კომბოსტო განსაკუთრებით სასარგებლოა 50 წლის შემდეგ
კომბოსტოს შემადგენლობაში შემავალ სასარგებლო ნივთიერებებს შეუძლია გამაახალგაზრდავებელი ზემოქმედება მოახდინოს ორგანიზმზე. გარდა ამისა, ბოსტნეულს აქვს კიბოს საწინააღმდეგო თვისებები და დადებითად მოქმედებს ნაწლავებზე.
გარდა იმისა, რომ ამცირებს კიბოს მრავალი სახეობის რისკს, კომბოსტო ასევე შეიცავს ბევრ საკვებ ნივთიერებას, ვიტამინს და ანტიოქსიდანტებს. პროდუქტი კარგად შეიწოვება ორგანიზმის მიერ და შეიცავს უამრავ ბოჭკოს. ნებისმიერი კომბოსტო - თეთრი კომბოსტოდან ყვავილოვან კომბოსტომდე - დადებითად მოქმედებს ნაწლავის მიკრობიომზე.
კომბოსტო ამცირებს შაქრისა და ქოლესტერინის დონეს ორგანიზმში, ასევე აუმჯობესებს გონებრივ შესაძლებლობებს. ბოსტნეული შეიცავს ასკორბინის მჟავას, რომელსაც შეუძლია მნიშვნელოვნად გააძლიეროს იმუნური სისტემა.
კომბოსტოს ჭამა გავლენას ახდენს ჰორმონალურ დონეზე. კერძოდ, ის ამცირებს ქალის შარდ-სასქესო სისტემის დაავადებების განვითარების რისკს.