/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ არ ვიცი სწორად ავარᲩიე Თუ არა და რამდენად მიეკუᲗვნება ეს Თემა ფიზიკურ განვიᲗარებას ბავᲨვის.მაქვს ასეᲗი ᲨეკიᲗხვა, მყავს ბიᲭუნა ამ წლის 22 აგვისტოს ხდება 20 Თვის, მოკლწდ გაიარა ფეხზე ყველაფერი კარგადაა Თუმცა ამ ბოლო დროს ᲨევამᲩნიე კუდუსუნის Ძვალი ტაკოსᲗან მომრგვალებული აქვს და ᲗიᲗქოს დიდი ანუ რომ ვადებ ხელს Ძვალი ბურᲗივიᲗ მხვდება, Ძვლის დაბოლოება კუდუსუნის, Ძალიან ვნერვიულობ ასე უნდა იყოს Თუ რამწს დაარტყა და Შეუსივდა? ნუ ერᲗი Თვე იქნება ასე აქვს.ბავᲨვი გამხდარია 11 კილო არის, იქნებ Ძვალუა გამოკვეᲗილი რადგან გამხდარია არ ვიცი..სანამ ექიმᲗან მივარ Თქვენ გწერᲗ..ვარᲗ უცხიეᲗᲨი.რანდევუ ავიᲦეᲗ და 1 ᲗვეᲨი მოგვცეს მე კი Ძალიან მეᲩქარება რადგან ვნერვიულობ.. ბავᲨვი ჯდება დადის Ჩვეულებრივ .მაᲓლობა წინასწარ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიასახლისის კუთხე

დიასახლისის კუთხე

დიასახლისის კუთხე
გთავაზობთ ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო კერძების რეცეპტებს და ექიმის კომენტარს, ამ კერძის სასარგებლო თვისებების შესახებ.

.

  • ოქროსფერი სკუმბრიის ტაჟინა

6 ულუფა:

  1. თითოეული - 555 კკალ;
  2. ცილები - 35 გ;
  3. ცხიმები - 36 გ;
  4. ნახშირწყლები - 18 გ.

საჭიროა:

  1. ორი ცალი დაახლოებით 600-გრამიანი უთავო სკუმბრია;
  2. 300 გ პომიდორი;
  3. 400 გ კარტო-ფილი;
  4. 1 ცალი ფორთოხალი;
  5. ნახევარ-ნახევარი კონა ქინძი;
  6. ოხრახუში და თავშავა;
  7. 100 გრამი უკურკო ზეთისხილი;
  8. 1 ჩაის კოვზი ძირა;
  9. 4 კბილი ნიორი;
  10. 1 ჩაის კოვზი მიხაკი;
  11. 3 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი;
  12. 3 სუფრის კოვზი ზეთი;
  13. თითო ცალი ყვითელი და მწვანე ბულგარული წიწაკა;
  14. 100 გ ნაღების კარაქი.

ქინძი, ოხრახუში და თავშავა დაარჩიეთ, დარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. ასევე წვრილად დაჭერით ზეთისხილი. დასრისეთ ძირა. 3 ცალი პომიდორი დამდუღრეთ, გაფცქვენით, სათითაოდ გაჭერით შუაზე, თესლი ამოაცალეთ, რბილობი დაჭერით კუბებად. ეს ყველაფერი აურიეთ ერთმანეთში, დაამატეთ დაკეპილი ნიორი, დაფქვილი მიხაკი, ლიმონის წვენი, 2 სუფრის კოვზი ზეთი და კარგად აურიეთ.

სკუმბრია კარგად გარეცხეთ, გაასუფთავეთ, მოაყარეთ მარილი, მუცელი ამოუვსეთ სუნელებისა და მწვანილის ნარევით (ნარევის ნახევარი მოიტოვეთ) და დაჭერით. 250 გ პომიდორი გარეცხეთ და რგოლებად დაჭერით. კარტოფილი გარეცხეთ, გათალეთ და ისიც რგოლებად დაჭერით. ასევე დაჭერით გაფცქვნილი ფორთოხალი. ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, გული ამოუღეთ და მსხვილად დაკეპეთ.

ღუმელი 180 გრადუსამდე გაახურეთ. ფორმას ან ღრმა ტაფას წაუსვით 100 გ ნაღების კარაქი, ფენა-ფენა ჩააწყვეთ თევზი, კარტოფილი, პომიდორი, თითოეულ ფენას მოაყარეთ მწვანილისა და სუნელების ნარევი. მოასხით 1 სუფრის კოვზი წყალი და 1 სუფრის კოვზი ზეთი და 40 წუთით შედგით ღუმელში.

