რა უნდა იცოდეთ ფეიხოას შესახებ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა უნდა იცოდეთ ფეიხოას შესახებ

ფეიხოა:

  • შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინებს - მის შემადგენლობაში შედის A, B, C -ვიტამინები. ასევე, ორგანული მჟავები, პექტინი, ძლიერი ანტიოქსიდანტები, რომლებიც ხელს უწყობს ონკოლოგიური დაავადებების პრევენციას. ფეიხოა ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს. ამ თვისების საშუალებით, წმენდს სისხლს და ორგანიზმიდან დევნის მავნე ნივთიერებებს;
  • შეიცავს დიდი რაოდენობით იოდს(100გ ფეიხოა 3 მგ იოდს შეიცავს. იოდი კი აუცილებელია ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციის დარღვევის პრევენციისთვის) და კალიუმს;
  • შეიცავს დიეტურ ბოჭკოებს;
  • შეიცავს პანტონეტიკური მჟავას, ნიკოტინმჟავას, B6, E და K ვიტამინინებს, კალციუმს, მაგნიუმს

feijoa-fruit-pineapple-guava-1672993735.jpg

  • P ვიტამინისა და სხვა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების წყალობით ხელს უშლის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარებას
  • ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის ნორმალურ ფუნქციონირებას;
  • ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს;
  • ამცირებს ჰიპერტენზიის განვითარების რისკს;
  • აუმჯობესებს კონცენტრაციას და მეხსიერებას