/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

გამარჯობათ, ესეთი რამე მაინტერესებს, ჩემი ძმისშვილი არის 4 წლის ვაჟი. თავის ტოლებთან შედარებით ასერომვთქვათ ოდნავ ჩამორჩება მათ მენტალურად. დაგვყავს ბაღში, ასევე სახელმწიფო პროგრამაზე ბავშვთა განვითარების ცენტრში. აქვს პრობლემა იმასთან დაკავშირებით რომ, არის ნერვიული, არის ძალიან ჯინიანი. თუ ვეტყვით ასე ნუ გაააკეთებ ეს ცუდია მაინც იმას აკეთებს. ლაპარაკითაც თავის ტოლებს ჩამორჩება. არ თამაშობს არავისთან, ურჩევნია იყოს თავისთვის, ანუ ვერ შედის კონტაქტში. ლოგოპეტი გვყავდა რომელიც სახლში აკითხავდა და მის დანახვაზე ტირილს იწყებდა ახლოს არ ეკარებოდა, იმიტომ რომ ის უთითებდა ქცევებზე და ეს ჩვენი ბავშვი ამას ვერ იტანდა, ანუ მისი ვერ გაქონდა ლოგოპედთან და მთლად შეძულდა იმ ქალის მოსვლა. ადვილად იმახსოვრებს ყველაფერს, განსაკუთრებით აქვს თვალის მეხსიერება კარგი. დავაკვირდით იმასაც რომ მისი ბაღის ამხანაგებს შეუძლიათ ბაღში ნანახი მის მშობლებს მიუტანონ ენით ანუ მოუყვნენ რა მოხდა იმ დღეს. ამას კიდევ ასეთები არ ახასიათებს, არასდროს არაფერს ამბობს ბაღში რა ხდებოდა ან რამე. გვეუბნებიან რომ აქვს ქცევის პრობლემები რომლის გამოსწორებას სჭირდება სპეციფიკური მიდგომა... გვეშინია რომ მენტალურად ვერ განვითარდება როგორც მისი ტოლები. თერაპევტმა გვითხრა როგორც უნდა მოვიქცეთ, ანუ ბავშვი უნდა ჩავრთოდ საზოგადოებრივ აქტივობებში. ვასეირნოთ სუფთა ჰაერზე, ვუყიდოთ რამე შინაური ცხოველი და ა.შ. მას ასევე ჰყავს 1 წლის დაიკო, ექიმმა გვითხრა რომ ისიც რისკის ჯგუფშია იმიტომ რომ ქცევა არის გადამდები და შეიძლება მისი ძმისგან გადაიღოსო. ვცდილობთ ეკრანთან და ტელეფონთან არ მივუშვათ. იმიტომ რომ ბიჭს ყოველთვის მულტფილმებს ვაყურებინებდით ტელეფონში და იმანაც გავლენა მოახდინა მის ტვინზე. რა უნდა ვქნათ და რა მოვიმოქმედოთ რომ 4 წლის ბიჭმა თავის თანატოლებს დაეწიოს ქცევითი განვითარებაში. და რა იყოს მათზე უკან დახეული მენტალურად. გვირჩიეთ კიდევ დამატებით რამე. მადლობა

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

ყავამანია

ყავამანია
ბარისტასათვის ყოველი სასმელი - შედევრია. იმისათვის, რომ შექმნა ის, ძალიან ბევრი რამის ცოდნაა საჭირო, გარდა ამისა, დიდი ფანტაზიის გარეშეც არაფერი გამოვა!

.

სიტყვა "ბარისტა" იტალიურიდან მოდის და თავდაპირველად ნიშნავდა ყავის სახარში აპარატის, მანქანის ოპერატორს. ახალდაფქვილი ყავის მარცვლების მათრობელი სურნელი ადამიანთა უმრავლესობას სასიამოვნო თრთოლას ჰგვრის. ბევრს ეჩვენება, რომ ეს სურნელი ბევრად სჯობს ნატიფი ფრანგული სუნამოების სურნელს. ვინც ნამდვილად ასე თვლის, ალბათ ღირს, ბუნების ამ საოცრებას დაუკავშიროს თავისი პროფესია და ყავის დამზადების მაღალი კლასის სპეციალისტი გახდეს.