  • ექიმის კომენტარი

მაროკოული სამზარეულო არომატებით მდიდარი და მრავალფეროვანია. ტაჟინა ამ ქვეყნის ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კერძია. ის თიხის ქოთნებში მზადდება. მიირთვით სადილად, მიაყოლეთ ერთი ნაჭერი პური და აუცილებლად დააყოლეთ ხილის ახალგამოწურული წვენი.

  • პომიდვრის ნამცხვარი

9 ულუფა:

  • თითოეული - 380 კკალ;
  • ცილები - 11 გ;
  • ცხიმები - 29 გ;
  • ნახშირწყლები - 19 გ.

საჭიროა:

ნამცხვრისთვის :

  1. 100 გ ყველი;
  2. 4 კვერცხი;
  3. 200 გ ფქვილი;
  4. 100 გ ნაღების კარაქი;
  5. 8 მოზრდილი პომიდორი;
  6. 150 გ არაჟანი;
  7. 100 გ ნაღები;
  8. გახეხილი ჯავზი;
  9. მარილი;
  10. შავი პილპილი;

სალათისთვის:

  1. 2 კონა მჟაუნა;
  2. 5 სუფრის კოვზი ძმარი;
  3. ნახევარი ფორთოხლის წვენი;
  4. 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.

75 გ ყველი გახეხეთ. ერთი კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ფქვილისგან, ნაღების კარაქისგან, ცილისგან, ყველისა და მწიკვი მარილისგან მოზილეთ ცომი, შეახვიეთ პოლიეთილენის პარკში და 30 წუთით შედეთ მაცივარში. პომიდორი გარეცხეთ, გააშრეთ და თხელ რგოლებად დაჭერით. აურიეთ ერთმანეთში ნაღები, არაჟანი, სამი კვერცხი (მთლიანად), ერთი კვერცხის გული და კარგად ათქვიფეთ.

ასევე დაგაინტერესებთ
რჩევები დიასახლისებს
თუ მჭიდროდ დახურულ საპურეში ცოტა მარილს მოათავსებთ, პურს ობი აღარ მიეკარება - რჩევები დიასახლისებს

შეაზავეთ მარილით, პილპილით და ჯავზით. გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ცომი გააბრტყელეთ, დააფინეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე და ოდნავ აუმაღლეთ გვერდები. ზემოდან მოაწყვეთ პომიდვრის ნაჭრები, მოასხით ნაღები და შედგით ღუმელში. 35 წუთის შემდეგ ღუმელი გამორთეთ და ნამცხვარი კიდევ 5 წუთს დატოვეთ შიგნით. მჟაუნა გაარჩიეთ, გარეცხეთ და გააშრეთ. აურიეთ ერთმა-ნეთში ძმარი, ფორთოხლის წვენი, მარილი და პილპილი, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი. დარჩენილი ყველი გახეხეთ, აურიეთ მჟაუნაში და მოასხით ფორთოხლისა და ძმრის ნარევი.

  • ექიმის კომენტარი

პომიდვრის ნამცხვარი შესანიშნავია დილით, ფინჯან ჩაისთან ერთად. შეგიძლიათ, სადილზეც მიირთვათ დესერტის ნაცვლად. ის მოგცემთ ენერგიას და ორგანიზმისთვის საჭირო ნივთიერებათა მარაგს შეგივსებთ. აუცილებლად მიაყოლეთ ზემოთ მოყვანილი რეცეპტით მომზადებული სალათი.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

დიასახლისის კუთხე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიასახლისის კუთხე

.

  • ოქროსფერი სკუმბრიის ტაჟინა

6 ულუფა:

  1. თითოეული - 555 კკალ;
  2. ცილები - 35 გ;
  3. ცხიმები - 36 გ;
  4. ნახშირწყლები - 18 გ.

საჭიროა:

  1. ორი ცალი დაახლოებით 600-გრამიანი უთავო სკუმბრია;
  2. 300 გ პომიდორი;
  3. 400 გ კარტო-ფილი;
  4. 1 ცალი ფორთოხალი;
  5. ნახევარ-ნახევარი კონა ქინძი;
  6. ოხრახუში და თავშავა;
  7. 100 გრამი უკურკო ზეთისხილი;
  8. 1 ჩაის კოვზი ძირა;
  9. 4 კბილი ნიორი;
  10. 1 ჩაის კოვზი მიხაკი;
  11. 3 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი;
  12. 3 სუფრის კოვზი ზეთი;
  13. თითო ცალი ყვითელი და მწვანე ბულგარული წიწაკა;
  14. 100 გ ნაღების კარაქი.

