/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიასახლისის კუთხე

მანდარინის მურაბა

მანდარინის მურაბა
ტკბილეული და ზოგადად, მურაბები მაინც და მაინც სასარგებლო არ არის, თუმცა თუ მაინც მურაბა უნდა მიირთვათ,

უმჯობესია არჩევანი მანდარინის მურაბაზე შეაჩეროთ, რადგან არ შეიცავს ნიტრატებს მასში არსებული ლიმონმჟავის წყალობით. ამასთან, გამორჩეულია სასიამოვნო გემოთი, სურნელით და ფერით.

მანდარინის ნაყოფი და უშუალოდ მურაბაც ზრდის ორგანიზმის წინააღმდეგობის უნარს ტოქსიკური ნივთიერებებისადმი, ხელს უწყობს ორგანიზმის ფუნქციონირებას ჟანგბადოვანი შიმშილის პირობებში, ამიტომ ის განსაკუთრებით სასარგებლო და აუცილებელია მწეველებისთვის.

მანდარინის რბილობი შეიცავს 90% წყალს, 1% ლიმონმჟავას, 8 % შაქარს. 100 გრამ რბილობში 25 მგ C ვიტამინია, კანში კი - 5%-მდე ეთერზეთი.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

C ვიტამინი აუცილებელია ორგანიზმისთვის. ის დადებითად მოქმედებს იმუნურ და ნერვულ სისტემებზე, ხელს უწყობს რკინის ათვისებას, არის ანტიოქსიდანტი. მანდარინში საკმაო რაოდენობითაა „დე“ და „კა“ ვიტამინები. „დე“ ვიტამინი ბავშვებში რაქიტის საპროფილაქტიკოდ მნიშვნელოვანი ნივთიერებაა. „კა“ ვიტამინი კი სისხლძარღვთა ელასტიურობის უზრუნველსაყოფად არის მნიშვნელოვანი. გარდა ამისა, მანდარინში არის „ბე“ ჯგუფის და „ა“ ვიტამინები. ისინი დადებითად მოქმედებენ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ფუნქციონირებაზე, ადამიანის გონებრივ შესაძლებლობებზე, აუმჯობესებს ნერვული სისტემის ფუნქციებსა და მხედველობას. თუმცა, გახსოვდეთ, რომ თავად მურაბა საკმაოდ კალორიულია და 100 გრამი პროდუქტი მთელ 204 კკალორიას შეიცავს, ამიტომ ზომიერება დაიცავით.

მანდარინის მურაბის სხვადასხვა რეცეპტი არსებობს. ჩვენ გაგიზიარებთ ცნობილი ფილოლოგის, მანანა მაისურაძის მიერ რეკომენდებულ რეცეპტს, რომლითაც მურაბა ძალიან გემრიელი და არომატული გამოდის. ქალბატონი მანანა გვირჩევს, რომ სამურაბედ წვრილი და მკვრივი მანდარინი შევარჩიოთ.

მანდარინი ჩანგლით ფრთხილად დაჩხვლიტეთ, დაასხით მდუღარე წყალი, აცადეთ გაციება და შემდეგ გადაწურეთ. ეს პროცედურა გაიმეორეთ სამჯერ. შემდეგ 1 კგ მანდარინს დააყარეთ ამდენივე შაქარი, დაასხით 1 ჩაის ჭიქა წყალი და წამოადუღეთ. გააჩერეთ, გაცივდეს. ასე აკეთეთ დაახლოებით 6-ჯერ მაინც. როცა წვენი შესქელდება, ქილებში გადაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რამდენიმე რჩევა იდეალური სისუფთავის შესანარჩუნებლად
რამდენიმე რჩევა იდეალური სისუფთავის შესანარჩუნებლად
როგორ მოვიშოროთ თავიდან კანალიზაციის უსიამოვნო სუნი
სრულად
ჯანსაღი კვება და ქართული სამზარეულო
ჯანსაღი კვება და ქართული სამზარეულო
ჯანსაღი კვების აუცილებლობა ცალსახაა. მრავალი პროფესიონალის მიერ კვება განიხილება, როგორც უმთავრესი ფაქტორი ადამიანის ორგანიზმის პოზიტიური თუ ნეგატიური ფუნქციონირებისთვის.
სრულად
ხუთი ყველაზე გავრცელებული შეცდომა საყოფაცხოვრებო ნივთების ყიდვისას
ხუთი ყველაზე გავრცელებული შეცდომა საყოფაცხოვრებო ნივთების ყიდვისას
გაყიდვების სეზონზე ძალიან ადვილია თავის დაკარგვა და ძალიან ძნელი – ყველაფრის ყიდვის სურვილის დათრგუნვა.
სრულად
რამდენად ხშირად უნდა მოწმინდოთ  იატაკი ტუალეტსა და აბაზანაში?
რამდენად ხშირად უნდა მოწმინდოთ იატაკი ტუალეტსა და აბაზანაში?
ტუალეტი და აბაზანა ის ადგილებია, სადაც ჰიგიენა განსაკუთრებულ როლს ასრულებს.
სრულად
საწებლის მომზადება ზაფხულიდან იწყება
საწებლის მომზადება ზაფხულიდან იწყება
გთავაზობთ რამდენიმე საწებლის რეცეპტს:
სრულად
დავივიწყოთ მავნე საყოფაცხოვრებო ჩვევები
დავივიწყოთ მავნე საყოფაცხოვრებო ჩვევები
ადამიანები მავნე ჩვევებისგან გათავისუფლებას გამუდმებით ცდილობენ.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
კატეგორია : რჩევები

