რომელი საკვები პროდუქტები ამცირებენ ტრიგლიცერიდების დონეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საკვები პროდუქტები ამცირებენ ტრიგლიცერიდების დონეს

მაგრამ ჭარბი ტრიგლიცერიდების შემთხვევაში, ის ინახება სხეულის სხვადასხვა ნაწილში, როგორიცაა მუცელი, თეძო და მკლავები.

ტრიგლიცერიდების გაზრდილი დონე დაკავშირებულია გულის დაავადებებთან, განსაკუთრებით იმ პაციენტებში, რომლებსაც აქვთ ცუდი ქოლესტერინის მაღალი დონე.

სხვადასხვა ტიპის ცხიმებისა და ნივთიერებების სასურველი რაოდენობა ყოველდღიურ რაციონში:

  • ომეგა-6 ცხიმოვანი მჟავები უნდა შეადგენდეს ყოველდღიური კალორიების 5%-დან 10%-ს;
  • ნაჯერი ცხიმები უნდა შეადგენდეს ყოველდღიური კალორიების არაუმეტეს 5%-ს ან 6%-ს;
  • ტრანს ცხიმები არ უნდა იყოს დღიური კალორიების 1 პროცენტზე მეტი

საუკეთესო საკვები ტრიგლიცერიდების დონის შესამცირებლად:

შვრია - მდიდარია ბოჭკოებით. ბოჭკოებით მდიდარ საკვებს მეტი დრო სჭირდება მონელებისთვის, რაც ხელს უშლის სისხლში შაქრის დონის ზრდას და იწვევს ტრიგლიცერიდების ნაკლებ გამოყოფას.

ყვავილოვანი კომბოსტო - მდიდარია ბოჭკოებით და შეიცავს ნახშირწყლების მცირე რაოდენობას.

ისპანახი - ვიტამინების კარგი წყაროა და ასევე ტრიგლიცერიდების შესამცირებელ საკვებს შორისაა.

ბროკოლი - კიდევ ერთი მწვანე ბოსტნეულია, რომელსაც შეუძლია შეამციროს ტრიგლიცერიდების დონე.

კომბოსტო - ამცირებს ტრიგლიცერიდებს და მდიდარია K ვიტამინით.

ლობიო და პარკოსნები - ცილის და ბოჭკოს კარგი წყაროა.

ორაგული - ორაგული ომეგა-3 ცხიმებით მდიდარი თევზია. ის ხელს უწყობს ტრიგლიცერიდების მართვას და უზრუნველყოფს ორგანიზმს ცილით.

ზეითუნის ზეთი - ჯანსაღი ცხიმისა და ანტიოქსიდანტების კარგი წყაროა.

ყავისფერი ბრინჯი - ყავისფერი ბრინჯი ხელს უწყობს ტრიგლიცერიდების დონის შემცირებას. ამერიკის გულის ასოციაცია გირჩევთ დაამატოთ ყავისფერი ბრინჯი რაციონში ტრიგლიცერიდების გასაკონტროლებლად.

ავოკადო - სასარგებლო ცხიმისა და ბოჭკოს წყაროა. ბოჭკო და კარგი ცხიმი ხელს უწყობს სისხლში შაქრისა და ტრიგლიცერიდების დონის რეგულაციას.

თხილი - შეიცავს მონოუჯერ ცხიმებს, ბოჭკოს და ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც მართავენ ტრიგლიცერიდების დონეს.

მოცვი - შეიცავს ნაკლებ შაქარს, მეტ ბოჭკოს და სავსეა ანტიოქსიდანტებით.

ბანანი - შეიძლება იყოს კარგი შემცვლელი შაქრის ლტოლვის დასაკმაყოფილებლად და ასევე შეიცავს კალიუმს, მნიშვნელოვან მინერალს.

მარწყვი - შეუძლია ტრიგლიცერიდების შემცირება.

ციტრუსები - შეიცავს ფლავონოიდებს და ხსნად ბოჭკოებს, რომლებიც ზრდის კარგ ქოლესტერინს, ამცირებს ტრიგლიცერიდებს და ცუდ ქოლესტერინს.

ჟოლო - მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, აქედან გამომდინარე, შეიძლება ჩართული იყოს ტრიგლიცერიდების შემცირების პროცესში.

ნაკლებცხიმიანი რძის პროდუქტები - როგორიცაა რძე და იოგურტი, ხელს უწყობენ ტრიგლიცერიდების დონის მართვას.