/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ მყავს ბიᲭი ამა წლის აგცისტოᲨი გახდა 20 Თვის, დადის კერᲫო ბაᲦᲨი, ამ ბოლო სამი Თვის განმავლობაᲨი უკვე რამოდენიმეჯერ ჰქონდა ბაქტერია ყელის, ტესტი გავუკეᲗეᲗ და ყელᲨი ბაქტერია ჰქონდა , ნუ საზᲦვარგარეᲗ ვცხოვრობᲗ და სახელს ვერ გადავᲗარგმნი, მოკლედ ეხლაც აქვს ყელის ინფექცია, მყავდა ექიმᲒან ყელი წიᲗელი აქვსო, გლანდები Შესიებულუ, ბავᲨვს ცივს არც ვაᲭმევ არც ვასნევ, ასევე ბაᲦᲨიც გაფრᲗხილებულდბი არიან და საიდან ემარᲗება ვერ გავიგე Თან 3 ან 4 სᲦე სუცხე აქვს ჯერ 37 იწყდბა მერე 38 და მერე 39 ადის, 39 რომ გქონდა სანტელი გავუკეᲗეᲗ უკანა ნაწილᲨი, ექიმმა როგორც გვიᲗხრა, გუᲨინ ვიყავიᲗ პედიატრᲗან ანტიბიოტიკი დაგვინიᲨნა ერᲗი კვირა კლამოქსი, დაიწყო სმა მაგფამ სიცხე ისევ აქვს 37.7 , რა მოვიმოქმედო რომ ბავᲨვს დაუწიოს სიცხემ? ამ ასაკᲨი Ძმრიანი ნასკები ᲨეიᲫლება? სულ წამლებს ვაᲫლსვᲗ და არ მინდა გაიᲭყიპოს, რა მოვიმოქმედო რომ ავარიდო ამ ბაქტერიას

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

რამდენიმე რჩევა სწორ კვებასთან დაკავშირებით

რამდენიმე რჩევა სწორ კვებასთან დაკავშირებით
სხვადასხვა ქვეყანაში ჩატარებული მრავალრიცხოვანი გამოკითხვით, ადამიანთა 80%-ს უნდა ჯანსაღად იკვებოს, მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რითი დაიწყოს.

1. შეადგინეთ ერთი კვირის მენიუ

ერთი შეხედვით რთული ამოცანაა, მაგრამ რაც უფრო ხშირად შეადგენთ მენიუს, მით ნაკლებ დროს დახარჯავთ მომავალში ამისათვის. წინასწარ შედგენილი მენიუ დაგვეხმარება პოდუქტების შეძენის დაგეგმვასა და დანახარჯების ოპტიმიზაციაში.

2. შეარჩიეთ 20 კერძი, რომელთა დამზადებაც გსიამოვნებთ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სიაში მხოლოდ ის კერძები უნდა მოხვდეს, რომლებიც ნამდვილად მოგწონთ. სწორედ ისინი გახდება დაბალანსებული რაციონის ნაწილი. ეს სია შესაძლებელია განთავსდეს მაცივრის კარზე. შეგიძლიათ ოჯახის სხვა წევრებსაც ჰკითხოთ, რა სურთ, რომ მენიუში ჰქონდეთ. შეეცადეთ დაამზადოთ საყვარელი კერძის უფრო ჯანსაღი ვარიანტი.

