/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

იოგურტის როლი დიაბეტისა და სიმსუქნის პრევენციაში

იოგურტის როლი დიაბეტისა და სიმსუქნის პრევენციაში
კვლევა, რომელიც გამოქვეყნდა Frontiers in Nutrition-ში, განიხილავს იოგურტის, როგორც საკვების როლს დიაბეტისა და სიმსუქნის პრევენციასა და მართვაში.

დიაბეტის რისკ-ფაქტორები

დიაბეტი არის ქრონიკული დაავადება, რომელიც ხასიათდება სისხლში გლუკოზის მაღალი დონით. ზოგიერთ შემთხვევაში დიაბეტი შეიძლება განვითარდეს არაჯანსაღი ცხოვრების წესის, მათ შორის არაადეკვატური კვებისა და ფიზიკური აქტივობის ნაკლებობის გამო. ამიტომ, სიმსუქნე განიხილება დიაბეტის განვითარების მთავარ რისკ-ფაქტორად.

იოგურტის სარგებელი

იოგურტი არის დაბალკალორიული ფერმენტირებული რძის პროდუქტი, რომელიც უზრუნველყოფს ცილების დაბალანსებულ პროპორციას, აუცილებელ საკვებ ნივთიერებებს და ასევე სასარგებლო ბაქტერიების მიღებას.

რამდენიმე კვლევამ აჩვენა, რომ იოგურტის მოხმარება დაკავშირებულია სიმსუქნის, დიაბეტის, ოსტეოპოროზის და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების შემცირებულ რისკთან. ასევე ნაჩვენებია, რომ იოგურტი აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის ჯანმრთელობას და იმუნური სისტემის სწორ ფუნქციონირებას.

უცხიმო იოგურტის ანტიდიაბეტური აქტივობა შეიძლება განპირობებული იყოს მისი დაბალი გლიკემიური დატვირთვიტ და სხვადასხვა საკვები ნივთიერებების არსებობით, მათ შორის ცილების, კალციუმის, მაგნიუმის და D ვიტამინის.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. იქნებ მირჩიოთ, რომელი პროფილის ექიმს მივმართო. პერიოდულად, ასეთი სიმპტომები მაქვს- ჯერ მეწყება თვალების წვა. შუილი ყურებში. მერე 37-მდე ტემპეტატურის მატება. სისუსტე. სახსრების და კუნთების ტკივილი. და მსუბუქი კუჭის აშლა. ადრე, მაქსიმუმ წელიწადში ერთხელ თუ მქონდა ხოლმე ეს პერიოდები. კოვიდის შემდეგ უფრო ხშირად, და უფრო მძაფრად. აი თითქოს გრიპი მეწყება, დაახლოებით ასეთი მდგომარეობა. იქნებ რამე მირჩიოთ. მადლობა წინასწარ.</p>

გარდა ამისა, იოგურტში არსებული გარკვეული ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავები, როგორიცაა პენტადეკანოური და ჰეპტადეკანოინის მჟავები, დაკავშირებულია დიაბეტის რისკის შემცირებასთან.

უბრალო ან ნატურალურ იოგურტს აქვს უფრო დაბალი გლიკემიური ინდექსი, ვიდრე ტკბილ იოგურტს, რაც შეიძლება გამოწვეული იყოს უბრალო იოგურტში ცილებისა და ნახშირწყლების მაღალი თანაფარდობით.

იოგურტში არსებული სიცოცხლისუნარიანი სასარგებლო ბაქტერიები აუმჯობესებს სისხლის ლიპიდურ პროფილებს, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს და ზრდის ანტიოქსიდანტურ ფუნქციებს. გარდა ამისა, იოგურტში არსებულ ორგანულ მჟავებს, როგორიცაა რძემჟავა, შეუძლია შეამციროს ჭამის შემდეგ სისხლში გლუკოზის დონე და ინსულინემია.

იოგურტი სიმსუქნის პრევენციისთვის

ნაწლავის მიკრობიოტის დისბიოზი, რომელიც ხასიათდება მიკრობიომის შემადგენლობისა და მრავალფეროვნების დისბალანსით, არის სიმსუქნის ერთ-ერთი ხელშემწყობი. სიმსუქნესთან დაკავშირებულმა ცვლილებებმა ნაწლავის მიკრობიოტაში შეიძლება გამოიწვიოს ცხიმის დეპონირების გაზრდა, ენერგეტიკული ბალანსის დარღვევა, ანთების გაძლიერება და მეტაბოლური დისფუნქცია.

