მწვანე ჩაის გადაჭარბებული მოხმარება ჯანმრთელობისთვის საზიანო შეიძლება აღმოჩნდეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მწვანე ჩაის გადაჭარბებული მოხმარება ჯანმრთელობისთვის საზიანო შეიძლება აღმოჩნდეს

ხშირად ადამიანები შეცდომით აღიქვამენ მწვანე ჩაის, როგორც ყავის სრულიად უსაფრთხო შემცვლელს, ისე რომ არ ფიქრობენ მის შესაძლო უარყოფით შედეგებზე ჯანმრთელობასა და თუნდაც პირად ცხოვრებაზე.

მწვანე ჩაი შეიცავს დიდი რაოდენობით კოფეინს, რომელსაც შეუძლია შეუმჩნეველი უარყოფითი გავლენა მოახდინოს ნერვულ სისტემაზე, განსაკუთრებით დიდი ქალაქების მაცხოვრებლებზე, რომლებიც უკვე განიცდიან მუდმივ სტრესს. ამან შეიძლება გამოიწვიოს გაღიზიანება, ძილის პრობლემები და ქრონიკული დაღლილობა, რაც საბოლოოდ გავლენას ახდენს პროდუქტიულობაზე, შრომისუნარზე და სხვებთან ურთიერთობაზე.

ზოგს მიაჩნია, რომ მწვანე ჩაის დალევა მათ ეხმარება წონის დაკლებაში, რადგან ფიქრობენ, რომ სვამენ ბევრ სითხეს, მაგრამ ეს მცდარი წარმოდგენაა.

მწვანე ჩაი არის საკვები ორგანიზმისთვის და თქვენ კი დღეში ჯერ კიდევ ბევრი წყლის დალევა გჭირდებათ. ჩაი კი მხოლოდ დანამატია, როგორც წვენი.

არ უნდა გამოიყენოთ ბოროტად მწვანე ჩაი, რადგან მას შეუძლია იმუნიტეტის დაქვეითება.

სასმელი განსაკუთრებით საშიშია საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის. მას შეუძლია კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში სპაზმების განვითარების პროვოცირება, კუჭში მჟავიანობის მომატება და ნაღვლის ბუშტის ფუნქციის დარღვევა. გირჩევთ ამ სასმელს შეხედოთ როგორც მატონიზირებელ საშუალებას, რომელიც მოითხოვს ზომიერებას და მოხმარებისადმი გაცნობიერებულ მიდგომას.

რომელი დაავადებებისგან გვიცავს მწვანე ჩაი

ეს სასმელი ძალიან სასარგებლოა.

მწვანე ჩაის რეგულარული ზომიერი მოხმარება ამცირებს დიაბეტის, გულ-სისხლძარღვთა და კიბოს დაავადებების განვითარების რისკს და ასევე აუმჯობესებს იმუნიტეტს.

შავი ფერმენტირებული, ისევე როგორც მწვანე ან თეთრი არაფერმენტირებული ჩაის შემადგენლობაში ბევრი სასარგებლო ნივთიერებაა: ვიტამინები B1, B2, PP, პროვიტამინი A, მინერალები, ორგანული მჟავები, ტანინები, კოფეინი, აგრეთვე მაღალი ანტიოქსიდანტური აქტივობის ელემენტები (კერძოდ, კატეხინები და თეაფლავინი). თუმცა, ზოგიერთი სახის მწვანე ჩაის ჭიქაში კოფეინის შემცველობა შეიძლება შევადაროთ ფინჯან ყავას.

კოფეინის შემცველი სასმელების გადაჭარბებულმა მოხმარებამ, ჩაის ჩათვლით, შეიძლება უარყოფითი გავლენა მოახდინოს ნერვულ და გულ-სისხლძარღვთა სისტემებზე, ხოლო ტანინებმა შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ფუნქციონირებაზე და გარკვეული საკვები ნივთიერებების, განსაკუთრებით რკინის შეწოვაზე. ბაცი ჩაის დალევა შესაძლებელია დღეში სამიდან ხუთ ჭიქამდე.

ყველაზე სასარგებლოა ახლად მომზადებული სასმელი, რომელიც შეიცავს ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს. თუმცა, ჩაის სარგებელი მცირდება, თუ მას შაქარს, მძიმე ნაღებს ან მურაბას დავუმატებთ. ასევე, ჩაი არ უნდა დავლიოთ საკონდიტრო ნაწარმთან, ტკბილეულთან ერთად. ყოველივე ეს აუცილებლად იწვევს მარტივი ნახშირწყლების მოხმარების გაზრდას და შედეგად, ჭარბი წონის, სიმსუქნის და მასთან დაკავშირებული დაავადებების განვითარების რისკს.

როგორც ტკბილეულის ჯანსაღი ალტერნატივა, შეგიძლიათ ჩაის დაამატოთ ახალი, ან გაყინული ხილი ან ჩირი. ეს სასმელის გემოს უფრო მრავალფეროვან და საინტერესოს გახდის, შაქრის გამორიცხვაში დაგეხმარებათ და დამატებით გაამდიდრებს თქვენს დიეტას სასარგებლო საკვები ნივთიერებებით.