რა უწყობს ხელს ცელულიტის გაჩენას
და რეგულარული ფიზიკური დატვირთვა, არამედ სწორი კვება.
„ფორთოხლის ქერქისგან“ თავდასაღწევად სპეციალისტები გვირჩევენ რაცონში რაც შეიძლება მეტი ზღვის პროდუქტების, ახალი ხილისა და ბოსტნეულის ჩართვას და დღეში 2 ლიტრამდე წყლის მიღებას.
უარი უნდა ვთქვათ ტკბილეულზე და ცხიმიან საკვებზე.
დიდი რაოდენობით შაქარი და მარილი ხელს უწყობს სითხის შეკავებას კანქვეშა ცხიმოვან უჯრედისში, რაც არასწორი რელიეფის ჩამოყალიბებას უწყობს ხელს. ამას გარდა, შაქრისშემცველი პროდუქტები ასტიმულირებს ცხიმის გამომუშავებასა და ცხიმოვანი გროვების გაჩენას.
თუმცა მხოლოდ დიეტის წყალობით ცელულიტის პრობლემის გადაჭრა ვერ მოხერხდება. აქ მნიშვნელოვანია კომპლექსური მიდგომა.