რისთვის გვჭირდება ამგვარი სია და მენიუს შედგენა? ის ძალიან დაგვეხმარება, შინ ვიქონიოთ საყვარელი კერძისთვის საჭირო ყველა პროდუქტი და ენერგიაც დაგვეზოგება.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა, ვარ 1.65 და 67 კგ.არ ვარ მსუქანი ,თუმცა მინდა ერთი 7 კგ დაკლება.თუმცა ვერ ვახერხებ,არ ვარ ძალიან დიდი მჭამელი მაგრამ არც პატარა ულუფებით ჭამა შემიძლია.ვერ ვითმენ რომ არ ვჭამო და სულ უარი ვთქვა ,ცომეულზე ,ტკბილზე .იქნებ მირჩიოთ რამე ისეთი ,რითითაც მადის დაქვეითებას შევძლებ ან რამე მარტივი გასაკებელი იქნება,არც სწრაფი კლება მინდა,რომ მალე მოვიმატო.დღიურად მიწევს სიარილი,დაახლივებით 3000 -4000 ნაბიჯის ,ხან მეტიც.წყალს ძალდატანებით ,ვცდილობ დავლიო.</p>

3. მენიუს დადეგმვა დაიწყეთ ბოსტნეულის მომზადების წესით

ჩვენ მიჩვეულები ვართ, ისტორიულად ასე ჩამოყალიბდა, რომ მენიუს დაგეგმვა უნდა დავიწყოთ ცილოვანი პროდუქტით (თევზი ან ხორცი). რატომღაც ყოველთვის გვეჩვენება, რომ განვიცდით ცილის დეფიციტს. მაგრამ თანამედროვე ადამიანს რაციონში სწორედ ხილი და ბოსტნეული არ ჰყოფნის. ამიტომ მენიუ უნდა დავგეგმოთ ბოსტნეულით.

ზრდასრულმა ადამიანმა დღეში უნდა მიიღოს 5 ულუფა ხილი და ბოსტნეული. ჩვენ, საშუალოდ, 3 ულუფას ვღებულობთ დღეში. ამ დისონანსის აღმოსაფხვრელად მაცივარში საკმარისი ხილი და ბოსტნეული იქონიეთ და მოათავსეთ ის მენიუს ცენტრში.

ბოსტნეული სასარგებლოა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისა და იმუნიტეტისათვის, გვეხმარება რაციონის გემოსა და ფერის გამრავალფეროვნებაში.

თავდაპირველად უნდა მოიფიქროთ მენიუ და შემდეგ შეიძინოთ ბოსტნეული. მაშინ მაცივარში აღარ გექნებათ დამჭკნარი სალათის ფურცლების კონა.

4. შეიძინეთ კვირაში ერთი ახალი პროდუქტი და ისწავლეთ მისი მომზადება

ეს ძალიან მნიშვნელოვანია: თქვენ თავად გამოდიხართ კომფორტის ზონიდან და ბავშვებისთვის მაგალითის მიმცემი ხართ (ასწავლით ახალ პროდუქტებთან მიჩვევას). ძალიან მნიშვნელოვანია ახალი გემოების აღმოჩენა.

რატომაა მნიშვნელოვანი მენიუს გაფართოება?

ნაწლავის მიკრობიომი გამრავალფეროვნდება

მეცნიერებმა გამოარკვიეს, რომ სასარგებლო ბაქტერიები ჩვენს ნაწლავში იკვებებიან სხვადასხვა სახის უჯრედისით. სხვადასხვა პროდუქტის მიღებით ნაწლავს ეხმარებით უფრო ჯანსაღად იყოს, ამდიდრებთ მიკრობიომს და შესაბამისად, ზრდით იმუნიტეტს, აუმჯობესებთ განწყობას და ა. შ. ახალი სახეობის უჯრედისით ჩვენს ორგანიზმში ხვდება ახალი სახეობის სასარგებლო ბაქტერიები.

მცირდება ტკბილისადმი ლტოლვა

ახალი პროდუქტების ჩართვა შაქარზე დამოკიდებულებასთან გამკლავებაში დაგვეხმარება. როდესაც რაციონში მრავალფეროვნებაა, არჩევანის შესაძლებლობით სიამოვნებას ვიღებთ. ის ანაცვლებს ტკბილეულისგან მიღებულ სიამოვნებას. ორივე შემთხვევაში ხდება დოფამინის გამოტყორცნა.

