/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-გამარჯობა, დეკემბერᲨი Ჩემი ბუᲭი გახდება 2 წლის, ასსვე ავᲦნიᲨნავ იზრდდბა ორ ენოვან ოჯახᲨი, მეუᲦლე Თურქი მყავს, მე ქარᲗველი ვარ, ახლა გადავიდეᲗ ᲨეკიᲗხვაზე, როცა ცეᲫახი სახელს იყურება ეგრევე მომხედავს ხოლმე, ხანდახან სამჯერ ვეᲫახი არ იყურება მაგრამ იცინის, მეᲗამაᲨება ᲗიᲗქის ვერ გაიგო, Თვალის კონტაქტი გვაქვს, როცა ვესაუბრები, მიყურებს ᲗვალებᲨი.. Ჩამეხუტე მაკოცე ყველაფერს ამას აკეᲗებს, არ საუბრობს ჯერ, მხოლიდ დედა და მამას ამბობს, Თუმცა რასაც ვესაუბრები ესმის ყველაფერი, ხანდახან როცა რაᲦაცას ვუᲨლი იბუტება და გარბის, ხან კივის, საᲭმელი Თუ არ მოეწონა არ მიირᲗმევს, ᲗეფᲨიდან ორნაირ საკვებს ირᲩევს, როცა Ძილი ერევა იწყებს ტირილს, ვარდება პანიკაᲨი, ᲗავისიᲗ ჯერ არ დაუწყია Ჭამა, უნდა მაგრამ რომ არ მოიᲗხვაროს სახე არ ვაᲫლევ კოვზს, მოკლედ რაც ავᲦწერე არის Თუ არა აუტიზმის მანიᲨნებელი? პედიატრᲗან რანდევუ ავიᲦეᲗ მაგრამ დიდი დროა რანდევუმდე, ამიტომ გწერᲗ, Თქვენი აზრი Ძალიან მაინტერესებს.Ჩაციკლული ვარ ამ აუტიზმზე, ყველას აქვს ᲗიᲗქმის და უკვე ტვინᲨი სულ აუტიზმი მიტრიალებს, როცა ცესაუბრები მოსმენა დიდაᲗ არ უყვარს სულ გაფბის ან ᲗამაᲨობს, მანქანებიᲗ Ჩვეულებრივ ᲗამაᲨობს, ატარებს, ბორბლებს არ ატრიალებს როგორც სᲩვევიაᲗ აუტისტებს.რომ არ საუბრობს არის Თუ არა პრობლემა?

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

როგორ განვასხვავოთ ნამდვილი ნაღების კარაქი ყალბისაგან

როგორ განვასხვავოთ ნამდვილი ნაღების კარაქი ყალბისაგან
უპირველეს ყოვლისა, ყურადღება უნდა მიაქციოთ ეტიკეტზე არსებულ ინფორმაციას.
  • შემადგენლობა უნდა შეიცავდეს მხოლოდ ნაღებს, კარაქის მომზადებისას მცენარეული ცხიმების დამატება არ ხდება.
  • მნიშვნელოვანია წარმოების თარიღის დაკავშირება შეძენის თარიღთან და ვარგისიანობის თარიღთან: კარაქი შენახვის დროს განიცდისდაჟანგვ პროცესს, რაც იწვევს მჟავე სუნს, ქონის გემოს და, რაც მთავარია, ცხიმოვანი მჟავების დაშლის ტოქსიკური პროდუქტების(ალდეჰიდები, კეტონები, პეროქსიდები და ..) დაგროვებას.
  • რაც უფრო დიდხანს ინახება კარაქი, მით უფრო მეტად გამოჩნდება ეს სიმპტომები, თუნდაც მითითებული ვარგისიანობის ვადისგანმავლობაში. ჟანგვითი გაფუჭების ნიშანია კარაქის ზედაპირზე მუქი ფენის წარმოქმნა.
  • მაღალხარისხია კარაქს აქვს მკვრივი და პლასტიკური კონსისტენცია, ერთგვაროვანი ფერი მთელ მასაზე - ღია ყვითელიდან ყვითლამდე. ხშირად კაშკაშა ყვითელი ფერის წყაროა საკვების საღებავი კაროტინი, რომლის გამოყენებაც ნებადართულია კარაქის წარმოებაში, განსაკუთრებით ზამთარში, როდესაც რძეში ბუნებრივი პიგმენტების შემცველობა მცირდება.
  • დაჭრისას კარაქს უნდა ჰქონდეს მბზინავი და მშრალი ზედაპირი.
  • გემო და სუნი უნდა იყოს გამოხატული ნაღებისმაგვარი, უცხო გემოსა და სუნის გარეშე.

