თუ მჭიდროდ დახურულ საპურეში ცოტა მარილს მოათავსებთ, პურს ობი აღარ მიეკარება - რჩევები დიასახლისებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თუ მჭიდროდ დახურულ საპურეში ცოტა მარილს მოათავსებთ, პურს ობი აღარ მიეკარება - რჩევები დიასახლისებს

მრავალი ნიუანსი თუ კულინარიული საიდუმლოა გასათვალისწინებელი, შეიძლება გავიაზროთ სხვათა გამოცდილებაც.გთავაზობთ საგულისხმო რჩევებს:

დამჭკნარი ბოსტნეულის (მწვანილის) გაცოცხლება შეიძლება, თუ მას ჯერ ცხელ წყალში გაავლებთ, ხოლო შემდეგ - ცივში.

კამა და ოხრახუში გამოცოცხლდება, თუ ცოტაოდენი ძმრით გაზავებულ წყალში მოათავსებთ.

სახეხს, რომელზეც ყველის გახეხვას აპირებთ, ზეთი წაუსვით. ამის შემდეგ მას ყველი აღარ მიეკრობა და უფრო ადვილადაც გახეხავთ.

თუ მჭიდროდ დახურულ საპურეში ცოტა მარილს მოათავსებთ, პურს ობი აღარ მიეკარება.

მაიონეზის ჩანაცვლება არაჟნით მარტივად შეიძლება, ამისთვის მასში 1 ჩაის კოვზი მდოგვი და კარგად მოხარშული, გახეხილი კვერცხის გული უნდა დაამატოთ.

როდესაც კარტოფილს ხარშავთ კანიანად, კანი ხშირად სკდება. ეს რომ არ მოხდეს, წყალში რამდენიმე წვეთი ძმარი ჩაამატეთ.

ძეხვის გადანაჭერზე სტაფილოს ან ლიმონის ნაჭერს თუ მოათავსებთ, ის დიდხანს არ გაფუჭდება.

მაგარი ხორცის ნაჭრის ძმარში ჩალბობის შემთხვევაში ის რბილდება.

ტოლმა რომ ქვაბის ძირზე არ მიიწვას, ვიდრე მოსახარშად ჩაალაგებთ, ქვაბში ჩადეთ მის სახურავზე უფრო პატარა თავსახური და ზემოდან კომბოსტოს ფოთლები დააფინეთ, ხოლო ამ ფოთლებზე ტოლმა დაალაგეთ.

კოტლეტი, თევზი, ხორცი ან ბლინი ტაფას რომ არ მიეკრას, გახურებული ტაფა უმი კვერცხის ცილით გაწმინდეთ.

გემრიელი, რძიანი ფაფის მოსამზადებლად წყალში უნდა მოხარშოთ მარცვლეული (ბრინჯი, ხორბალი) ან ბურღულეული, შემდეგ დაამატოთ ადუღებული რძე და ხარშვა გააგრძელოთ.

ერბოკვერცხი ფუმფულა რომ გამოვიდეს, 1 ჭიქა კვერცხს დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი წყალი და კარგად ათქვიფეთ.

კვერცხის ცილა უფრო სწრაფად რომ აითქვიფოს, თქვეფის დაწყებამდე მაცივარში უნდა გააცივოთ და როდესაც გამოიღებთ, ცოტა მარილი ან რამდენიმე წვეთი ლიმონი დაამატოთ, კვერცხის გულს კი პირიქით - სითბო და შაქარი უყვარს.

იმისათვის, რომ ხორცს შეწვის შემდეგ ოქროსფერი ქერქი ჰქონდეს, შეწვამდე თაფლი უნდა წაუსვათ.

შემწვარი ღვიძლი რბილი იქნება, თუ შეწვის წინ შაქარს მოაყრით.

კვერცხი ხარშვის დროს რომ არ დასკდეს, მოხარშვის წინ ცივ წყალში უნდა გარეცხოთ.

ღია ქვაბში იკარგება ვიტამინების 20%, ხოლო დახურულში ხარშვისას - მხოლოდ 5%.

ლიმონიდან მეტი წვენი რომ გამოწუროთ, გაჭრის წინ მოათავსეთ 5 წუთით ცხელ წყალში.

ნუ გადაყრით ტკბილი წიწაკის თესლს მისი მომზადების დროს, მოაგროვეთ და გააშრეთ, ზამთარში ეს თესლი შეგიძლიათ სადილის მომზადებისას გამოიყენოთ. თესლი უფრო მეტ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, ვიდრე წიწაკა და კერძს სასიამოვნო არომატს აძლევს.

რძე ხარშვის დროს ქვაბის ფსკერს რომ არ მიეწვას, ქვაბს რძის ჩასხმამდე ცივი წყალი უნდა მოავლოთ.

ბოსტნეული უნდა გარეცხოთ და დაჭრათ უშუალოდ კერის მომზადების წინ.სტაფილოს კარგი გემო რომ ჰქონდეს, ის მხოლოდ 5-10 წუთის მანძილზე უნდა ხარშოთ.