტი, კეფირი და ფერმენტირებული საკვები.

პარკოსნები

ისინი რთული ნახშირწყლების, ვიტამინების, მინერალებისა და ბოჭკოების წყაროა.

სასარგებლოა: ლობიო, ოსპი, ბარდა.

წყლით მდიდარი ხილი და ბოსტნეული

ჰიდრატაციის შენარჩუნება აუცილებელია საჭმლის მონელებისთვის. წყლით მდიდარი ხილი და ბოსტნეული ხელს უწყობს ჰიდრატაციის შენარჩუნებას საჭმლის მომნელებელ ტრაქტში, რაც აუცილებელია ყაბზობის თავიდან ასაცილებლად.

თხილეული

თხილში შემავალი ბოჭკო სასარგებლოა ყაბზობის დროს.

თხილი ასევე შეიცავს ჯანსაღ ცხიმებს, რომლებიც ხელს უწყობენ საჭმლის მონელებას.

მაღალბოჭკოვანი ხილი და ბოსტნეული

ყველა ხილი და ბოსტნეული შეიცავს ბოჭკოს, მაგრამ ზოგიერთი შეიცავს შედარებით მეტს. მაგალითად:

  • ვაშლი;
  • კენკრა, მათ შორის ჟოლო და მაყვალი;
  • ბროკოლი;
  • სტაფილო;
  • ისპანახი;
  • ავოკადო

ჩირი

ჩირი ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მოწესრიგებას, რადგან ის ბოჭკოს კონცენტრირებული წყაროა.

მნიშვნელოვანია ზომიერება, რადგან ჩირი შეიცავს შაქარს.

მიმართეთ ექიმს, თუ კვებითი ცვლილებები უშედეგოა, შეინიშნება ტკივილი და ყაბზობა სამ კვირაზე მეტხანს გრძელდება.