აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი რეცეპტი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი რეცეპტი

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • წითელი მწარე წიწაკა - 300 გ
  • ქინძი - დიდი კონა
  • ნიორი - 300 გ
  • ძმარი - ნახევარი ლიტრი
  • ტომატ-პასტა - 800 გ
  • მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. წითელი ბულგარული და წითელი მწარე წიწაკა კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. ამის შემდეგ გაჭერით სათითაოდ, ამოაცალეთ თესლი და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
  2. გადაარჩიეთ ქინძი, კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ და ნიორთან ერთად ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
  3. მოზრდილ ქვაბში მოათავსეთ გატარებული ბულგარული და მწარე წიწაკა, ქინძი, ნიორი, ტომატ-პასტა, ძმარი და კარგად აურიეთ. ქვაბი დაადგით დაბალ ცეცხლზე და კარგად წამოადუღეთ.
  4. ნახევარლიტრიანი ქილები გაასტერილეთ, ცხელი აჯიკა ჩაასხით და მოხუფეთ. გასტერილება საჭირო აღარაა. აჯიკა გრილ და მშრალ ადგილზე შეინახეთ.