/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიასახლისის კუთხე

აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი რეცეპტი

აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი რეცეპტი
აჯიკის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • წითელი მწარე წიწაკა - 300 გ
  • ქინძი - დიდი კონა
  • ნიორი - 300 გ
  • ძმარი - ნახევარი ლიტრი
  • ტომატ-პასტა - 800 გ
  • მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. წითელი ბულგარული და წითელი მწარე წიწაკა კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. ამის შემდეგ გაჭერით სათითაოდ, ამოაცალეთ თესლი და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
  2. გადაარჩიეთ ქინძი, კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ და ნიორთან ერთად ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
  3. მოზრდილ ქვაბში მოათავსეთ გატარებული ბულგარული და მწარე წიწაკა, ქინძი, ნიორი, ტომატ-პასტა, ძმარი და კარგად აურიეთ. ქვაბი დაადგით დაბალ ცეცხლზე და კარგად წამოადუღეთ.
  4. ნახევარლიტრიანი ქილები გაასტერილეთ, ცხელი აჯიკა ჩაასხით და მოხუფეთ. გასტერილება საჭირო აღარაა. აჯიკა გრილ და მშრალ ადგილზე შეინახეთ.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

ბიოლოგებმა ენაბლუობის გენი აღმოჩინეს
ბიოლოგებმა ენაბლუობის გენი აღმოჩინეს
უეინის სახელმწიფო უნივერსიტეტის მეცნიერებმა სამეცნიერო კვლევაში 1,8 ათასი ადამიანი ჩართეს,
სრულად
რომელი მშობლისგან გადაეცემა შვილს ინტელექტუალური უნარები
რომელი მშობლისგან გადაეცემა შვილს ინტელექტუალური უნარები
დედას უფრო მეტი შანსი აქვს შთამომავლობას გადასცეს გონებრივ შესაძლებლობებზე პასუხისმგებელი გენები.
სრულად
ადამიანის გენომის ორ მესამედზე მეტი გაშიფრულია
ადამიანის გენომის ორ მესამედზე მეტი გაშიფრულია
მეცნიერთა საერთაშორისო ჯგუფმა, რომელიც ადამიანის გენომის გაშიფვრაზე მუშაობს, კვლევის მორიგი ეტაპი დაასრულა და გამოაქვეყნა
სრულად
ზოგიერთი გენები სიკვდილის შემდეგაც განაგრძობს მუშაობას
ზოგიერთი გენები სიკვდილის შემდეგაც განაგრძობს მუშაობას
ზოგიერთი გენები ადამიანის სიკვდილის შემდეგაც განაგრძობს მუშაობს. ამ დასკვნამდე სწავლულთა საერთაშორისო ჯგუფი მივიდა.
სრულად
რა არის ნაადრევი გაჭაღარავების მიზეზები
რა არის ნაადრევი გაჭაღარავების მიზეზები
გაჭაღარავებაზე მრავალი ფაქტორი მოქმედებს. ყველაზე ზუსტი მიზეზის დასახელება
სრულად
პირიდან უსიამოვნო სუნის მიზეზი შეიძლება გენები იყოს
პირიდან უსიამოვნო სუნის მიზეზი შეიძლება გენები იყოს
პირიდან უსიამოვნო სუნის - ჰალიტოზის მიზეზი შეიძლება გენები იყოს. ამის მიზეზი კი ცილა
სრულად
ეპიგენეტიკა
ეპიგენეტიკა
2005 წელს ესპანელ მეცნიერთა ჯგუფმა გამოაქვეყნა ნაშრომი, რომელიც 3-დან 74 წლამდე ასაკის 160 მონოზიგოტური ტყუპის გამოკვლევის შედეგებს ეხებოდა.
სრულად
ჭარბი წონის გენები
ჭარბი წონის გენები
ცნობილია, რომ ჭარბწონიანობა უკავშირდება ჩვენი ცხოვრების სტილს, კვების ხასიათს და ა.შ. მაგრამ ისიც დადგენილია, რომ
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი რეცეპტი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

აჯიკა-საწებელი - კიდევ ერთი გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი რეცეპტი

  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 5 კგ
  • წითელი მწარე წიწაკა - 300 გ
  • ქინძი - დიდი კონა
  • ნიორი - 300 გ
  • ძმარი - ნახევარი ლიტრი
  • ტომატ-პასტა - 800 გ
  • მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. წითელი ბულგარული და წითელი მწარე წიწაკა კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. ამის შემდეგ გაჭერით სათითაოდ, ამოაცალეთ თესლი და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
  2. გადაარჩიეთ ქინძი, კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ და ნიორთან ერთად ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
  3. მოზრდილ ქვაბში მოათავსეთ გატარებული ბულგარული და მწარე წიწაკა, ქინძი, ნიორი, ტომატ-პასტა, ძმარი და კარგად აურიეთ. ქვაბი დაადგით დაბალ ცეცხლზე და კარგად წამოადუღეთ.
  4. ნახევარლიტრიანი ქილები გაასტერილეთ, ცხელი აჯიკა ჩაასხით და მოხუფეთ. გასტერილება საჭირო აღარაა. აჯიკა გრილ და მშრალ ადგილზე შეინახეთ.