  • მარცვლები უნდა ბზინავდნენ

ბარისტას - ყავის სახარში მანქანის ოპერატორის პროფესიის არსი დღესაც არ შეცვლილა. დროთა განმავლობაში კი მოდუღებას უფრო რთული ოპერაციები დაემატა: სასმელის ზედაპირზე ნახატის შექმნა, ყავის მორთვა ყველა შესაძლო საშუალებით, ახალი, ორიგინალური "კოქტეილებისა" და მათი სახელწოდებების მოფიქრება. ამის დაუფლება შესაძლებელია სპეციალურ კურსებზე.

აქ ზედმიწევნით გაეცნობით ყავის ისტორიას, გაგარკვევენ მარცვლებში, შეგასწავლიან ტექნიკასთან ურთიერთობას და სასმელების მომზადებას.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ყავის მარცვლები ორ ძირითად სახეობად იყოფა:

  1. არაბიკა (უფრო მაღალი სახეობა, რაც ყავას სიმჟავეს მატებს);
  2. რობუსტა (უფრო დაბალი ხარისხის, რომელიც ყავას სიმწარეს აძლევს).

გამოცდილი ბარისტა მათ თვალის ერთი შევლებითაც არჩევს. მან ასევე კარგად იცის, რომ ყავის მარცვლები უნდა ბზინავდნენ, ბზინვარება იმის მაჩვენებელია, რომ ყავა "ცოცხალია". ყავის სახარში მანქანის მართვის გარდა საჭიროა კარგად ხმარობდე ყავის საფქვავს, ფილტრებს, ასევე მნიშვნელოვანია საჭირო "სწორი" ჭურჭლის შერჩევა. ბარისტას მოვალეობებში შედის აგრეთვე აქსესუარების მომზადება: ავტომატი და ყავის საფქვავი საჭიროა მუდამ იდეალურად სუფთა იყოს. ფინჯნები უნდა იყოს გახურებული, რადგან ესპრესოს გემო ცხელ ჭურჭელში უფრო სიღრმისეული და მრავალფეროვანია. აუცილებელია თვალყურის დევნება ყავის მარცვებისთვის - არ უნდა დავუშვათ მათი გადახურება, წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი შეიძლება დაიწვას.

  • ათვლა წამებში ხდება

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

ბარისტა აგრეთვე თვალყურს ადევნებს იმას, რომ წნევა ყავის მანქანაში მუდმივი იყოს და უტოლდებოდეს 8-9 ბარს (ორთქლის წნევის საზომი ერთეული). ასეთ პირობებში ყავის ექსტრაქცია ოპტიმალურად ხდება - ესპრესოს კალსიკური ფინჯანი (40მლ) 22-26 წამში ივსება. თუ ყავა 30წმ-ზე დიდხანს მოედინება, მაშინ ის წყალში გამოყოფს მწარე ნივთიერებას, ხოლო სასმელის გემო უარესდება. სწორად მოდუღებული ყავის ზედაპირზე უნდა იყოს ყავისფერი ქაფი - თეთრი ლაქების არსებობა დაუშვებელია. არსებობს კიდევ უამრავი საიდუმლო, რომელთაც ყავის მომზადების სპეციალისტები ფლობენ.

  • ვისწავლოთ სასწაულის მოდუღება!

როგორც პროფესიონალები აღიარებენ, ყველაზე რთულად მოსამზადებელი სასმელი - ეს, როგორი უცნაურიც უნდა იყოს, არის უბრალო ესპრესო. ბევრი რამდენიმე დღეს ხარჯავს, რომ მიაღწიოს სწორ ნაფქვავს და მინიმალურ ნარჩენ გემოს.

ასევე დაგაინტერესებთ
როგორ უწყობს ხელს ყავის მარცვლები ალცჰაიმერის დაავადების და პარკინსონის პრევენციას
ყავის რეგულარულად დალევა ხელს უწყობს გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის პრევენციას

ადამიანთა უმრავლესობას ყავის გარეშე არსებობა ვერ წარმოუდგენია. მაგრამ ყავის სწორად მომზადებაში ყველა როდი ერკვევა. მის სწორად მომზადებას კი დიდი მნიშვნელობა აქვს, რადგან წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეს სასმელი თავის ბევრ ღირსებას და სასარგებლო თვისებას კარგავს და შეიძლება მავნებელ სასმელადაც კი იქცეს.

