სტომატოლოგმა განმარტა, რომელი მცენარეული ჩაი არის საზიანო კბილებისთვის
ზრდის კბილების მგრძნობელობას, ნელ-ნელა ანადგურებს მინანქარს და იწვევს კარიესის განვითარებას.
-
სტომატოლოგის თქმით, ტკბილი ჩაის დალევა შაქრის მოლეკულებს საშუალებას აძლევს შეაღწიონ პირის ღრუს ყველა ძნელად მისადგომ ადგილას და კბილების ზედაპირს „მიეკრას“.
- კბილებზე ამ წებოვანი ფენის ხანგრძლივად არსებობა სპეციალური ბაქტერიებისთვის, რომლებიც გამოიმუშავებენ მჟავებს მათი სიცოცხლის განმავლობაში, წარმოადგენს შესანიშნავ საკვებ გარემოს.
ეს მჟავები კბილებიდან გამორეცხავს კალციუმს და ფოსფორს, რაც ზრდის მათ მგრძნობელობას, კარიესის განვითარების რისკს და უარყოფითად მოქმედებს მინანქრის სიმტკიცეზე. ექიმმა ასევე აღნიშნა, რომ ზოგიერთი ჩაი შეიცავს გაყინული ხილის ნაჭრებს, როგორიცაა ალუბალი ან მანგო. ჩირში წყლის დაბალი შემცველობა ზრდის მათ წებოვნებას, რაც იწვევს მათ კბილთაშორის სივრცეებში ჩაჭედვას.
ეს ნიშნავს, რომ ნაწილაკები შეიძლება დარჩეს პირის ღრუში დიდი ხნის განმავლობაში, რაც იწვევს კბილების კარიესს.