5. არ გაართულოთ

ჯანსაღი საკვების მიღება არ ნიშნავს ძვირად ღირებულ და სოციალურ ქსელებში პოპულარული პროდუქტების შეძენას. სასარგებლო პროდუქტებში შედის ბურღულეული, წიწიბურა, კომბოსტო, თევზი და ა. შ. ყველაზე მნიშვნელოვანია ბალანსირებული რაციონი.

6. შემოიკრიბეთ ჯანმრთელი ჩვევების მქონე ადამიანები

კვებითი ჩვევების შესაცვლელად, ისევე როგორც ნებისმიერი სხვა ცვლილებებისას, საჭიროა კარგი კომპანია. კვების ერთად შეცვლა უფრო მოსახერხებელია. სრულიადაც არაა აუცილებელი გლობალური ცვლილებებით დაწყება. ნაბიჯ-ნაბიჯ, თანდათანობით დაამკვიდრეთ თქვენს ცხოვრებაში სასარგებლო ცვლილებები – ეს უფრო ეფექტურია.

7. გადადეთ ტელეფონი ჭამის დროს და ოჯახის წევრებთან ურთიერთობისას

ხელში ტელეფონით უფრო სწრაფად ვჭამთ და ვერ აღვიქვამთ გემოს პალიტრას, ვერ ვიღებთ ნამდვილ სიამოვნებას საკვებისგან და საკვების მიღების პროცესსაც ვერ ვაფასებთ. ტელეფონი გვართმევს მთელ სიამოვნებას, რომელიც შეიძლება მივიღოთ სადილობისას.

8. საკმარისია „ახალი ცხოვრების დაწყება“

აირჩიეთ 1-2 ჩვევა, იმუშავეთ მასზე და პერიოდულად შეაფასეთ შედეგი. მაგალითად, 2-3 დღე საკმარისია, რომ შევაფასოთ მეტი წყლის დალევის ჩვევა.

9. შეაფასეთ თქვენი ჭურჭელი

რამდენად მოგწონთ ამ ჭურჭლიდან ჭამა, ღებულობთ თუ არა ესთეტიკურ სიამოვნებას მომზადების პროცესში და კვების დროს.

ჭურჭელმა, ტანსაცმლის ან ინტერიერის საგნის მსგავსად, სიამოვნება და სიხარული უნდა მოგვანიჭოს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

News
News
საკვები, რომელიც კარგ მხედველობას შეგვინარჩუნებს
სრულად
დავეხმაროთ ერთმანეთს
დავეხმაროთ ერთმანეთს
დალურჯებულ ადგილებს მოგიშუშებთ
სრულად
რა იწვევს სიბრმავეს
რა იწვევს სიბრმავეს
სიბრმავის ძირითად მიზეზებზე, განმაპირობებელ დაავადებებზე, მათ თავისებურებებსა და სხვა საინტერესო საკითხებზე გვესაუბრება
სრულად
ბინდბუნდში დანახული სამყარო
ბინდბუნდში დანახული სამყარო
არცთუ დიდი ხნის წინ კატარაქტას უმთავრესად ხანდაზმულთა პათოლოგიად მიიჩნევდნენ, თუმცა, სამწუხაროდ, პრაქტიკა გვიჩვენებს, რომ ეს ასე აღარ არის,
სრულად
დავეხმაროთ ერთმანეთს
დავეხმაროთ ერთმანეთს
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ რამდენიმე სამკურნალო რეცეპტს. გახსოვდეთ, რომ თუ რომელიმე დაავადების გამო დანიშნული გაქვთ მკურნალობა, თვითნებურად ნუ შეცვლით. თუმცა, ექიმთან კონსულტაციის შედეგ, ძირითადი მკურნალობის ეფექტის გაძლიერების მიზნით, შეგიძლიათ ხალხური მედიცინის რეცეპტების გამოყენებაც.
სრულად
რატომ და როგორ ბერდება თვალი
რატომ და როგორ ბერდება თვალი
თვალი ძალზე სათუთი და მგრძნობიარე ორგანოა, ამიტომ არ არის გასაკვირი, რომ მხედველობის მუდმივი დაძაბვა, არახელსაყრელი ფაქტორები - სტრესი, დაბინძურებული გარემო, ვირუსული ინფექციები და სხვა - თვალის დაავადებებს იწვევს.
სრულად
ასტიგმატიზმი და კატარაქტა
ასტიგმატიზმი და კატარაქტა
ასტიგმატიზმი რეფრაქციის (თვალის შუქმტეხი უნარის) ანომალიაა: სინათლის სხივები ბადურაზე ერთ წერტილში ვერ იყრის თავს, ამიტომ ადამიანი გარკვევით ვერ ხედავს საგანს.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რამდენიმე რჩევა სწორ კვებასთან დაკავშირებით - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რამდენიმე რჩევა სწორ კვებასთან დაკავშირებით