  1. იმისათვის, რომ ყავამ თავისი საუკეთესო თვისებები შეინარჩუნოს, ყავის მარცვალი უნდა მოიხალოს ნელ ცეცხლზე, თან ხშირად უნდა მოვურიოთ, ყავამ უნდა მიიღოს წაბლისფერი და არა შავი ფერი. ზედმეტად მოხალული ყავა დაკარგავს ეთეროვან ზეთებს და მომწარო გემოს მიიღებს.
  2. მოხალული ყავა იმავე ტაფაზე არ უნდა დავტოვოთ გასაციებლად, არამედ უნდა დავყაროთ საცერზე ან სუფთა ფიცარზე.
  3. კარგად გაციებული, მოხალული ყავის მარცვლები ჩავყაროთ ჰერმეტულად დახურულ ყავისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში და შევინახოთ მშრალ ადგილას.
  4. დაფქვილი ყავა შენახვის დროს ნაწილობრივ კარგავს გემოს და არომატს. ამიტომ ყავა უნდა დაიფქვას საჭიროების მიხედვით.
  5. ყავის დაფქვა წარმოებს სპეციალურ ყავის საფქვავში. რაც უფრო წმინდად დავფქვავთ ყავას, მით მეტ ნაყენს მივიღებთ.
  6. დაფქვილ, გამზადებულ ყავას (ერთი-ერთნახევარი ჩაის კოვზი ერთ ყავის ჭიქა წყალზე - გემოვნების მიხედვით) დავასხათ ცხელი წყალი, დავდგათ ცეცხლზე და როგორც კი დაიწყებს ადუღებას, მაშინვე გადმოვდგათ, ცოტა ხანს გავაჩეროთ და დავასხათ ჭიქებში. შაქარი შეიძლება ყავასთან ერთად ჩავყაროთ ადუღებამდე ან ცალკე მივიტანოთ სუფრაზე საშაქრით.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

ყავამანია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ყავამანია

.

სიტყვა "ბარისტა" იტალიურიდან მოდის და თავდაპირველად ნიშნავდა ყავის სახარში აპარატის, მანქანის ოპერატორს. ახალდაფქვილი ყავის მარცვლების მათრობელი სურნელი ადამიანთა უმრავლესობას სასიამოვნო თრთოლას ჰგვრის. ბევრს ეჩვენება, რომ ეს სურნელი ბევრად სჯობს ნატიფი ფრანგული სუნამოების სურნელს. ვინც ნამდვილად ასე თვლის, ალბათ ღირს, ბუნების ამ საოცრებას დაუკავშიროს თავისი პროფესია და ყავის დამზადების მაღალი კლასის სპეციალისტი გახდეს.

  • მარცვლები უნდა ბზინავდნენ

ბარისტას - ყავის სახარში მანქანის ოპერატორის პროფესიის არსი დღესაც არ შეცვლილა. დროთა განმავლობაში კი მოდუღებას უფრო რთული ოპერაციები დაემატა: სასმელის ზედაპირზე ნახატის შექმნა, ყავის მორთვა ყველა შესაძლო საშუალებით, ახალი, ორიგინალური "კოქტეილებისა" და მათი სახელწოდებების მოფიქრება. ამის დაუფლება შესაძლებელია სპეციალურ კურსებზე.

აქ ზედმიწევნით გაეცნობით ყავის ისტორიას, გაგარკვევენ მარცვლებში, შეგასწავლიან ტექნიკასთან ურთიერთობას და სასმელების მომზადებას.

ყავის მარცვლები ორ ძირითად სახეობად იყოფა:

  1. არაბიკა (უფრო მაღალი სახეობა, რაც ყავას სიმჟავეს მატებს);
  2. რობუსტა (უფრო დაბალი ხარისხის, რომელიც ყავას სიმწარეს აძლევს).

გამოცდილი ბარისტა მათ თვალის ერთი შევლებითაც არჩევს. მან ასევე კარგად იცის, რომ ყავის მარცვლები უნდა ბზინავდნენ, ბზინვარება იმის მაჩვენებელია, რომ ყავა "ცოცხალია". ყავის სახარში მანქანის მართვის გარდა საჭიროა კარგად ხმარობდე ყავის საფქვავს, ფილტრებს, ასევე მნიშვნელოვანია საჭირო "სწორი" ჭურჭლის შერჩევა. ბარისტას მოვალეობებში შედის აგრეთვე აქსესუარების მომზადება: ავტომატი და ყავის საფქვავი საჭიროა მუდამ იდეალურად სუფთა იყოს. ფინჯნები უნდა იყოს გახურებული, რადგან ესპრესოს გემო ცხელ ჭურჭელში უფრო სიღრმისეული და მრავალფეროვანია. აუცილებელია თვალყურის დევნება ყავის მარცვებისთვის - არ უნდა დავუშვათ მათი გადახურება, წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი შეიძლება დაიწვას.