იოგურტს შეუძლია შეამციროს სიმსუქნის რისკი ნაკლებად ჯანსაღი საკვების შეცვლით თავისი მრავალფეროვანი საკვები კომპონენტებით და სასარგებლო ბაქტერიებით. იოგურტს ასევე შეუძლია გავლენა მოახდინოს მადის რეგულირებაზე, ენერგეტიკულ ბალანსზე, სხეულის მასის ინდექსზე.

კვლევებმა აჩვენა, რომ იოგურტის მოხმარება დაკავშირებულია სხეულის მასის ინდექსის სიმსუქნის და მუცლის ცხიმის შემცირებასთან. იოგურტის მოხმარება ასოცირდება სხეულში ცხიმის დეპონირების შემცირებასთან, ასევე წონის დაკლებასთან.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რა უნდა გაითვალისწინოთ რკინის დანამატების შეძენისას
რა უნდა გაითვალისწინოთ რკინის დანამატების შეძენისას
რკინის სწორი დანამატის შერჩევა შეიძლება რთულად მოგეჩვენოთ, მაგრამ კონკრეტული საჭიროებების
სრულად
4 რამ, რაც ტვინში ბედნიერების განცდას ქმნის
4 რამ, რაც ტვინში ბედნიერების განცდას ქმნის
არსებობს არაერთი „სასწაული“ რეცეპტი, თუ როგორ გახდეს ადამიანი ბედნიერი.
სრულად
8 მიზეზი თუ რატომ უნდა მიირთვათ ბანანი
8 მიზეზი თუ რატომ უნდა მიირთვათ ბანანი
ბანანს აქვს მრავალი სარგებელი, მათ შორის ის შაქრის კარგი შემცვლელია.
სრულად
მაცივარი: ჯანსაღი კვების საიმედო მცველი
მაცივარი: ჯანსაღი კვების საიმედო მცველი
მაცივარი დღეს ჩვენი ყოველდღიური ცხოვრების განუყოფელი ნაწილია, იმდენად, რომ მის გარეშე არსებობა წარმოუდგენლადაც კი გვეჩვენება.
სრულად
სტრესის გავლენა იმუნიტეტზე
სტრესის გავლენა იმუნიტეტზე
სამწუხაროდ, სტრესი თანამედროვე ადამიანის მუდმივი თანამგზავრია. მას შეუძლია ორგანიზმის დამცველობითი ძალების როგორც გაძლიერება, ასევე შესუსტება.
სრულად
საუკეთესო დრო წყლის დასალევად
საუკეთესო დრო წყლის დასალევად
სხეულის ყველა უჯრედი საჭიროებს წყალს.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
კატეგორია : რჩევები

-დიდხანს და აკვირდოთ და და ადგინეთ რომ ის პროდიქტები რომლებიც შედარებით მეტ სისველეს შეიხავენ ანუ წყალს მწყენს.მექმნება პრობლემა ზოგი მიცელს მტკენს ზოგჯწრ წმევა მეწევა ზოგჯწრ მჟაბიანობა მემატება.ზოგჯწრ ჰადანეტებული წყირვილის გამხსა მიჩნდება.იმეტეაად კი მკავიანობას მიმატებს.მარატქლია პრობლემა მაქვს საჭმლისონელებია ფაქტია მაგრამ მე მაინტერესებს რა კავშირშია სველი პროდიქტები საჭმლისონელებია სოსტემის გაღოზიანებასთქნ?შეძლებთ ეს რომ ამკხსნათ?თუნდაც ბთქვად ერთ მაგალოთს მოგიყვანთ. კარტოფილი.რომელოც მეტ სიაველეს აიხავს და ნაკლებ ცხომს იყხოვს მომზადებისას ანუ თინსაც მკხარშვისას ნაკლები ცხიმის დამატებას იყხოვს იფრომვმებს მკავიანობას მიმატებს ვიდრე ის რომელოც მშრალია როცა მოხარშავ იშლება ეგრევე და ბევრ ცხიმის მოახმას იყხოვს ეს იფრო მრჰება მერჰება....ან ჰრეჩიხა ვთქვად თუ ბოლომდე გამოვაშრე ხარშვის დროს და ლამის ჩაკრობამდე მოვოყვანე ქვაბში ომას რომ ცხომაობასხაბ ცოტას და ბჭამ მერჰება და თუ ცოტა მაინც სულ ოდნავ მაონც დავიტივე სისვწლე თინდაც 1ჩაის კოვზი ის მერე მკავიანობას მინატებს.შეგიძლიათ ეს მომენტონახანათ?ზოგადათ ეს მომენტი.არგყხ9ვთ არ. ხემს დიაგნოზს და არც მკირნალობას.