1. შეადგინეთ ერთი კვირის მენიუ

ერთი შეხედვით რთული ამოცანაა, მაგრამ რაც უფრო ხშირად შეადგენთ მენიუს, მით ნაკლებ დროს დახარჯავთ მომავალში ამისათვის. წინასწარ შედგენილი მენიუ დაგვეხმარება პოდუქტების შეძენის დაგეგმვასა და დანახარჯების ოპტიმიზაციაში.

2. შეარჩიეთ 20 კერძი, რომელთა დამზადებაც გსიამოვნებთ

სიაში მხოლოდ ის კერძები უნდა მოხვდეს, რომლებიც ნამდვილად მოგწონთ. სწორედ ისინი გახდება დაბალანსებული რაციონის ნაწილი. ეს სია შესაძლებელია განთავსდეს მაცივრის კარზე. შეგიძლიათ ოჯახის სხვა წევრებსაც ჰკითხოთ, რა სურთ, რომ მენიუში ჰქონდეთ. შეეცადეთ დაამზადოთ საყვარელი კერძის უფრო ჯანსაღი ვარიანტი.

რისთვის გვჭირდება ამგვარი სია და მენიუს შედგენა? ის ძალიან დაგვეხმარება, შინ ვიქონიოთ საყვარელი კერძისთვის საჭირო ყველა პროდუქტი და ენერგიაც დაგვეზოგება.

3. მენიუს დადეგმვა დაიწყეთ ბოსტნეულის მომზადების წესით

ჩვენ მიჩვეულები ვართ, ისტორიულად ასე ჩამოყალიბდა, რომ მენიუს დაგეგმვა უნდა დავიწყოთ ცილოვანი პროდუქტით (თევზი ან ხორცი). რატომღაც ყოველთვის გვეჩვენება, რომ განვიცდით ცილის დეფიციტს. მაგრამ თანამედროვე ადამიანს რაციონში სწორედ ხილი და ბოსტნეული არ ჰყოფნის. ამიტომ მენიუ უნდა დავგეგმოთ ბოსტნეულით.

ზრდასრულმა ადამიანმა დღეში უნდა მიიღოს 5 ულუფა ხილი და ბოსტნეული. ჩვენ, საშუალოდ, 3 ულუფას ვღებულობთ დღეში. ამ დისონანსის აღმოსაფხვრელად მაცივარში საკმარისი ხილი და ბოსტნეული იქონიეთ და მოათავსეთ ის მენიუს ცენტრში.

ბოსტნეული სასარგებლოა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისა და იმუნიტეტისათვის, გვეხმარება რაციონის გემოსა და ფერის გამრავალფეროვნებაში.

თავდაპირველად უნდა მოიფიქროთ მენიუ და შემდეგ შეიძინოთ ბოსტნეული. მაშინ მაცივარში აღარ გექნებათ დამჭკნარი სალათის ფურცლების კონა.