ოთახის ტემპერატურაზე კარაქი უფრო რბილ კონსისტენციას იძენს, მაგრამ არ უნდა დადნეს. კარაქის ამ მდგომარეობაზე პასუხისმგებელიასპეციალური ინდიკატორი - თერმული სტაბილურობა, რაც მნიშვნელოვნად არის დამოკიდებული როგორც ტექნოლოგიაზე, ასევე პროდუქტისშემადგენლობაზე.

კარაქის საკმაოდ გავრცელებული დეფექტებია: დაქუცმაცებული ან რბილი (სუსტი) კონსისტენცია, სითხის შესამჩნევი განცალკევება („დიდიცრემლი“), მომჟავო, ქონისებური, გემო და სუნი, ცარიელი გემო, არათანაბარი ფერი.

ტაფაში კარაქის დნობისას ის არ უნდა ქაფდეს, შხეფებსა და ბუშტებს არ უნდა აფრქვევდეს, თუმცა ეს ცხელ ზედაპირთან შეხებისას ძლიერ დამოკიდებულია მის ტემპერატურაზე, ისევე როგორც პროდუქტში წყლის შემცველობაზე.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

როგორ განვასხვავოთ ნამდვილი ნაღების კარაქი ყალბისაგან - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ განვასხვავოთ ნამდვილი ნაღების კარაქი ყალბისაგან

  • შემადგენლობა უნდა შეიცავდეს მხოლოდ ნაღებს, კარაქის მომზადებისას მცენარეული ცხიმების დამატება არ ხდება.
  • მნიშვნელოვანია წარმოების თარიღის დაკავშირება შეძენის თარიღთან და ვარგისიანობის თარიღთან: კარაქი შენახვის დროს განიცდისდაჟანგვ პროცესს, რაც იწვევს მჟავე სუნს, ქონის გემოს და, რაც მთავარია, ცხიმოვანი მჟავების დაშლის ტოქსიკური პროდუქტების(ალდეჰიდები, კეტონები, პეროქსიდები და ..) დაგროვებას.
  • რაც უფრო დიდხანს ინახება კარაქი, მით უფრო მეტად გამოჩნდება ეს სიმპტომები, თუნდაც მითითებული ვარგისიანობის ვადისგანმავლობაში. ჟანგვითი გაფუჭების ნიშანია კარაქის ზედაპირზე მუქი ფენის წარმოქმნა.
  • მაღალხარისხია კარაქს აქვს მკვრივი და პლასტიკური კონსისტენცია, ერთგვაროვანი ფერი მთელ მასაზე - ღია ყვითელიდან ყვითლამდე. ხშირად კაშკაშა ყვითელი ფერის წყაროა საკვების საღებავი კაროტინი, რომლის გამოყენებაც ნებადართულია კარაქის წარმოებაში, განსაკუთრებით ზამთარში, როდესაც რძეში ბუნებრივი პიგმენტების შემცველობა მცირდება.
  • დაჭრისას კარაქს უნდა ჰქონდეს მბზინავი და მშრალი ზედაპირი.
  • გემო და სუნი უნდა იყოს გამოხატული ნაღებისმაგვარი, უცხო გემოსა და სუნის გარეშე.

ოთახის ტემპერატურაზე კარაქი უფრო რბილ კონსისტენციას იძენს, მაგრამ არ უნდა დადნეს. კარაქის ამ მდგომარეობაზე პასუხისმგებელიასპეციალური ინდიკატორი - თერმული სტაბილურობა, რაც მნიშვნელოვნად არის დამოკიდებული როგორც ტექნოლოგიაზე, ასევე პროდუქტისშემადგენლობაზე.

კარაქის საკმაოდ გავრცელებული დეფექტებია: დაქუცმაცებული ან რბილი (სუსტი) კონსისტენცია, სითხის შესამჩნევი განცალკევება („დიდიცრემლი“), მომჟავო, ქონისებური, გემო და სუნი, ცარიელი გემო, არათანაბარი ფერი.

ტაფაში კარაქის დნობისას ის არ უნდა ქაფდეს, შხეფებსა და ბუშტებს არ უნდა აფრქვევდეს, თუმცა ეს ცხელ ზედაპირთან შეხებისას ძლიერ დამოკიდებულია მის ტემპერატურაზე, ისევე როგორც პროდუქტში წყლის შემცველობაზე.