პექტინით მდიდარი 8 საკვები, რომელიც ხელს უწყობს ჯანმრთელობის შენარჩუნებას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

პექტინით მდიდარი 8 საკვები, რომელიც ხელს უწყობს ჯანმრთელობის შენარჩუნებას

ამ ორ ჯგუფში ნახავთ ბევრ სხვადასხვა ტიპის ბოჭკოს, მათ შორის პექტინს. პექტინი არის ხსნადი ბოჭკოს ტიპი, რომელიც ბუნებრივად გვხვდება ხილსა და ბოსტნეულში. მას ხშირად იყენებენ, როგორც დანამატს საკვების შესქელებისთვის და გელის მსგავსი ტექსტურის შესაქმნელად. პექტინის მიერ წარმოქმნილი ეს გელი მას იდეალურ დანამატად და სტაბილიზატორად აქცევს ჟელეების, მურაბების, გაყინული საკვებისა და ტკბილეულისთვის. ის ასევე შედის რძისა და იოგურტის ზოგიერთ პროდუქტში, მათი ტექსტურის გასაუმჯობესებლად.

პექტინის ჯანმრთელობის სარგებელი

პექტინი ბუნებრივად გვხვდება ხილში, ბოსტნეულში და ასოცირდება ჯანმრთელობის მრავალ სარგებელთან.

როგორც ხსნადი ბოჭკო, პექტინი ემსახურება ნაწლავის მიკრობიომის სიჯანსაღის შენარჩუნებას. მსხვილ ნაწლავში არსებული მიკრობიომი გავლენას ახდენს არა მხოლოდ საჭმლის მომნელებელ ჯანმრთელობაზე, არამედ იმუნურ ჯანმრთელობაზე, ტვინის ჯანმრთელობაზე.გარდა ამისა, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში წარმოქმნილი პექტინის გელი ხელს უწყობს საჭმლის მონელების რეგულარობას, ამსუბუქებს დიარეას და ყაბზობას.

ასევე არსებობს გულის ჯანმრთელობის სარგებელი, რომელიც დაკავშირებულია პექტინთან. ეს განპირობებულია წვრილ ნაწლავში ქოლესტერინთან შეკავშირების უნარით. პექტინი ათავისუფლებს მას ორგანიზმიდან ნარჩენების მეშვეობით, ვიდრე სისხლში შეიწოვება. ქოლესტერინის მაღალმა რაოდენობამ, რომელიც ცირკულირებს ორგანიზმში დიდი ხნის განმავლობაში, შეიძლება გაზარდოს გულის ჯანმრთელობის უარყოფითი შედეგების რისკი.

მეტაბოლური ჯანმრთელობის თვალსაზრისით, პექტინი ანელებს საჭმლის მონელებას, რაც არა მხოლოდ გვეხმარება უფრო დიდხანს ვიგრძნოთ თავი დანაყრებულად, არამედ არეგულირებს სისხლში შაქრის რეაქციას. ასე რომ, როდესაც ჩვენ ვჭამთ პექტინით მდიდარ საკვებს, ნაკლებად სავარაუდოა, სისხლში შაქრის დონის მატება და შემდგომი ვარდნა ჭამის შემდეგ, რაც ხელს უშლის შუადღისას ენერგიის დაქვეითებას.

ეს სარგებელი განსაკუთრებით სასარგებლოა მათთვის, ვისაც აქვს მეტაბოლური პრობლემები, როგორიცაა ტიპი 2 დიაბეტი,

მტკიცებულებები აჩვენებს, რომ პექტინს შეუძლია გააძლიეროს იმუნური ჯანმრთელობა. კვლევებმა აჩვენა, რომ აქვს სიმსივნის საწინააღმდეგო თვისებები, განსაკუთრებით მსხვილი ნაწლავის კიბოს წინააღმდეგ. გარდა ამისა, მოხსენება, რომელიც იკვლევს ხუთ შემთხვევას, პექტინის მიღება უკავშირებს მძიმე მეტალებისგან ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.

პექტინით მდიდარი 8 საკვები:

მიუხედავად იმისა, რომ არ არსებობს ოფიციალური რეკომენდაცია იმის შესახებ, თუ რამდენი პექტინი უნდა მივიღოთ, სარგებელი აღმოჩნდა დღეში 10-დან 20 გრამამდე მიღებისას.

ვაშლი.

ციტრუსები.

გარგარი.

მოცხარი.

ყურძენი.

ბანანი.

ლობიო.

სტაფილო.