სწრაფი კვება მნიშვნელოვნად ზრდის დიაბეტის განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სწრაფი კვება მნიშვნელოვნად ზრდის დიაბეტის განვითარების რისკს

გამოვლენილია ულტრადამუშავებული საკვების მიღების მთავარი საფრთხე.

ბრიტანელმა დიეტოლოგმა რობ გალოუეიმ Daily Mail-ს განუცხადა, რომ ულტრადამუშავებულ საკვებს (დამუშავებული საკონდიტრო ნაწარმი და სწრაფი კვება) შეუძლია მნიშვნელოვნად გაზარდოს ტიპი 2 დიაბეტის განვითარების რისკი.

მათ ასევე აქვთ დამანგრეველი გავლენა ფსიქიკურ ჯანმრთელობაზე, იწვევენ შფოთვას და დეპრესიას. დიეტოლოგს მოჰყავს ბრიტანელი მეცნიერების ბოლო კვლევა, რომელმაც აჩვენა, რომ შაქრითა და ცხიმებით გაჯერებულმა საკვებმა დამატკბობლებით და ემულგატორებით, შეიძლება გაზარდოს სიმსუქნის რისკს 36%-ით და დიაბეტის 40%-ით.

  • ეს საკვები ასევე უარყოფითად მოქმედებს ფსიქიკურ ჯანმრთელობაზე, ზრდის შფოთვისა და დეპრესიის განვითარების ალბათობას, შესაბამისად 48%-ით და 22%-ით.

ექიმმა განმარტა, რომ ულტრადამუშავებული საკვები ღარიბია სასარგებლო საკვები ნივთიერებებისგან. მათი ხშირი მოხმარება ორგანიზმს ყველა საჭირო ვიტამინითა და მინერალით ვერ უზრუნველყოფს. გარდა ამისა, ამ საკვებში ხშირად დაბალი შემცველობით არის ცილა, რომელიც გვეხმარება უფრო დიდხანს ვიგრძნოთ დანაყრება. გალოუეის თქმით, ეს ფაქტორები ადამიანებს უბიძგებს მეტი კალორიის მოხმარებისკენ, რაც დაკავშირებულია ჯანმრთელობისთვის სახიფათო გრძელვადიან შედეგებთან.