-დიდხანს და აკვირდოთ და და ადგინეთ რომ ის პროდიქტები რომლებიც შედარებით მეტ სისველეს შეიხავენ ანუ წყალს მწყენს.მექმნება პრობლემა ზოგი მიცელს მტკენს ზოგჯწრ წმევა მეწევა ზოგჯწრ მჟაბიანობა მემატება.ზოგჯწრ ჰადანეტებული წყირვილის გამხსა მიჩნდება.იმეტეაად კი მკავიანობას მიმატებს.მარატქლია პრობლემა მაქვს საჭმლისონელებია ფაქტია მაგრამ მე მაინტერესებს რა კავშირშია სველი პროდიქტები საჭმლისონელებია სოსტემის გაღოზიანებასთქნ?შეძლებთ ეს რომ ამკხსნათ?თუნდაც ბთქვად ერთ მაგალოთს მოგიყვანთ. კარტოფილი.რომელოც მეტ სიაველეს აიხავს და ნაკლებ ცხომს იყხოვს მომზადებისას ანუ თინსაც მკხარშვისას ნაკლები ცხიმის დამატებას იყხოვს იფრომვმებს მკავიანობას მიმატებს ვიდრე ის რომელოც მშრალია როცა მოხარშავ იშლება ეგრევე და ბევრ ცხიმის მოახმას იყხოვს ეს იფრო მრჰება მერჰება....ან ჰრეჩიხა ვთქვად თუ ბოლომდე გამოვაშრე ხარშვის დროს და ლამის ჩაკრობამდე მოვოყვანე ქვაბში ომას რომ ცხომაობასხაბ ცოტას და ბჭამ მერჰება და თუ ცოტა მაინც სულ ოდნავ მაონც დავიტივე სისვწლე თინდაც 1ჩაის კოვზი ის მერე მკავიანობას მინატებს.შეგიძლიათ ეს მომენტონახანათ?ზოგადათ ეს მომენტი.არგყხ9ვთ არ. ხემს დიაგნოზს და არც მკირნალობას.

კატეგორია : გინეკოლოგია

გამარჯობათ, გინეკოლოგიური გამოკვლევა გავიკეთე მესტრუაციის მე-11-ე დღეს და მაინტერესებს შედეგი როგორია, ასევე პოლიპი,იწვევს თუ არა უშვილობას? საშვილოსნოს ტანის ზომები: სიგრძე-43მმ, წინა-უკანა- 38მმ, სიგანე 49მმ. მოცულობა 42სმ. საშვილოსნო სადა კონტურებით,გადმოხრილი წინ და მცირედ მარცხნივ,ნორმალური ექოგენობის,მიომეტრიუმი ერთგვაროვანი.მიომეტრიუმის ექოსტრუქტურა საშუალომარცვლოვანი.აღინიშნება მიომეტრიუმის ვენების ვარიკოზი. ენდომეტრიუმის სისქე -8მმ.სამშრიანი სტრუქტურის.ღრუში მომატებული ექოგენობის პოლიპის მსგავსი უბანი ზომით 6×3,5მმ. მარჯვენა საკვერცხე 35×18×23მმ. მოცულობა - 7,5სმ (ნორმა 4-8 სმ).მასში ენდომეტრიომა ზომით 18×14მმ. მარცხენა საკვერცხე 33×24×30მმ. მოცულობა -12,5სმ (ნორმა 4-8 სმ).მასში დომინანტური ფოლიკული ზომით 18,5×16 მმ. საშვილოსნოს ყელის ზომები: 37×22მმ. ენდოცერვიკალური არხი არ არის დილატირებული. პარამეტრულ არეებში დოპლერული კვლევით ისახება მკვეთრად გაფართოებული სისხლძარღვები. დუგლასის ფოსო თავისუფალი.