  • ათვლა წამებში ხდება

ბარისტა აგრეთვე თვალყურს ადევნებს იმას, რომ წნევა ყავის მანქანაში მუდმივი იყოს და უტოლდებოდეს 8-9 ბარს (ორთქლის წნევის საზომი ერთეული). ასეთ პირობებში ყავის ექსტრაქცია ოპტიმალურად ხდება - ესპრესოს კალსიკური ფინჯანი (40მლ) 22-26 წამში ივსება. თუ ყავა 30წმ-ზე დიდხანს მოედინება, მაშინ ის წყალში გამოყოფს მწარე ნივთიერებას, ხოლო სასმელის გემო უარესდება. სწორად მოდუღებული ყავის ზედაპირზე უნდა იყოს ყავისფერი ქაფი - თეთრი ლაქების არსებობა დაუშვებელია. არსებობს კიდევ უამრავი საიდუმლო, რომელთაც ყავის მომზადების სპეციალისტები ფლობენ.

  • ვისწავლოთ სასწაულის მოდუღება!

როგორც პროფესიონალები აღიარებენ, ყველაზე რთულად მოსამზადებელი სასმელი - ეს, როგორი უცნაურიც უნდა იყოს, არის უბრალო ესპრესო. ბევრი რამდენიმე დღეს ხარჯავს, რომ მიაღწიოს სწორ ნაფქვავს და მინიმალურ ნარჩენ გემოს.

ადამიანთა უმრავლესობას ყავის გარეშე არსებობა ვერ წარმოუდგენია. მაგრამ ყავის სწორად მომზადებაში ყველა როდი ერკვევა. მის სწორად მომზადებას კი დიდი მნიშვნელობა აქვს, რადგან წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეს სასმელი თავის ბევრ ღირსებას და სასარგებლო თვისებას კარგავს და შეიძლება მავნებელ სასმელადაც კი იქცეს.

  1. იმისათვის, რომ ყავამ თავისი საუკეთესო თვისებები შეინარჩუნოს, ყავის მარცვალი უნდა მოიხალოს ნელ ცეცხლზე, თან ხშირად უნდა მოვურიოთ, ყავამ უნდა მიიღოს წაბლისფერი და არა შავი ფერი. ზედმეტად მოხალული ყავა დაკარგავს ეთეროვან ზეთებს და მომწარო გემოს მიიღებს.
  2. მოხალული ყავა იმავე ტაფაზე არ უნდა დავტოვოთ გასაციებლად, არამედ უნდა დავყაროთ საცერზე ან სუფთა ფიცარზე.
  3. კარგად გაციებული, მოხალული ყავის მარცვლები ჩავყაროთ ჰერმეტულად დახურულ ყავისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში და შევინახოთ მშრალ ადგილას.
  4. დაფქვილი ყავა შენახვის დროს ნაწილობრივ კარგავს გემოს და არომატს. ამიტომ ყავა უნდა დაიფქვას საჭიროების მიხედვით.
  5. ყავის დაფქვა წარმოებს სპეციალურ ყავის საფქვავში. რაც უფრო წმინდად დავფქვავთ ყავას, მით მეტ ნაყენს მივიღებთ.
  6. დაფქვილ, გამზადებულ ყავას (ერთი-ერთნახევარი ჩაის კოვზი ერთ ყავის ჭიქა წყალზე - გემოვნების მიხედვით) დავასხათ ცხელი წყალი, დავდგათ ცეცხლზე და როგორც კი დაიწყებს ადუღებას, მაშინვე გადმოვდგათ, ცოტა ხანს გავაჩეროთ და დავასხათ ჭიქებში. შაქარი შეიძლება ყავასთან ერთად ჩავყაროთ ადუღებამდე ან ცალკე მივიტანოთ სუფრაზე საშაქრით.