4. შეიძინეთ კვირაში ერთი ახალი პროდუქტი და ისწავლეთ მისი მომზადება

ეს ძალიან მნიშვნელოვანია: თქვენ თავად გამოდიხართ კომფორტის ზონიდან და ბავშვებისთვის მაგალითის მიმცემი ხართ (ასწავლით ახალ პროდუქტებთან მიჩვევას). ძალიან მნიშვნელოვანია ახალი გემოების აღმოჩენა.

რატომაა მნიშვნელოვანი მენიუს გაფართოება?

ნაწლავის მიკრობიომი გამრავალფეროვნდება

მეცნიერებმა გამოარკვიეს, რომ სასარგებლო ბაქტერიები ჩვენს ნაწლავში იკვებებიან სხვადასხვა სახის უჯრედისით. სხვადასხვა პროდუქტის მიღებით ნაწლავს ეხმარებით უფრო ჯანსაღად იყოს, ამდიდრებთ მიკრობიომს და შესაბამისად, ზრდით იმუნიტეტს, აუმჯობესებთ განწყობას და ა. შ. ახალი სახეობის უჯრედისით ჩვენს ორგანიზმში ხვდება ახალი სახეობის სასარგებლო ბაქტერიები.

მცირდება ტკბილისადმი ლტოლვა

ახალი პროდუქტების ჩართვა შაქარზე დამოკიდებულებასთან გამკლავებაში დაგვეხმარება. როდესაც რაციონში მრავალფეროვნებაა, არჩევანის შესაძლებლობით სიამოვნებას ვიღებთ. ის ანაცვლებს ტკბილეულისგან მიღებულ სიამოვნებას. ორივე შემთხვევაში ხდება დოფამინის გამოტყორცნა.

5. არ გაართულოთ

ჯანსაღი საკვების მიღება არ ნიშნავს ძვირად ღირებულ და სოციალურ ქსელებში პოპულარული პროდუქტების შეძენას. სასარგებლო პროდუქტებში შედის ბურღულეული, წიწიბურა, კომბოსტო, თევზი და ა. შ. ყველაზე მნიშვნელოვანია ბალანსირებული რაციონი.

6. შემოიკრიბეთ ჯანმრთელი ჩვევების მქონე ადამიანები

კვებითი ჩვევების შესაცვლელად, ისევე როგორც ნებისმიერი სხვა ცვლილებებისას, საჭიროა კარგი კომპანია. კვების ერთად შეცვლა უფრო მოსახერხებელია. სრულიადაც არაა აუცილებელი გლობალური ცვლილებებით დაწყება. ნაბიჯ-ნაბიჯ, თანდათანობით დაამკვიდრეთ თქვენს ცხოვრებაში სასარგებლო ცვლილებები – ეს უფრო ეფექტურია.

7. გადადეთ ტელეფონი ჭამის დროს და ოჯახის წევრებთან ურთიერთობისას

ხელში ტელეფონით უფრო სწრაფად ვჭამთ და ვერ აღვიქვამთ გემოს პალიტრას, ვერ ვიღებთ ნამდვილ სიამოვნებას საკვებისგან და საკვების მიღების პროცესსაც ვერ ვაფასებთ. ტელეფონი გვართმევს მთელ სიამოვნებას, რომელიც შეიძლება მივიღოთ სადილობისას.

8. საკმარისია „ახალი ცხოვრების დაწყება“

აირჩიეთ 1-2 ჩვევა, იმუშავეთ მასზე და პერიოდულად შეაფასეთ შედეგი. მაგალითად, 2-3 დღე საკმარისია, რომ შევაფასოთ მეტი წყლის დალევის ჩვევა.

9. შეაფასეთ თქვენი ჭურჭელი

რამდენად მოგწონთ ამ ჭურჭლიდან ჭამა, ღებულობთ თუ არა ესთეტიკურ სიამოვნებას მომზადების პროცესში და კვების დროს.

ჭურჭელმა, ტანსაცმლის ან ინტერიერის საგნის მსგავსად, სიამოვნება და სიხარული უნდა მოგვანიჭოს.