ქინძი, ოხრახუში და თავშავა დაარჩიეთ, დარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. ასევე წვრილად დაჭერით ზეთისხილი. დასრისეთ ძირა. 3 ცალი პომიდორი დამდუღრეთ, გაფცქვენით, სათითაოდ გაჭერით შუაზე, თესლი ამოაცალეთ, რბილობი დაჭერით კუბებად. ეს ყველაფერი აურიეთ ერთმანეთში, დაამატეთ დაკეპილი ნიორი, დაფქვილი მიხაკი, ლიმონის წვენი, 2 სუფრის კოვზი ზეთი და კარგად აურიეთ.

სკუმბრია კარგად გარეცხეთ, გაასუფთავეთ, მოაყარეთ მარილი, მუცელი ამოუვსეთ სუნელებისა და მწვანილის ნარევით (ნარევის ნახევარი მოიტოვეთ) და დაჭერით. 250 გ პომიდორი გარეცხეთ და რგოლებად დაჭერით. კარტოფილი გარეცხეთ, გათალეთ და ისიც რგოლებად დაჭერით. ასევე დაჭერით გაფცქვნილი ფორთოხალი. ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, გული ამოუღეთ და მსხვილად დაკეპეთ.

ღუმელი 180 გრადუსამდე გაახურეთ. ფორმას ან ღრმა ტაფას წაუსვით 100 გ ნაღების კარაქი, ფენა-ფენა ჩააწყვეთ თევზი, კარტოფილი, პომიდორი, თითოეულ ფენას მოაყარეთ მწვანილისა და სუნელების ნარევი. მოასხით 1 სუფრის კოვზი წყალი და 1 სუფრის კოვზი ზეთი და 40 წუთით შედგით ღუმელში.

  • ექიმის კომენტარი

მაროკოული სამზარეულო არომატებით მდიდარი და მრავალფეროვანია. ტაჟინა ამ ქვეყნის ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კერძია. ის თიხის ქოთნებში მზადდება. მიირთვით სადილად, მიაყოლეთ ერთი ნაჭერი პური და აუცილებლად დააყოლეთ ხილის ახალგამოწურული წვენი.

  • პომიდვრის ნამცხვარი

9 ულუფა:

  • თითოეული - 380 კკალ;
  • ცილები - 11 გ;
  • ცხიმები - 29 გ;
  • ნახშირწყლები - 19 გ.

საჭიროა:

ნამცხვრისთვის :

  1. 100 გ ყველი;
  2. 4 კვერცხი;
  3. 200 გ ფქვილი;
  4. 100 გ ნაღების კარაქი;
  5. 8 მოზრდილი პომიდორი;
  6. 150 გ არაჟანი;
  7. 100 გ ნაღები;
  8. გახეხილი ჯავზი;
  9. მარილი;
  10. შავი პილპილი;

სალათისთვის:

  1. 2 კონა მჟაუნა;
  2. 5 სუფრის კოვზი ძმარი;
  3. ნახევარი ფორთოხლის წვენი;
  4. 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.

75 გ ყველი გახეხეთ. ერთი კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ფქვილისგან, ნაღების კარაქისგან, ცილისგან, ყველისა და მწიკვი მარილისგან მოზილეთ ცომი, შეახვიეთ პოლიეთილენის პარკში და 30 წუთით შედეთ მაცივარში. პომიდორი გარეცხეთ, გააშრეთ და თხელ რგოლებად დაჭერით. აურიეთ ერთმანეთში ნაღები, არაჟანი, სამი კვერცხი (მთლიანად), ერთი კვერცხის გული და კარგად ათქვიფეთ.

შეაზავეთ მარილით, პილპილით და ჯავზით. გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ცომი გააბრტყელეთ, დააფინეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე და ოდნავ აუმაღლეთ გვერდები. ზემოდან მოაწყვეთ პომიდვრის ნაჭრები, მოასხით ნაღები და შედგით ღუმელში. 35 წუთის შემდეგ ღუმელი გამორთეთ და ნამცხვარი კიდევ 5 წუთს დატოვეთ შიგნით. მჟაუნა გაარჩიეთ, გარეცხეთ და გააშრეთ. აურიეთ ერთმა-ნეთში ძმარი, ფორთოხლის წვენი, მარილი და პილპილი, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი. დარჩენილი ყველი გახეხეთ, აურიეთ მჟაუნაში და მოასხით ფორთოხლისა და ძმრის ნარევი.

  • ექიმის კომენტარი

პომიდვრის ნამცხვარი შესანიშნავია დილით, ფინჯან ჩაისთან ერთად. შეგიძლიათ, სადილზეც მიირთვათ დესერტის ნაცვლად. ის მოგცემთ ენერგიას და ორგანიზმისთვის საჭირო ნივთიერებათა მარაგს შეგივსებთ. აუცილებლად მიაყოლეთ ზემოთ მოყვანილი რეცეპტით მომზადებული სალათი.