როგორ დავიწყოთ მეტი უჯრედისის ჭამა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ დავიწყოთ მეტი უჯრედისის ჭამა

ბევრი ადამიანი საკმარისად არ იღებს ამ ღირებულ საკვებ ინგრედიენტს. და ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ ხშირად ადამიანებს უწევთ ჭამა გადარბენაზე, ჭამენ ძალიან ცოტა ბოსტნეულს და ხილს და მიირთმევენ არაჯანსაღ საკვებს, აღნიშნა ჯუდიტ უილი-როზეტმა, კვების სამეცნიერო საფუძვლების სპეციალისტმა ალბერტ აინშტაინის მედიცინის კოლეჯიდან (აშშ).

უჯრედისის ძირითადი წყარო მცენარეული პროდუქტებია, ანუ მარცვლეული, თესლი, თხილი, ხილი და ბოსტნეული. კარგი ჯანმრთელობისთვის ზრდასრულმა ადამიანმა საკვებიდან უნდა მიიღოს დღეში დაახლოებით 28 გრამი უჯრედისი. ნაწლავის ნორმალური ფლორის შენარჩუნების გარდა, კვლევებმა აჩვენა, რომ უჯრედისი ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ტოქსინების გამოდევნას, ამცირებს ქოლესტერინს და იცავს გულის დაავადებების, დიაბეტის, ნაწლავის ანთებითი დაავადების, სიმსუქნის, მსხვილი ნაწლავისა და სწორი ნაწლავის კიბოსგან. გარდა ამისა, უჯრედისით მდიდარი საკვები ეხმარება წონაში დაკლებაში, რადგან იგივე კალორიული შემცველობით, ისინი უფრო დიდხანს ინარჩუნებ სისავსეს გრძნობას.

თუ გადაწყვეტთ სასწრაფოდ დაიწყოთ მეტი ბოჭკოვანი საკვების მიღება, მაშინ არ უნდა იჩქაროთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში არსებობს ზედმეტი გაზების, შებერილობის და მეტეორიზმის რისკი, აფრთხილებს Wiley-Rosette. ამის ნაცვლად, რეკომენდებულია თანდათანობით გადასვლა უჯრედისით მდიდარ დიეტაზე.

1. გადაერთეთ მთლიანი მარცვლეულის პურზე, მაკარონზე, ბურღულეულზე და შეცვალეთ თეთრი ბრინჯი ყავისფერით.

2. ხილის წვენის ნაცვლად, დაიწყეთ ხილის ჭამა, პირველ რიგში ვაშლი და ფორთოხალი. ავოკადო არის უჯრედისის კარგი წყარო, ისევე როგორც კენკრა, მარწყვი, ჟოლო და მაყვალი.

3. ეცადეთ, დღის განმავლობაში ყოველ ჭამაზე მიირთვათ ბოსტნეული და პარკოსნები, განსაკუთრებით ლობიო, ბარდა და ოსპი.

4. საჭმელად გამოიყენეთ თხილი, თესლი და ხილი.

5. თუ გსურთ რაიმე ტკბილი, მიირთვით შვრიის ნამცხვარი, მიუსლი ან გრანოლა.