რას შეიცავს ქიშმიში და მისი რა რაოდენობით მიღებაა რეკომენდებული - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რას შეიცავს ქიშმიში და მისი რა რაოდენობით მიღებაა რეკომენდებული

წყლის შემცველობის გარეშე, საკვები ნივთიერებები ბევრად უფრო კონცენტრირებული ხდება. ეს ასევე ნიშნავს, რომ შაქარი უფრო კონცენტრირებულია.

დაახლოებით 43 გრამი ქიშმიში შეიცავს:

  • კალორია - 129 კკალ;
  • ცილა - 1,42 გრამი;
  • ბოჭკო - 2 გრამი;
  • ცხიმი - 0,1 გრამი;
  • ნახშირწყლები - 34 გრამი;
  • შაქარი - 28 გრამი;
  • კალციუმი - 27 მგ;
  • რკინა - 0,8 მგ;
  • მაგნიუმი - 16 მგ;
  • კალიუმი - 320 მგ;
  • ნატრიუმი - 11 მგ

რატომ არის ქიშმიში სასარგებლო?

მდიდარია ანტიოქსიდანტებით

ისევე, როგორც ყურძენი, ქიშმიშიც არის ანტიოქსიდანტების კარგი წყარო. შეიცავს პოლიფენოლებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ორგანიზმის თავისუფალ რადიკალებთან ბრძოლას, ამცირებენ ანთებას. ასევე ქიშმიში სასარგბელოა ტვინის ჯანმრთელობისთვის, რაც დაკავშირებულია კოგნიტური ფუნქციის გაძლიერებასთან და დაავადებებისგან დაცვასთან, როგორიცაა ალცჰაიმერი და დემენცია.

ქიშმიში შეიცავს რკინას.

კარგია გულის ჯანმრთელობისთვის.

რკინა ხელს უწყობს სისხლის ნაკადის გაუმჯობესებას, რაც დადებითად აისახება გულის ჯანმრთელობაზე. რკინა კარგად რომ შეიწოვოს, ის უნდა მიიღოთ C ვიტამინთან. ქიშმიშს აქვს ეს საკვები ნივთიერებაც, ასე რომ თქვენ იღებთ ორივეს ერთი წყაროდან.

შეიცავს კალციუმს, რომელიც სასარგებლოა ძვლების ჯანმრთელობისთვის

კალციუმი აუცილებელია ძვლებისთვის, კბილებისთვის, ამასთან კალციუმი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს კუნთების ფუნქციონირებაში და ეხმარება ტვინიდან კუნთებისკენ შეტყობინებების გადაცემას.

ქიშმიშს აქვს მცირე რაოდენობით ცილა

ცილა ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის სტაბილურობის შენარჩუნებას

ბოჭკოს კარგი წყაროა

ცილის მსგავსად, ბოჭკო ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის სტაბილურად შენარჩუნებას. ბოჭკო არის ორგანიზმისთვის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერება, რომელიც ხელს უწყობს ანთების შემცირებას და ასევე აუმჯობესებს ნაწლავების ჯანმრთელობას. მიუხედავად იმისა, რომ ერთ მუჭა ქიშმიში არის მთელი დღისთვის საჭირო ბოჭკოების მხოლოდ მცირე ნაწილი, მისი დამატება შვრიის ფაფაში ან სხვა საკვებში, ხელს შეუწყოს ბოჭკოს რაოდენობის გაზრდას.

ქიშმიში შეიცავს შაქრის კონცენტრირებულ რაოდენობას თითო პორციაში, რის გამოც როგორც წესი, აუცილებელია მისი ზომიერად მირთმევა. რეკომენდებულია დღეში ერთი მუჭა ქიშმიშის მიღება. დიაბეტის არსებობის შემთხვევაში აუცილებელია მისი რაოდენობის შეზღუდვა.

ქიშმიშის ყიდვისას უმჯობესია აირჩიოთ ქიშმიში, რომელსაც არ აქვს დამატებული შაქარი და უნდა იყოს ორგანული.