რა საერთო აქვს კალციუმს, რძესა და სტაფილოს
ჰიუსტონელ და ტეხასელ მეცნიერთა ჯგუფის პირველი გამოკვლევის შედეგები საკმაოდ დამაჯერებელი აღმოჩნდა: თაგვები, რომლებსაც მოდიფიცირებული სტაფილოთი კვებავდნენ, უფრო მეტ კალციუმს ითვისებდნენ, ვიდრე ისინი, ვინც ჩვეულებრივ სტაფილოს იღებდა. ასეთივე შედეგით დასრულდა ექსპერიმენტი, რომელშიც 30 ზრდასრული მოხალისე მონაწილეობდა: გენეტიკურად მოდიფიცირებუ-ლი სტაფილოდან ისინი 41%-ით მეტ კალციუმს იღებდნენ, ვიდრე ჩვეულებრივიდან. მოდიფი-ცირებული სტაფილოს შემქმნელები ირწმუნებიან, რომ რძისა და მისი პროდუქტების აუტანლობის შემთხვევაში გენეტიკურად მოდიფიცირებული ხილ-ბოსტნეული შესაძლოა კალციუმის იდეალურ წყაროდ იქცეს, თუმცა მათი ეფექტიანობის დასადასტურებლად მასშტაბური კვლევებია საჭირო.