სამკურნალო წერილები

სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
ასაკში, წონის მატებასთან ერთად, სახსრების პრობლემებიც დამეწყო.
სრულად

სამკურნალო წერილები

გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
ძალიან მინდა, თქვენს მკითხველებს ვასწავლო ჩემი საყვარელი წამლის რეცეპტი,
სრულად

სამკურნალო წერილები

კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამის წყალი ხელს უწყობს მენოპაუზის უარყოფითი სიმპტომების მოხსნას, ალების რაოდენობის შემცირებას და ძილის ნორმალიზებას.
სრულად

მანდარინის მურაბა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მანდარინის მურაბა

უმჯობესია არჩევანი მანდარინის მურაბაზე შეაჩეროთ, რადგან არ შეიცავს ნიტრატებს მასში არსებული ლიმონმჟავის წყალობით. ამასთან, გამორჩეულია სასიამოვნო გემოთი, სურნელით და ფერით.

მანდარინის ნაყოფი და უშუალოდ მურაბაც ზრდის ორგანიზმის წინააღმდეგობის უნარს ტოქსიკური ნივთიერებებისადმი, ხელს უწყობს ორგანიზმის ფუნქციონირებას ჟანგბადოვანი შიმშილის პირობებში, ამიტომ ის განსაკუთრებით სასარგებლო და აუცილებელია მწეველებისთვის.

მანდარინის რბილობი შეიცავს 90% წყალს, 1% ლიმონმჟავას, 8 % შაქარს. 100 გრამ რბილობში 25 მგ C ვიტამინია, კანში კი - 5%-მდე ეთერზეთი.

C ვიტამინი აუცილებელია ორგანიზმისთვის. ის დადებითად მოქმედებს იმუნურ და ნერვულ სისტემებზე, ხელს უწყობს რკინის ათვისებას, არის ანტიოქსიდანტი. მანდარინში საკმაო რაოდენობითაა „დე“ და „კა“ ვიტამინები. „დე“ ვიტამინი ბავშვებში რაქიტის საპროფილაქტიკოდ მნიშვნელოვანი ნივთიერებაა. „კა“ ვიტამინი კი სისხლძარღვთა ელასტიურობის უზრუნველსაყოფად არის მნიშვნელოვანი. გარდა ამისა, მანდარინში არის „ბე“ ჯგუფის და „ა“ ვიტამინები. ისინი დადებითად მოქმედებენ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ფუნქციონირებაზე, ადამიანის გონებრივ შესაძლებლობებზე, აუმჯობესებს ნერვული სისტემის ფუნქციებსა და მხედველობას. თუმცა, გახსოვდეთ, რომ თავად მურაბა საკმაოდ კალორიულია და 100 გრამი პროდუქტი მთელ 204 კკალორიას შეიცავს, ამიტომ ზომიერება დაიცავით.

მანდარინის მურაბის სხვადასხვა რეცეპტი არსებობს. ჩვენ გაგიზიარებთ ცნობილი ფილოლოგის, მანანა მაისურაძის მიერ რეკომენდებულ რეცეპტს, რომლითაც მურაბა ძალიან გემრიელი და არომატული გამოდის. ქალბატონი მანანა გვირჩევს, რომ სამურაბედ წვრილი და მკვრივი მანდარინი შევარჩიოთ.

მანდარინი ჩანგლით ფრთხილად დაჩხვლიტეთ, დაასხით მდუღარე წყალი, აცადეთ გაციება და შემდეგ გადაწურეთ. ეს პროცედურა გაიმეორეთ სამჯერ. შემდეგ 1 კგ მანდარინს დააყარეთ ამდენივე შაქარი, დაასხით 1 ჩაის ჭიქა წყალი და წამოადუღეთ. გააჩერეთ, გაცივდეს. ასე აკეთეთ დაახლოებით 6-ჯერ მაინც. როცა წვენი შესქელდება, ქილებში გადაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!