ჰიპოკალემია - გულისთვის საშიში მდგომარეობა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ჰიპოკალემია - გულისთვის საშიში მდგომარეობა

უმნიშვნელოვანეს როლს თამაშობს ნერვულ-კუნთოვანი იმპულსის გატარებაში.ნატრიუმთან ერთად მონაწილეობს ორგანიზმის მჟავატუტოვანი წონასწორობის, არტერიული წნევის შენარჩუნებაში.

მისი ნაკლებობა დიდწილად აზიანებს გულს. არღვევს გულის რიტმისა და ნერვკუნთოვანი იმპულსის გადაცემას. კალიუმის არასაკმარისი მიღება დაკავშირებულია ისეთ დაავადებებთან როგორებიცაა: გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები, არტერიული ჰიპერტენზია, ოსტეოპოროზი, თირკმელკენჭოვანი დაავადებები.

კალიუმის დეფიციტის ნიშნებია:

  • გულის რიტმის დარღვევა(ყველაზე საყურადღებო სიმპტომი);
  • კუნთების სისუსტე;
  • ყლაპვის გაძნელება;
  • წყურვილის გაძლიერება;
  • შარდვის გახშირება;
  • დაღლილობა

ორგანიზმში კალიუმის დეპო არ არსებობს, ამიტომ საჭიროა მისი ყოველდღიური მიღება.

კალიუმის წყაროა:

  • ბანანი;
  • ფორთოხალი;
  • ავოკადო;
  • კივი;
  • ნესვი;
  • გარგარი;
  • გოგრა;
  • კარტოფილი;
  • პომიდორი;
  • სტაფილო;
  • კომბოსტო;
  • სოკო;
  • ისპანახი;
  • ჭარხალი;
  • პარკოსნები;
  • მარცვლეული;
  • რძის ნაწარმი;
  • ხორცი;
  • თევზი;
  • თხილეული

კალიუმის შემცველობა დაუმუშავებელ პროდუქტებში უფრო მაღალია, ვიდრე თერმულად დამუშავებულში. მიჩნეულია, რომ ზეითუნის ზეთი კალიუმის შეწოვის პროცესს უწყობს ხელს.