რატომ უნდა მივირთვათ ქიშმიში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ უნდა მივირთვათ ქიშმიში

ქიშმიში მინერალების, ენერგიისა და ორგანიზმისთვის საჭირო ელემენტების კარგი წყაროა.

ქიშმიში და მისი თვისებები:

  • ამცირებს ანემიის განვითარების რისკს - ქიშმიშში შემავალი რკინა და თუთია მონაწილეობენ სისხლის წითელი უჯრედების ფორმირებაში და ხელს უწყობენ ორგანიზმის ჟანგბადით მომარაგებას;
  • ამცირებს მჟავიანობას - ქიშმიში შეიცავს რკინას, მაგნიუმს, კალიუმს, რაც ხელს უწყობს მჟავიანობის შემცირებას. იგი აღადგენს ორგანიზმის მჟავა - ტუტოვან ბალანსს;
  • ამცირებს გულის დაავადებების განვითარების რისკს - ქიშმიშის რეგულარული მიღება კარდიოვასკულარული დაავადების პრევენციას უზრუნველყოფს;
  • იცავს თვალს - ქიშმიში კარგი ანტიოქსიდანტია. ის ხელს უშლის თავისუფალი რადიკალების მიერ თვალის უჯრედების დაზიანებას, იცავს თვალს ასაკთან დაკავშირებული დარღვევების განვითარებისგან;
  • უნარჩუნებს კანს სიჯანსაღეს - C ვიტამინის, სელენის და თუთიის შემცველობის წყალობით, ქიშმიშის მიღება ხელს უშლის კანის დაბერებას;
  • აძლიერებს ძვლებს - ქიშმიში შეიცავს კალციუმს, რაც უზრუნველყოფს ძვლის სიძლიერეს;
  • აქვს ანტიკანცეროგენული მოქმედება - ქიშმიში ანტიოქსიდანტების კარგი წყაროა. ისინი ორგანიზმს თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედებისგან იცავენ (თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედება კი ზოგიერთი ტიპის სიმსივნის განვითარების რისკ-ფაქტორია);
  • ეხმარება მონელების პროცესს;

ასევე ქიშმიში ამცირებს სხვა არაჯანსაღი ტკბილეულისადმი ლტოლვას.