სამკურნალო წერილები

სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
ასაკში, წონის მატებასთან ერთად, სახსრების პრობლემებიც დამეწყო.
სრულად

სამკურნალო წერილები

გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
ძალიან მინდა, თქვენს მკითხველებს ვასწავლო ჩემი საყვარელი წამლის რეცეპტი,
სრულად

სამკურნალო წერილები

კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამის წყალი ხელს უწყობს მენოპაუზის უარყოფითი სიმპტომების მოხსნას, ალების რაოდენობის შემცირებას და ძილის ნორმალიზებას.
სრულად

იოგურტის როლი დიაბეტისა და სიმსუქნის პრევენციაში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

იოგურტის როლი დიაბეტისა და სიმსუქნის პრევენციაში

დიაბეტის რისკ-ფაქტორები

დიაბეტი არის ქრონიკული დაავადება, რომელიც ხასიათდება სისხლში გლუკოზის მაღალი დონით. ზოგიერთ შემთხვევაში დიაბეტი შეიძლება განვითარდეს არაჯანსაღი ცხოვრების წესის, მათ შორის არაადეკვატური კვებისა და ფიზიკური აქტივობის ნაკლებობის გამო. ამიტომ, სიმსუქნე განიხილება დიაბეტის განვითარების მთავარ რისკ-ფაქტორად.

იოგურტის სარგებელი

იოგურტი არის დაბალკალორიული ფერმენტირებული რძის პროდუქტი, რომელიც უზრუნველყოფს ცილების დაბალანსებულ პროპორციას, აუცილებელ საკვებ ნივთიერებებს და ასევე სასარგებლო ბაქტერიების მიღებას.

რამდენიმე კვლევამ აჩვენა, რომ იოგურტის მოხმარება დაკავშირებულია სიმსუქნის, დიაბეტის, ოსტეოპოროზის და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების შემცირებულ რისკთან. ასევე ნაჩვენებია, რომ იოგურტი აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის ჯანმრთელობას და იმუნური სისტემის სწორ ფუნქციონირებას.

უცხიმო იოგურტის ანტიდიაბეტური აქტივობა შეიძლება განპირობებული იყოს მისი დაბალი გლიკემიური დატვირთვიტ და სხვადასხვა საკვები ნივთიერებების არსებობით, მათ შორის ცილების, კალციუმის, მაგნიუმის და D ვიტამინის.

გარდა ამისა, იოგურტში არსებული გარკვეული ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავები, როგორიცაა პენტადეკანოური და ჰეპტადეკანოინის მჟავები, დაკავშირებულია დიაბეტის რისკის შემცირებასთან.

უბრალო ან ნატურალურ იოგურტს აქვს უფრო დაბალი გლიკემიური ინდექსი, ვიდრე ტკბილ იოგურტს, რაც შეიძლება გამოწვეული იყოს უბრალო იოგურტში ცილებისა და ნახშირწყლების მაღალი თანაფარდობით.

იოგურტში არსებული სიცოცხლისუნარიანი სასარგებლო ბაქტერიები აუმჯობესებს სისხლის ლიპიდურ პროფილებს, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს და ზრდის ანტიოქსიდანტურ ფუნქციებს. გარდა ამისა, იოგურტში არსებულ ორგანულ მჟავებს, როგორიცაა რძემჟავა, შეუძლია შეამციროს ჭამის შემდეგ სისხლში გლუკოზის დონე და ინსულინემია.

იოგურტი სიმსუქნის პრევენციისთვის

ნაწლავის მიკრობიოტის დისბიოზი, რომელიც ხასიათდება მიკრობიომის შემადგენლობისა და მრავალფეროვნების დისბალანსით, არის სიმსუქნის ერთ-ერთი ხელშემწყობი. სიმსუქნესთან დაკავშირებულმა ცვლილებებმა ნაწლავის მიკრობიოტაში შეიძლება გამოიწვიოს ცხიმის დეპონირების გაზრდა, ენერგეტიკული ბალანსის დარღვევა, ანთების გაძლიერება და მეტაბოლური დისფუნქცია.

იოგურტს შეუძლია შეამციროს სიმსუქნის რისკი ნაკლებად ჯანსაღი საკვების შეცვლით თავისი მრავალფეროვანი საკვები კომპონენტებით და სასარგებლო ბაქტერიებით. იოგურტს ასევე შეუძლია გავლენა მოახდინოს მადის რეგულირებაზე, ენერგეტიკულ ბალანსზე, სხეულის მასის ინდექსზე.

კვლევებმა აჩვენა, რომ იოგურტის მოხმარება დაკავშირებულია სხეულის მასის ინდექსის სიმსუქნის და მუცლის ცხიმის შემცირებასთან. იოგურტის მოხმარება ასოცირდება სხეულში ცხიმის დეპონირების შემცირებასთან, ასევე წონის დაკლებასთან.