რა სარგებელი აქვს პიტნას
მისი ანტიოქსიდანტური, ანთების საწინააღმდეგო და ანტიბაქტერიული თვისებების წყალობით, ის გთავაზობთ ჯანმრთელობის სარგებლის ფართო სპექტრს, საჭმლის მომნელებელი სისტემის პრობლემებიდან კანის ჯანმრთელობამდე.
ჯანსაღი ცხოვრებისა და კვების თვალსაზრისით ძალიან მნიშვნელოვანი ადგილი უკავია პიტნას.
პიტნის სარგებელი:
ეფექტურია გულისრევისა და საჭმლის მონელების დარღვევის დროს - ამცირებს კუჭისა და ნაწლავების სპაზმს, რაც საჭმლის მომნელებელ სისტემას საშუალებას აძლევს შეუფერხებლად იმოქმედოს. ამიტომ, პიტნის ჩაის მიღება, განსაკუთრებით ჭამის შემდეგ, აადვილებს საჭმლის მონელებას და ხსნის შებერილობას.
მენთოლის შემცველობის წყალობით მას აქვს კუნთების დამამშვიდებელი ეფექტი.
პიტნის ჩაის დალევა ხსნის თავის ტკივილს.
აქვს ძლიერი ანტისეპტიკური და ანტიბაქტერიული თვისებები ა
ამ გზით, ახალი პიტნის ღეჭვა შეიძლება ეფექტური იყოს პირის ღრუში ცუდი სუნის აღმოსაფხვრელად და ღრძილების ჯანმრთელობის დასაცავად. მას ასევე შეუძლია თავიდან აგაცილოთ კბილების გაფუჭება პირის ღრუს ბაქტერიების მოკვლით.
დღის ბოლოს ფინჯანი პიტნის ჩაის დალევა დაგეხმარებათ დაისვენოთ და უკეთ დაიძინოთ.
ანთების საწინააღმდეგო თვისებების წყალობით ამცირებს კანის სიწითლეს და გაღიზიანებას. გარდა ამისა, ის ეხმარება კანს შეინარჩუნოს ახალგაზრდობა ანტიოქსიდანტური შემცველობის წყალობით.
აქვს სტრესის შემცირების ეფექტი და შეუძლია დაამშვიდოს ნერვები.
თუმცა, ახალმა პიტნამ შეიძლება გამოიწვიოს გულძმარვა ან რეფლუქსი, განსაკუთრებით მგრძნობიარე კუჭის მქონე ადამიანებში. გარდა ამისა, პიტნის ჭარბმა მოხმარებამ შეიძლება გააღიზიანოს კუჭის ლორწოვანი გარსი. ამან შეიძლება გამოიწვიოს კუჭის ტკივილი.
რეკომენდირებულია ორსული ან მეძუძური ქალები ფრთხილად იყვნენ ახალი პიტნის მოხმარებისას. პიტნის გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს საშვილოსნოს შეკუმშვა. ამიტომ, ორსულობის დროს ახალი პიტნის მოხმარების შესახებ უნდა მიმართოთ ექიმს.
ახალი პიტნის მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს ალერგიული რეაქციები, როგორიცაა კანის გამონაყარი, ქავილი ან ქოშინი ადამიანებში, რომლებიც ალერგიული არიან პიტნის ოჯახის მიმართ. ასეთი სიმპტომების გამოვლენისას პიტნის მოხმარება დაუყოვნებლივ უნდა შეწყდეს და საჭიროა ექიმთან კონსულტაციები.
ზოგადად, რეკომენდირებულია მოზრდილებმა ყოველდღიურად მოიხმარონ 2-3 გრამი ახალი პიტნის ფოთლები ან დაახლოებით 1-2 ჩაის კოვზი ხმელი პიტნა. თუმცა, ვინაიდან თითოეული ადამიანის ორგანიზმი და ჯანმრთელობის მდგომარეობა განსხვავებულია, ახალი პიტნის მოხმარება შეიძლება განსხვავდებოდეს ადამიანის სპეციფიკური საჭიროებების ან ტოლერანტობის მიხედვით. გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს დიარეა ან ალერგიული რეაქციები.